maandag 23 augustus 2010

Vakantie houden in eigen land.

Inmiddels zit er alweer een weekje vakantie op. Met als hoogte punt een dagje efteling met het gezin en onze vrienden. Het weer werkte heerlijk mee .....droog.....temperaturen tussen de 21 en 25 graden......dan wat zon en zo ook weer bewolking. Kortom een heerlijke dag voor in een pretpark. Tegen tienen zijn we er al en we zijn duidelijk niet de enige met dat idee.  Al lijkt het wel of we hier de enige waren.

achter de kassa's zie je de drukte al....
Dus lopen we snel de ergste drukte voorbij op naar de Vogelrock...
 We lopen daarna naar de kookpotjes Monsieur Cannibal, wat de kids zo leuk vinden. En wat blijkt, kunnen ze de potjes niet meer zelf draaien....ondanks de vele krachtige pogingen
Ook gaan we weer in de Carnaval festival ....tot ergernis van de kids....maar wij ouders hebben er zulke leuke herinneringen aan....en foto's laten toch weer duidelijk zien dat we er allemaal lol in hebben.
Even bijkomen dan....kids gaan nog even overal in terwijl wij lekker kletsen...maken zelf-portraitjes
foto's van het andere koppel
Maar ook de kids ontkomen er niet aan en gaan een

voor een
ook op de foto.....
Dan lopen we weer verder....

 Ik geniet enorm van de prachtige groene aangelegde tuinen met de vele hortensia's in allerlei mooi kleuren

Hier nog wat andere mooie zichtjes van wandelend volk
Mooie ver gezichtjes
En hier dan.....ze deden me zo denken aan het herderinnetje Missy Phebe en haar grote liefde...
Voor de niet quilters, kijk maar weer even naar de Phebe quilt.....en dan zijn we bij de schommelboot. Waar overigens alleen de kinderen in gaan. En terwijl we kletsen maak ik weer eens wat zwarte hexagonnetjes..
Mooie geveltjes zien we ook..
De meiden willen nog even in de Jonas in de Walviszee
En een lol dat ze hebben....
Dan vervolgen Villa Volta en  de Piranha voor de kids terwijl wij aan de koffie gaan....en hier de attractie Joris en de Draak.
Ook nieuw voor ons is de Vliegende Hollander. Vlak erbij wordt gewerkt aan het Ravelijn....
Waar je in een prachtig uitziend gebouw wat een soort havenstadje in de tijd van de Vliegende Hollander Company waarin van die leuke gevelbeeldjes staan....
 en waar ook hier je weer een snelle rit te wachten staat.
De Phyton....
 en de Bobslee worden ook nog genomen den dan is het inmiddels alweer na zessen. Ook komen we oude bekenden tegen....
Holle bolle Gijs met zijn papier hier....en zijn Inca maatje
 Langs de lange vijvers lopen we terug...
Waar we nog een leuke echte "trucage" foto's maken...
Tijd voor een groepsfoto onderweg naar de uitgang...
Onderweg in het park werd ik nog aangesproken in het Engels door een Israëlische dame, die ook stond te wachten op haar familie. Zij waren nu een week al in Nederland op vakantie en vertelde dat ze het hier zo  vredig en overweldigend groen vond. Haar kinderen, twee zonen van 9 en 13, waren dagelijks bezig met de onrust rondom hun land....en dat ze vooral niet wilden groot worden....om vervolgens daar in dienst te moeten met alle gevolgen van dien. Ik vertelde haar dat ze dan 60 jaar geleden hier ook niet echt veilig waren geweest....waarop ze vertelde dat ze de dag ervoor het Anne Frank huis bezocht had. Beiden waren we erg onder de indruk geweest, want vorig jaar waren wij er immers. Dat doet mij weer extra bevestigen dat we maar erg mogen boffen ....
En de stand van weer gemaakte hexen op het einde van dit pretpark 25 stuks!

5 opmerkingen:

Berna zei

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad! En dan ook nog 25 hexjes af. Toe maar.

Anoniem zei

De Efteling is altijd een erg leuk park om te bezoeken. Een paar jaar geleden hebben we 2 of 3 jaar een abonnement gehad, alleen kwamen we toen een paar keer per jaar: dat werd wel wat teveel. Maar nu gaan we meestal 1x per jaar, en het blijft elke keer weer genieten. Leuk verslag heb je ervan gemaakt.

Guusje, zei

Dat ziet eruit als een heerlijk dag uit, je kunt je daar erg goed vermaken en het is een prachtig park vind ik. En ook nog even tussendoor zoveel hesjes. Knap hoor.

Shirley zei

Meis wat hebben jullie heerlijk de toerist uitgehangen en wat troffen jullie het met het weer! Vrolijke foto's, wist niet dat er een manneke pies was in de Efteling, moet ik de volgende keer maar beter opletten.

B. zei

Lekker zo'n mooie dag in de Efteling. De laatste keer dat wij er waren was het winter, veeeels te koud om daar rond te lopen.