donderdag 5 april 2012

Dear Jane en de allereerste


Meer dan dit kan ik er momenteel niet van maken. Niks geen blokje is er bij gekomen, maar hoop daar toch weer eens gauw verandering in te brengen, zodra mijn AQ dan eindelijk gequilt is.  Zoals je kunt zien ontbreken er nog slechts 3 blokjes en 3 rijen van 13 vlaggetjes en taartpunten & 3 hoekpunten. Ik ben zo traag omdat ik al tegen zoveel klare tops zit aan te hikken en wil nu eindelijk weer wel eens een AFFO krijgen! Het feesten heeft lang genoeg geduurd.

En dan het voorstel van Supergoof, over het schrijven van onze allereerste maaksel.
Want ja, een quilt heeft die bij mij nooit mogen heten.... 
Tijdens mijn verhuis kwam ik dit doosje tegen...ja en, zou je zeggen, der zijn bij een verhuis zoveel dozen! Jawel, maar deze is speciaal...om het doosje zit ons allereerste behang geplakt!
 En hierin zitten namelijk mijn echt allereerste restantjes van die Lone Star die ik na hem in elkaar gezet te hebben, meer leek op een woeste oceaan dan een quilttoppie... en hem gewoon zonder pardon de container in had gegooid! En teleurgesteld dat ik was!!!! Maar gelukkig voel ik meer verliefdheid bij het weerzien van die lapjes. En kijk nu, der zijn al enkele sterretjes gemaakt...
 Da's waar, die zouden als een rand om die grote ster komen te liggen....maar gelukkig kan ik ook nog een miniatuur van die ster maken. Zoiets moet je geweest zijn, maar ja dan veel groter! Foto's daarvan nemen deed ik nog niet. Die werden allen van het jong gemaakt, zoals ze dat hier in de regio zeggen...
 Wie weet maak ik er nog weer eens een mini-exemplaartje van. Heb ik toch weer een beetje mijn eerste quiltje terug! Twee jaar later, terwijl onze oudste, hier net de twee gepasseerd is, deed ik opnieuw een poging. Stofjes haalde ik toen bij de Kersentuin, een destijds in Terneuzen zijnde quiltwinkel .
Daarvan maakte ik het speelkleedje voor Joey, dat een heel stuk makkelijker te patchen viel zonder lessen dan gelijk die lonestar. Beertjes werden uitgeknipt en met de voorloper van Steam-2-Seam geplakt en geappliqueerd op de lapjes. Ja, dit was iets wat ik duidelijk wel kon. En het quilten was toen duidelijk stiksteekjes, die ik zomaar zonder belemmeringen van ring of iets van kennis wel door de drie lagen heen had gemaakt. Ach, dat waren nog eens tijden...daar in Bergen op Zoom.

14 opmerkingen:

conny's quilts zei

Wat wordt jouw Jane mooi! Ik had al een tijdje geen overzicht gezien! Leuk verhaal ook over je eerste quilt!

AnitaS zei

Leuk zulke herinneringen. Van die lapjes kun je nog een leuk klein quiltje maken vol herinneringen aan je eerste.

Annelies zei

Mijn Dear Jane ligt al een paar maanden stil. Komt wel weer. Die van jou ziet er indrukwekkend uit zeg !

Hennie zei

Ja die goeie oude tijd, ha, ha, ha.Mooi dat je die sterren toch nog bewaard hebt, daar kun je vast nog wel wat mee ! ! !
Succes met je sjaan en je bijna affo.

Groetjes Hennie.

Ageeth Dorsman zei

Je bent de enige niet, die er deze
maand geen blokje heeft bijgemaakt,
hier zit er nog een! En wat een heer-
lijk verhaal over de eerste quiltpo-
gingen, lang geleden. Je hebt sinds-
dien veel bijgeleerd!
Groetjes van Ageeth

Lida zei

Heerlijk onbekommerd en zonder gehinderd te worden door enige kennis en toch waren we er maar wat blij mee, met onze eerste affo's! Nu ik dus ook en daarom blijven die zo speciaal!
Groetjes
Lida

Chris zei

Oh wow!!! Wat wordt je DJ mooi!!!! Leuk ook je voeten op de foto, haha.
Dat behang op de doos, dat vind ik ook een leuke herinnering. De inhoud ook hoor, vooral omdat er al wat van gemaakt is. Leuk is dat hè, om even in het verleden te duiken en dan ook zo'n enige foto van je oudste te zien, inclusief beertjesquilt.

KijkDaarIs zei

OHHHHHH.....wat is "SJAAN" al mooi!!
allemachies....het is werkelijk al een plaatje!!
Fijne dag

Guusje, zei

Wat leuk om te lezen hoe je eerste zijn geworden en hoe je dit hebt gedaan. En zo ongedwongen, zonder enige schroom geweldig. Mooi is zeker je DJ wat ben je al ver. Ik zit met hetzelfde dilemma allemaal bijna affe tops en affe tops die ik nu eerst wil afmaken dus heel herkenbaar.
Alvast fijne Paasdagen.

Berna zei

Je DJ begint toch al aardig op te schieten. Mooi!
Fijne Pasen en tot..... zie mail van Juud.

Erna Peekel zei

Je DJ wordt prachtig. Mijn allereerste maaksels waren kussens en pannenlappen. Mijn eerste 1 persoonssprei is een quilt geworden die nog steeds gebruikt wordt door de hond. De stof is behoorlijk versleten een gaten zitten er ook in. Maar de hond slaapt er lekker op en dat is wat telt.

Groetjes,
Erna

Yvonne zei

Wat een leuke quiltherinneringen haal je op in je blogje. En die DJ zou ik zeker snel afmaken. Hij wordt zó móói!

Miekequilt@hotmail.com zei

En zo zijn heel wat quilters begonnen. Maar gelukkig gaan de meesten door en kunnen we nu op de blogs lezen hoe het er "vroeger" aan toe ging.

Jantine zei

Ik kon me tot nu niet zo goed een voorstelling maken bij een zwart witte Dear Jane, maar nu ik hem zie ben ik helemaal om. Hij wordt echt schitterend!