zondag 10 april 2011

Mijn Antiekske

heeft deze week al mijn aandacht gehad....weinig dus....maar toch 2 randen met zigzag zitten eraan. Afmetingen inmiddels 1.95 meter bij 2.25 meter...
want andere zaken nemen meer tijd, zoals onze Sam.
Sinds 2 weken ben ik aan het oefenen om ook eens met onze boef los te kunnen wandelen. Inmiddels merk ik dat  ook hij ook weer lekkerder in zijn vel zit. Merk het echt aan zijn gedrag op straat. Wat een verandering in dat eerste jaar.... de eerste weken keek hij letterlijk zijn ogen uit naar deze vreemde wereld. Het gras is hier zo zacht....eerste dag rolde hij alleen maar erin(zo heeerlijk!!!)....fietsen zijn maar rare beesten(hij zakt dan diep door zijn benen en kijkt naar iets ongelooflijks)....ook daar moest hij aan wennen. Zware vrachtwagens en motoren en treinen(het geluid werkte op zijn paniekknop, nu nog alleen als het echt dichtbij is).allemaal nieuw. Maar ook het vlake land(die dijken zijn maar erg lage bergen)..en wat dacht je van honden die je echt benaderen(ieks, staart tussen zijn benen eerste maanden, maar nu nadert hij kwispelend)....poezebeesten die uitdagend paraderen voor ons huis(luid blaffend ze proberen ze weg te sturen)maar ook bij vrienden(hier kan hij ze ongestoord tot op 30 cm benaderen zonder te blaffen of weggeblazen te worden). En zo heeft hij hier vriendschap gesloten met een witte herdershond Gabber....deze is al 9 en luistert erg goed.
Ook naar mij...of is het voor dat stukje leverworst????
en samen met zijn baasjes voeden we onze Sam op. Onze truc om dit eindelijk voor elkaar te krijgen is slagersleverworst...Zo simpel, voor ietsiepietsie stukjes doen ze alles!!! En vanmiddag ben ik goed geslaagd om niet een, maar twee honden een flinke ronde vrij te laten lopen, zonder de controle te zijn verloren...ben dan ook apetrots op mijn hond! Hier  moeten ze blijven zitten, langs de snelweg....
terwijl ik 10-15 meter verder loop....en op mijn comando mogen ze pas komen
En zo liepen we een dik uur....eenmaal terug in de wijk gaan ze weer terug aan de riem.

22 opmerkingen:

Lori zei

The quilt is amazing and so beautiful!!

Your dogs are wonderful and look like they are learning ffast.

Rina zei

Wat wordt je antieke bijzonder mooi.

Else zei

De aanhouder wint, goed gedaan meis! Mooi stel Sam en Gabber, veel wandelplezier samen. En dan je antiekske, SCHITTEREND!! Ik ga straks naar mijn zusje, er gaat een prikwerkje mee (lol) Fijne zonnige zondag, knuffel Else

katrien zei

Prachtig je antieke.

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat heb je al veel bereikt met Sam. Mijn complimenten.
groetjes Elly

Hilde zei

Schitterend, dat antiekske van jou!!!
En wat moet je een geduld hebben om met Sam te oefenen, begrijpelijk dat het voor hem wennen was hier, hoe leg je dat uit aan een hond???
Lijkt me een heel lieve huisgenoot.
Groetjes.

Annelies vdB zei

Wat ziet je quilt er al schitterend uit !

Judith zei

Wat een mooi stel samen en wat wordt je quilt mooi.

Juicybear zei

Je antieke wordt erg mooi. Fijn voor je dat het zo goed gaat met je hond, gelukkig blijven honden altijd bij leren, dikke knuffel voor je schat.
Groetjes Anneke

Nardy zei

Prachtig hoor je antieke quilt! Erg mooie stofjes. Groetjes Nardy

Dear Jo zei

Wat wordt dat een mooie quilt!!! Leuk hè, die twee honden. Het doet me erg denken aan het span dat hier vanmiddag in de tuin aan het ravotten was. Onze zwarte Simba van bijna 11 (Labrador) en de hond, van onze zoon en schoondochter, Dino (een witte bull terrier)van een jaar oud :))) Simba is helemaal uitgeteld, maar wat hadden ze een lol.
Succes met de training én met de antieke quilt.

Nelleke zei

Hallo Miranda ook deze quilt van jou vind ik heel mooi en zeker de kleuren die je ervoor gebruikt.Leuke foto's van de honden en Sam zal ook wel moeten wennen aan de nieuwe omgeving waar hij is komen te wonen.Gelukkig dat het nu beter gaat.Groetjes Nelleke

Guusje, zei

Wat is je antiekske mooi en wat ben je al ver. Prachtig hoor. En wat heerlijk om zo met de honden erop uit te kunnen het was er ook heerlijk weer voor.

Shirley zei

Wat goed zeg, Sam let goed op zijn oudere broer, lekker hoor dat hij zo snel leert. Nu nog de uitdagende katten langs huis leren negeren, zal ik Zipje en Zopje vragen om te helpen?

Chris zei

Je Antiekske is superdepuper. Wat wordt hij mooi.
Daar sta je niet gauw bij stil, dat een hond ook zó moet wennen aan al die veranderingen. Fijn dat het nu steeds beter gaat en hij ook een Gabber heeft. Geweldig! Mooi stel om te zien, ook wat kleur betreft. Honden zijn heerlijk! Wij genieten ook dagelijks van onze Max. Hij wordt wel oud, bijna 14, maar is nog steeds even lief en leuk. Dagdag.

Phebe and Jane zei

Wauw, ik vind deze quilt echt prachtig. Doet een beetje denken aan de medaillonquilt van Mariet Soethout die in Vijfhuizen hing.
Groeten, Marian

Gert zei

Wat wordt je antieke quilt toch mooi zeg. Heel mooi, die kleuren die je gebruikt. Antieke kleuren, maar heel mooi sprekende kleuren. Leuk ook om je belevenissen met de honden te lezen: toch weer heel anders dan die katten van ons :-)

Renate zei

The ZigZagBorder turns out great!
Greetings Renate

Dorien zei

Hoi Miranda, je antieke wordt heel mooi, nog even doorbijten en dan is tie klaar...... succes met je hondje, groetjes Dorien

Jantine zei

Wat een heerlijk voldaan gevoel zul jij hebben, zowel qua quilt als qua hond! Top meid!

Jane in Wales zei

Wat een schitterende antieke quilt!
En zo leuk om over de honden te lezen.
groetjes
Jane

Marieke zei

Hartstikke goed!!!! Hoe oud is Sam? En over een tijdje doen ze het zonder plakje worst en zijn ze al blij met een goedkeurend woord. Mooi, wordt je antieke!