zondag 28 augustus 2011

Wat me bezig houd deze week..

Zijn mijn gedachten die me telkens terug naar Virginia brengen. Een dag of drie geleden was er een behoorlijke aardbeving met 5.9 op de schaal van Richter, waarvan het episch centrum slechts 75 km van onze oude woonplaats verwijderd was. Gelukkig is er behalve de schrik bij de meeste geen schade op het eerste oog... en dan is er Irene. Een tornado die zo breed is als van Amsterdam naar Barcelona....daar word ik stil van.... Verder las al op verschillende blogs dat er bij zeer veel mensen geen stroom meer is.  Overtromingen zijn in kustplaatsen en hoe zal het New York vergaan. Inmiddels heeft Irene al 6 levens gekost.
Alleen in VA(Virginia) al 1,5 miljoen mensen zonder stroom. En ik bedenk me dan dat deze maanden de luchtvochtigheid vreselijk hoog is...net als de temperatuur nog dik boven de 30 graden grens. Echt geen pretje om dit vol te houden. Kan je vertellen dat wij destijds het nog geen 5 minuten zonder airco/blower konden volhouden. Dit vreet energie van je kan ik je vertellen...Ik kan alleen maar hopen dat iedereen gauw weer stroom heeft, vooral de zieken en oudere mensen. Hoe zou New York de tornade doorstaan hebben....

13 opmerkingen:

Lida zei

Kan mij best voorstellen hoe jij je voelt, ik ken daar niemand en moet er al steeds aan denken, al die mensen in het oosten lopen gevaar en wat te denken van die hoge gebouwen, brrr. Nu ik hoop dat jij van jouw kennissen en vrienden goede berichten zal ontvangen, fijne dag,
knuffel
Lida

Joyce zei

Miranda ik kan me voorstellen dat je hier zo mee bezig bent. Wij kijken en luisteren ook naar het nieuws maar jij hebt er daadwerkelijk beeld bij en weet hoe het voelt om daar te zijn.
Angstaanjagend deze natuurverschijnsels.

Chris zei

Hoi Miranda. Oh wat kan ik me voorstellen dat je gedachten bij die mensen daar zijn. Jij kan je het helemaal indenken en meeleven. Misschien heb je ook wel vrienden die risico lopen?
Wij hebben een broer in New Jersey, aan de kade van de Hudson, pal tegenover Manhatten. Ik denk dat hij net geen gevaar loopt. Hij woont ook hoog. Toch denken we wel aan hem. Liefs van mij.

Annelies vdB zei

Ja, wat kan natuurgeweld toch veel aanrichten.
Fijne zondag.

Phebe and Jane zei

Kunnen we toch blij zijn dat we in Nederland wonen, waar het weliswaar veel regent, maar dit soort toestanden gelukkig niet voorkomen. Ik hoop voor alle mensen in de VS dat Irene meevalt.
Groeten,
Marian

Yvonne aka sommeke zei

Ja, natuur is niet altijd leuk. Ik hoop mee dat er niet nog meer doden vallen ....

Yvonne zei

Wat een natuurgeweld toch weer hè Miranda. En zoals alles in Amerika groot is zijn dit soort natuur geweldadigheden ook vaak buiten proporties. Laten we hopen dat de schade verder beperkt blijft!

Cisca zei

Vreselijk, ik hoop maar dat het niet nog meer levens eist! Ik kan me vooratellen, dat het bij jou nog harder aankomt.
Groetjes Cisca

Erna Peekel zei

Inmiddels zo heb ik begrepen is Irene wat afgezwakt. Maar het beste van hopen. Inderdaad is het geen pretje met een hoge luchtvochtigheid en een temp. boven de 30 graden. En dan ook nog die stroomuitval. Zeker wanneer je daar gewoond hebt blijven je gedachten daar. Je zal er ook nog wel veel mensen kennen. Sterkte er mee.

Johanna Zweden zei

Ja het is verschrikkelijk wat daar op het moment gebeurt,
Ik wens daarom iedereen daar ook heel veel sterkte toe.
Wij hadden zaterdag hier 30 gr, en een vochtigheid van 85% wat niet normaal is voor Zweden, maar het was niet om uit te houden, en alles in ons huis is drijvend nat.
Groetjes Joke

Shirley zei

Echt beangstigend moet dat zijn geweest voor de bewoners, en dan te bedenken dat wij er net 3 weken weg zijn, als vakantiegasten. Ben een andere blog gestart voor tijdelijk!

Guusje, zei

Kan me heel goed voorstellen dat je hier erg mee bezig bent, je hebt er gewoond en je kent er nog mensen. Ik was ook bezorgd om mensen die in de oostkust van Canada wonen waar de storm ook langs ging. En voor hetzelfde hadden jullie daar nu nog gewoond. Het lijkt me echt vreselijk om dat mee te moeten maken. Ik wens ze daar dan ook heel veel sterkte toe.

Jantine zei

Ik kan me goed voorstellen dat het je bezig houdt, dat doet het mij al en ik heb er nooit gewoond! Als je er gewoond hebt komt het nog veel dichterbij!