vrijdag 18 mei 2012

Mini bee met een Bekende Belg

zoals Shirley dat zo mooi had gezegd. Gistermiddag was het zover. Na maanden geleden te hebben afgesproken, niet wetende dat het op Hemelvaartsdag was, spraken Yvonneke en ik al af. En ja, als iedereen zijn beste beentje voorzet en aanwezig zal zijn, laten we het gewoon zo doorgaan. Yvonne, in blogland beter bekend als Yvonneke aka Sommeke, wordt zelfs gebracht door haar ventje. Die op een vrije dag best wel eens naar het buitenland wil rijden. En zo stapt ze ze na een klein uurtje rijden uit. En alsof we elkaar gister nog hebben gezien, kletsen we er al direct weer vertrouwd op los. Als gastvrouw krijg ik me een flinke doos met Belgische bonbonnekes. Hmmm lekker voor straks bij de koffie! Sammeke krijgt ook mini hondekoekjes en voor Sam zijn doen mag Yvonne al redelijk snel(een uurtje of wat later) hem aaien. Weer wordt maar weer bevestigd dat de liefde voor de man(ok reu dan) door de maag gaat, want Sam is normaal niet zo van direct vriendjes zijn met "vreemden".
Maar we dwalen af. Al gauw volgt Shirley, die ook heerlijk geniet van het weerzien.
 Yvonne showt een kleurrijke kattenquilt, die ze besteld had bij Merel. Wat een plaatje! Ze vertelde dat de beschrijving helemaal super was...een relaxerend quiltje om te maken.
Ik ben duidelijk niet de enige paparazzi die aanwezig is. En da's maar goed ook. Foto's van de ander werkstukjes kun je bij haar vinden. Want vervolgens komen Angela met der dochter... en Julie volgt ook al snel. Dus als gastvrouw verzorg ik de hapjes en drankjes en vergeet verder nog foto's te nemen. Julie werkt weer aan der zwart witte blokjes. Deze keer is ze bezig om de boel vast te naaien. Angela maakt een rand om haar Japanse stofjes quilt. Wel zie ik nog at we onverwacht bezoek krijgen...nu ja de achterburen dan.... goed kijken naar de reiger op het houten schuurtje...
 Sam zal hem wel even wegsturen....en ja hoor, een blik op Sam en weg is tie!
Da's al de tweede keer deze week dat we dat doen...en dat terwijl we veel beekjes toch in de omgeving hebben liggen vol vette vissen. Angela's dochter die kwam mee voor...
 de trampoline. Vele salto's worden gemaakt en dan wil Sam ook weer "mee springen". Een voor een vertrekken de dames weer. En dan is het zo weer half zes en wordt Yvonne gebracht naar het stationneke in Essen. Wat een heerlijk middagje dat weer zo is omgevlogen...Eenmaal thuis  werk ik 's avonds nog wat verder aan mijn werkje. En is dit het resultaat! Voor de restanten van het hekwerk moet ik eerst weer even wat gaan snijden. Maar nu eerst weer wat werkjes doen en vanmiddag weer richting mijn mozaiekschool.
Fijne dag nog!

13 opmerkingen:

Supergoof zei

Klinkt/leest als een super gezellige dag.
Die Sam toch, stoer hoor zo'n trampolinehond!
Groetjes vanuit verweggistan,....

Shirley zei

Ja 't was een genoeglijke middag :-) en jouw Pondhouse blok is mooi aan het worden, zo met die scheve hekjes. Komt er ook nog een reiger bij die vijver, of zet je er een Sam bij?

katrien zei

Hé wat leuk dat Yvonne er eens bij was.

Annelies zei

Wat een gezelligheid ! Ik las er ook al over bij Shirley.

Rennie zei

Wat een leuk verslag en zo heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.

Ageeth Dorsman zei

Gezellige bee hebben jullie gehad, zo
te lezen! En dan ook nog zo'n buiten-
landse BB-er er bij! En als je dan
's avonds ook nog gewoon verder gaat,
dan wil dat zeggen, dat je er heel
veel inspiratie van hebt gekregen!
Fijn weekend en groetjes van Ageeth.

inge zei

een heerlijke dagje!

Klaske zei

Ik zag de foto's al bij Shirley. Een erg gezellige dag hebben jullie gehad zo te zien/lezen!
Fijn weekend

Chris zei

Ik heb even meegenoten met je bee. Leuk hè, die kattenquilt van Sommeke. Ik kan onze Max niet meer naar buiten sturen voor een reiger (wij hebben ook een vijvertje), hij is te oud en te langzaam. En ik zie hem al helemáál niet op een trampoline!! Dat Sam dat doet, dat vind ik echt apart. Dagdag.

Guusje, zei

Wat een leuke en gezellige bee hebben jullie gehad. En wat wordt je top mooi.

Phebe and Jane zei

Gezellig, zo'n bee.
Groetjes,
Marian

Yvonne aka sommeke zei

't Was een superdag die veel te snel voorbij was!
Je Pond House is weer een stukske verder klaar, zie ik. Goe gedaan!
Zeker tot ziens!

Lida zei

Dat zag er hartstikke gezellig uit en wat leuk dat bekende Belgische aankwam wippen! Je quilt wordt geweldig! Groetjes
Lida