dinsdag 1 mei 2012

Camelot wordt Hollandse Willem de vierde

Het was weer veel te lang geleden....druk met huizenjacht maar vooral de last van mijn nek maakte het computeren en quilten duidelijk even op non stop te zetten.
Afgelopen maand had ik wel van het mini cirkeltje een speldenkussentje gemaakt. Altijd leuk!

Maar ook werd der een eigen ontwerp cirkel gemaakt voor bij mijn cirkels. De tekening had ik al jaren terug gemaakt, destijds tijdens het maken van mijn eerste marmeren mozaïek cirkel. Voordat het gemaakte patroon werd uitgewerkt werden er vele cirkels in allerlei grote en vormen getekend en ingekleurd. Waaronder dus ook deze. Handig toch als je dit in verschillende hobby's kan toepassen.
Vervolgens heb ik er malletjes van doorzichtig plastic geknipt bij gebrek aan paternoplaat en werd met freezerpapier de omtrek van de slinger getekend en op de oranje stof gestreken. En dan knippen, plakken en naaien maar met het handje....het oranje stofje werd geappliqueerd. Hier ligt het er nog los op.
 Een heuse Koninginnedag gevoel krijg je erbij niet, vandaar dat ik dit quiltje hem Willem de vierde wil gaan noemen, na onze volgende troonopvolger.....foto is trouwens geplukt van internet.

en zo is het bovenaanzicht..
Verder is hij ook wat groter dan de andere cirkels....zoals je kunt zien op mijn design muurtje....
Hoe het precies verder moet zit in mijn koppetje. Eerst eens kijken of het ook zo wil lukken.
Bij het muurtje staat ook o.a. het werkeloos Husqvarna-naaimasientje. Zo nu en dan worden er broeken op verkort en verstelwerkjes mee gemaakt. En het ABC-tje waar ik aan het borduren ben is weer gevonden... jaaa...en is de letter C ook afgemaakt tijdens een weer eens slapeloos nachtje. Toch handig van die kleine werkjes dan zo in de directe omgeving van onze slaapkamer...
En a.s. donderdag begint het Open European Quilt Championships in Veldhoven weer. Een beurs vol quilts, benodigdheden en vele bezoekers. Natuurlijk ga ik daar weer heen!

14 opmerkingen:

Ageeth Dorsman zei

Dat heb je prachtig gedaan, zeg, die
cirkel naar eigen ontwerp, zo mooi
geappliceerd! Lijkt me leuk om dat
straks verwerkt te zien in je quilt,
heel origineel en mooi! Je spelden-
kussentje en letterlapje zijn/worden
ook plaatjes!
Groetjes van Ageeth

Berna zei

Prachtig die cirkels en een mooie naam heb je bedacht. Het speldenkussentje is een lievertje. Die kun je nooit genoeg hebben.
Dit jaar voor mij geen Veldhoven maar je zult er vast bekenden tegenkomen.

Lida zei

Wat enig jouw eigen cirkelblok te zien en hoe gaaf die kleuren! De naam is ook geweldig gevonden! Hoop dat je nek snel opknapt is goed lastig en waarschijnlijk ook pijnlijk en ja dan komt er maar weinig van steekjes! Maar je geborduurde steekjes zien er prachtig uit! Knuffel
Lida

Nelleke zei

Hallo Miranda je blok is een echte blikvanger geworden.Ook je borduurwerk is erg mooi.Ik hoop dat je nek gauw beter word.Wij gaan zaterdag naar Veldhoven en ik wens je daar ook veel plezier.Groetjes Nelleke

Liesbeth Wessels zei

Mooie cirkels. Wanneer ga je naar Veldhvoen ? groeten van liesbeth

katrien zei

Mooi kussentje ,en wat een mooi eigen ontwerp blok.
Ik ga zaterdag naar Veldhoven.

Klaske zei

Wat ziet jouw designmuurtje er prachtig uit met die mooie cirkels!!Beterschap met je nek!!

Rennie zei

Prachtige cirkels een lust voor het oog. Ik laat Veldhoven dit jaar voorbij gaan. Het was de afgelopen tijd too much to be good.

Guusje, zei

Veel plezier in Veldhoven, fijn dat het weer ietsje beter gaat en wat een mooi borduurwerk heb je onderhanden om van de cirkel niet te spreken die is ook megammooi. Je speldenkussen vind ik erg schattig.

Chris zei

Oh Miranda, wat een superblok/cirkel heb je uitgedacht! En dan de naam en die foto! Geweldig. Je speldenkussentje vind ik ook enig.
Vervelend is dat hè, die slapeloze nachten. Ik probeer dan altijd in mijn bed te blijven, maar soms lukt dat niet en dan ga ik ook maar iets leuks doen.
Is het al weer beter met je nek? Daar word je zo moe van. Ik hoop het maar. Groetjes van mij.

Hilde zei

Mooi ontwerp van dat blok. Het zijn wel chique letters in het borduurwerk!
Groetjes

Sabine.v zei

Mooie cirkel heb je ontworpen zeg! En je quiltwerk heb ik ook bewonderd. Alvast spoedig beterschap.

Liesbeth Wessels zei

Hoi Miranda,
Ik ga zaterdag naar Veldhoven. Donderdag is onze oma/opa dag dus dat kan niet. Vrijdag is het bijkomen en zaterdag gaan we naar de tentoonstelling. groeten van liesbeth

Jantine zei

Wat een schitterende cirkel!