vrijdag 13 april 2012

Vooral doorgaan...

met quilten aan het Antiekske zijn o.a. mijn dagelijkse bezigheden. Amper tijd om langs te gaan bij mijn blogvriendinnetjes, laat staan om berichtjes achter te laten. Het schiet van geen meter op, o.k. langzaam dan, maar gelukkig het wordt zo mooi....en dat geeft mij moed om vooral door te gaan. ik begon met het buitenste zigzag randje, wat ongeveer 6 uur duurde voor een zijde...Niet de rechte lijnen, maar puur de twee zigzag lijntjes. De zwarte puntjes zijn trouwens tags, je weet wel, die plastic dingetjes waaraan de prijskaartjes ook aan de kleding zijn gelabeld. Deze worden binnenkort verwijderd trouwens, maar dienen ervoor om de 3 lagen bij elkaar te houden voor de niet quilters onder ons.
 Gelukkig worden de zijden nu steeds kleiner, en was de flying geese aan de beurt. Ook hier werd er met twee naalden gequilt...nee, niet tegelijk, maar een aan de linker kant en een aan de rechter kant. Deze keer 4 uur per kant. En natuurlijk zijn er ook dagen dat ik niks doe en kunnen vingertoppen en schouderspieren bijkomen van al dat "harde werken".
 Terugkijkend schiet het best al aardig op. Want ook de afgetopte diamanten zijn gequilt. Maar ondanks dat het net weer een herhaling lijkt, liggen de hoeken net wat anders en liep deze niet zo soepeltjes als de gansjesrij. Toch ook zo'n 3 uur quilten per rij.
 En sinds gisteravond ben ik begonnen aan de sterretjes...en wat ik zo mooi vind is dat de vormpjes er nu echt uitkomen. Niet alleen aan de achterkant....
 Maar ook aan de voorkant! Langzaam aan verzamelen zich allerlei ideetjes in mijn hoofd om hoe ik de lichte, witte vlakken zal opvullen. Ook de tussenranden zullen worden bewerkt. Kortom
ik ben der nog wel even zoet mee. En vrees dat ik even "aso" bezig ben in blogland. Sorry, sorry meiden... maar puur omdat ik gewoon zo heerlijk in de FLOW zit tijdens het quilten... en hoop eindelijk weer eens een quilttop af te hebben.

24 opmerkingen:

Else zei

Sorry, doe niet zo mal! Je bent toch heerlijk bezig en wij genieten weer mee van je mooie quiltwerk (lol) Fijn weekend dikke knuffel van mij

QUILT ZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Anna zei

Gewoon eerst lekker doorquilten. Dan heb jij straks een heerlijke quilt om onder te liggen in plaats van een muisarm!

AnitaS zei

Hij wordt steeds mooier. Je schiet toch al op.

katrien zei

Doe maar rustig verder ,dan zien we misschien een affo op het quiltweekend.

carine zei

Schiet al aardig op ,ja soms moet je eventjes iets anders doen om je polsen te ontlasten ,laat staan de schouders. Een goede gemakkelijke zithouding is hier natuurlijk van groot belang! Het wordt een pracht-quilt hoor! Kijk al uit naar je Affo. Groetjes,Carine-patchworkstar

Ageeth Dorsman zei

Ja, het is enorm veel werk, dat quilten met de hand en de vingers en
schouders protesteren vaak flink. Ik
lijd met je mee, want ik quilt elke
dag een uurtje, maar daarna ga ik toch
weer wat anders doen, ter afwisseling.
Maar uiteindelijk wordt het wel heel
erg mooi, je quiltwerk! Veel plezier
ermee verder en groetjes van Ageeth.

Thea zei

Heerlijk zo'n quiltflow. Het ziet er prachtig uit! Geniet ervan zou ik zeggen!

Rennie zei

Bloggen is geen verplichting toch. Het is maar een aanvulling op onze passie quilten die we met elkaar willen delen en respecteren. Je quilt wordt helemaal prachtig. Grote waardering voor je doorzettingsvermogen.

lia zei

Hoe meer je quilt hoe mooier het wordt en dat herken ik ook steeds komt er weer een randje of figuurtje bij en wil je maar doorgaan.Hoezo verslavend??????
Groetjes Lia

Yvonne zei

Gewoon lekker doorgaan met quilten hoor, dat bloggen dat komt wel weer. We moeten nu eenmaal allemaal prioriteiten stellen in het leven toch? Het wordt wel prachtig hoor! Ik heb in deze fase ook altijd zo iets van .....nog even doorwerken....bijna af....! Fijn weekend!

Gert zei

Gaaf zeg, dat je zo lekker aan het quilten bent. Je schiet al mooi op, en zoals je al zegt, wordt het door het quilten alleen maar mooier. Veel plezier ermee!

Miekequilt@hotmail.com zei

Wat een geduld moet jij hebben om zoiets voor elkaar te krijgen. Je bent terecht tevreden over het resultaat!

Lida zei

Lieve Miranda, ik hoop gewoon dat e van je steekjes geniet en dat wij straks een schitterende quilt mogen bewonderen! Dus geen sorry maar veel pleizer, knuffel
Lida

Guusje, zei

Wat fijn dat je zo in de quiltflo zit. Lekker afmaken hoor wij wachten wel.

Hilde zei

Dat gaat toch goed vooruit, het zal af zijn vooraleer je het vervelend begint te vinden!
Groetjes

Shirley zei

Hij komt tot leven onder je handen, door het quiltwerk, mooi hoor. Prik ze en tot dinsdagavond?

Erna Peekel zei

Leuk hè dat je ideetjes tijdens het quilten worden uitgebroed. Je quiltwerk ziet er super uit.

Groetjes,
Erna

Chris zei

Niks te Aso hoor. Lekker genieten van dit werk. Je ziet het groeien en het ziet er prachtig uit joh!

Judith zei

Waar staat dat je aso bent als je ons negeert of minder blogt. Ik ben zelf ook stil. Gewoon andere dingen aan mijn hoofd. Hij wordt wel erg mooi je quilt.

Ilse zei

je ziet je quiltwerk groeien. Grappig hoe je steeds de uren vertelt, ik heb ook de neiging om te tellen. Niet bij nadenken, gewoon ervan genieten, je hebt een superwerk.

miekequilt zei

Inderdaa, er zit niets anders op dan gewoon door te gaan en te genieten van wat je doet.

MarianneD zei

Je schiet al lekker op!
Het is een hele klus maar denk er eens aan als hij klaar is...toch helemaal super?Succes met doorpitten!

Jantine zei

Lekker bezig zijn met je hobby is het belangrijkste en hoe jij dat invult moet jij toch helemaal zelf weten? Ik kom ook minder vaak langs bij mijn blogvriendinnetjes omdat ik graag wat meer handwerktijd wil hebben, dat geeft toch niet?

Supergoof zei

Blijf alsjeblieft lekker 'flowen',... wij quiltsters weten toch hoe heerlijk dat is!!!!
Lieve groetjes van mij.