dinsdag 10 januari 2012

Ons gezinnetje...


... had ik al graag weer eens op de foto gehad. Afgelopen moederdag kreeg ik een leuk hartjeslijstje en wat had ik iedereen daar ingezien. Helaas "vergeten" we dit soort voornemens veel te vaak. Al vanaf de kids klein zijn worden er al cartoonachtige tekeningen van ieder van ons gemaakt op beslagen ramen en spiegels...en op kladjes papier. Ooit startte ik zelfs een mozaiek hiermee, maar werd door de destijds 5 jarige DD op mijn vingers getikt dat ze er toch echt niet zo uit wilde zien in die rare kleuren. Uren zat ze naast me om haar "foto" toch zeker zo echt mogelijk te laten lijken en uiteindelijk werd dat dus een UFO... unfinished object... waarvan me het plezier werd ontnomen. Momenteel staat het voor mij op een onbereikbare plek, maar ooit hoop ik deze toch nog eens af te maken.
En waar leidt dit gesprek nu heen vraag je je zelf af...nu daardoor ben ik eens gaan free-motion quilten op het machientje, om deze tekeningetjes vast te gaan leggen. Ooit was ik lid van Quilting Arts, een Amerikaans tijdschrift...waar veel van dit soort  kleine werkjes worden geshowd en uitgelegd. Voor mij een reden om zo dus toch ons gezinnetje kompleet te gaan krijgen. En wat is dit leuk...om zo eens buiten het normale te gaan...
 Al vindt manlief dat hij wordt geschetst als een grumpie kunnen wij hier vreselijk om lachen...Hij tekende ons ook niet altijd op zijn voordeligst. Maar he, het was mijn eerste probeersel....
 Mijn zelfportrait  mag der dan ook goed uitzien...hahaha....leuk om zo met stempelen, kleurtjes en wollen draadjes de boel op te pimpen! En kijk schat,  het wordt toch al leuk zo ;))))
Zo hangt dit projektje voorlopig even aan mijn designerwall... te wachten op de rest!
En inmiddels is ook de familie-naam derbij gekomen..

11 opmerkingen:

Lida zei

Geweldig, wat een leuke portretten! Heel leuk zo onder elkaar, ben benieuwd naar de portretten van je kids! Fijne dag
Lida

Yvonne zei

Wat een leuk idee Miranda! Ik krijg gelijk allerlei idëeën om dit met kindertekeningen te doen in de vorm van stitcherietjes.....Oooo, had ik maar meer tijd om al die ideetjes uit te voeren!

AnitaS zei

Leuk en creatief om zoiets te maken.

Johanna Zweden zei

Schitterend
Groetjes Joke

Anoniem zei

Wat een leuk idee en wat zien ze er leuk uit.

Monica zei

Miranda, wat ontzettend leuk, dit soort werk daar hou ik echt van. Wat Yvonne ook zegt heb ik gadaan, héél veel zelfs, vroeger van onze eigen kinderen, nu van de kleinkinderen, hun eigen tekening overnemen op T-hirts, polo's kussenslopen en verleden jaar een grote prinses op een dekbedovertrek (misschien nog te vinden op mijn oude weblog: www.chezmonicaetguus.weblog.nl ) Behalve dat dit leuk werk is is het resultaat ook verbluffend en ze zijn apetrots op hun eigen werkstuk.
Maar protretten: ik ga het vast ook doen!

Rennie zei

Jij hebt vast en zeker veel plezier gehad met dit karweitje!

Chris zei

Hahaha, geweldig Miranda. Dat noem ik nou nog eens vrij quilten. Lekker humor. Nu de rest nog!!

Guusje, zei

Wat is dit ontzettend leuk en een erg leuk idee. Ben erg benieuwd naar de rest.

Shirley zei

Grappig, arme Jack, hij komt niet echt flatteus uit de verf.

Anoniem zei

Aaaaah! Wat is dat geweldig, die portretjes!