dinsdag 18 oktober 2011

Weer eens opruimen...

Terwijl iedereen hier al op een oor ligt, vind ik eindelijk weer de rust om wat te schrijven...
Afgelopen weekend vierde onze Joey zijn feest voor familie en vrienden. Altijd hier een lekkere drukte...en nadien maakt het altijd weer zo fijn schoon. En zo ook mijn atelierke...tassen, stapeltjes lapjes en strijk waren weer opgestapeld met al die projekten. Hoog tijd weer eens om het weer begaanbaar en ruimtelijk te maken. Wat een ruimte en frisse lucht is er weer na al dat gepoets en geruim! Het geeft toch ook weer wat ruimte in het kopje moet ik zeggen.
 Hier staan vele van mijn verfjes en  glazuren en kwasten in de kasten en al wat werkjes van het quilten. Projectjes hangen aan de muur..
 En dan mijn voorraadkast....ben dan ook super blij dat ik vele stofjes uit de States kon meenemen.

Vorige week zijn we begonnen op de Heerlese bee met kinderquiltjes te maken voor een weeshuis in Tibet. Twee groepen zijn er gevormd en dus worden er twee quilts gemaakt. Ons groepje maakt een meisjesquilt die zal bestaan uit poppentjes...en maakte ik afgelopen week in vele etapes, letterlijk tussen de soep en de aardappelen door dit blokje. Heerlijk prutste ik er op los...
En vanavond..kwam het eindelijk af!  Spannend niet...want hoe ziet ze er nu eigenlijk uit?
Ja, hoe kreeg ik dit nu weer voor elkaar...een schaduw op mijn Zeeuwse meid! Opnieuw dus..
 Ze  kreeg een kanten muts, een gebreide trui en mallot. Een boeren zakdoeken schort en heuse 3 D klompen. De handjes ontbreken nog wel, die moeten nog en komen op een ander blokje terecht...en het gezichtje wordt ook nog opgevuld...geschilderd, wel zo handig met die kleine koters...en nu heb ik ook nog van die leuke zilveren knopen die eigenlijk op het mutsje zouden moeten, maar ze steken te veel uit....en ga ik op zoek naar een ander soort oplossing!

9 opmerkingen:

Lida zei

Nu meis je arm zat voor het licht zo te zien! Maar het is een dot van een blokje voor een heel goed doel! Veel plezier met je opgeruimde honk! Knuffel
Lida

Annelies zei

Als ik een beetje door de schaduw heen kijk zie ik een heel leuk blok !

Guusje, zei

Wat een leukerd is dit zeg. En zo'n feest gezellig en opruimen moet ook af en toe.

Johanna Zweden zei

Het is een enig blok Miranda
veel succes met de quiltjes maken voor Tibet
Groetjes Joke
Jaren geleden heb ik een paar blokken gemaakt, voor een dame die ziek was, en iemand heeft daar toen een quilt van gemaakt!
Toevallig staat hij vandaag als een AA op mijn site
Willen jullie een paar blokken van me! dan hoor ik het wel, wil graag mee werken aan dit project

Else zei

Morge Toppertje, klinkt goed een opgeruimd atelier weet je weer wat er in huis is (lol) Je Zeeuwse meid is leuk geworden die klompies GAAF! Hele fijne dag, knuffel Else

AnitaS zei

Heerlijk als alles weer opgeruimd is. Je zeeuws meisje is erg leuk geworden.

Cisca zei

Jammer van de schaduw, maar het is wel een leuk blok geworden. lollig, die 3D klompjes. Mooi initiatief, en ook leuk om het met elkaar te maken. Laat je de quilt(s) zien als hij klaar is?!
Nog gefeliciteerd met Joey, gezellig, maar heerlijk als alles weer netjes en schoon is, hè!
Groetjes, Cisca

Anoniem zei

Hoi Miranda, leuk blok ! Het mijne is alleen nog maar geknipt. Tot op de bee. Groetjes Saskia.

Dear Jo zei

Wat een ontzettend leuk blok!!!
En dat opruimen? Gaat dat nou hand in hand met ander weer? Ik ben ook begonnen, maar ik vraag me wel eens af waarom ik het doe, want het blijft nooit lang zo opgeruimd. Voordeel is wel dat je al het niet bruikbare stof dan weer eens een keer kwijt bent :))))