maandag 20 september 2010

Nu de herfst in de lucht zit....

Terwijl het herfst weer met rasse stappen nadert is binnen lekker vertoeven. Geurkaarsjes branden om behalve net het vocht uit het huis te halen ook nog een lekker luchtje achter laat. Cotton linen, een restantje uit Amerika van de Yankee Candle. Zo lekker fris alof er heerlijke gewassen was ophangt.
En terwijl ik met mijn Dear Jane blokjes in de weer ben
en ook zo nu en dan aan mijn Amerikaanse sampler werk denk ik met weemoed terug. Wat een wereld van verschil.....zowel met het weer als met het leven daar. Vrees dat ik daar mijn leven lang aan vast zit.
Mijn naaikamertje begint ook wat sfeer te krijgen. Quiltje aan de muur....een echte pompoen, kapstokje met bovenop vele beren en lapkes Annie....mijn wollen tas en hoedje, ook die hangen maar weer klaar. Maar wat zo heerlijk is... mijn flanellen lap hangt weer! Dat is als een groot prikbord voor al mij lapjes op te hangen. Zo kan ik overzichtelijk naar mijn Dear Jane kijken om vervolgens weer lapjes op kleur bij te zoeken. 's Avonds ligt het samplertje klaar. Elke keer maak ik bij elk ander blokje met verschillende patroontjes. Zo worden op de nine pad cirkeltjes gequilt.
De ronde vormen komen van kopjes, onderzetter, bord en schaal.....handig toch!
Lijnen trekken is ook erg leuk, zo leuk dat ik er nog meer van maak....
En zonder een hartje in mijn Log Cabinblokje zou het niet compleet zijn
In de hoekjes staan er blaadjes gequilt.....wat ons weer bij de herfst brengt.

25 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Wat willen wij nog meer. de herfst en onze hobby's. Mooi quiltwerk...

Supergoof zei

Heerlijk! Het is in jouw bloghuisje nog net zo gezellig, knus en behaaglijk als toen je in Amerika was. Dat verandert gelukkig nooit, komt gewoon omdat je zo'n lieverd bent!

Cisca zei

Gezellig, je kamertje. Wat een mooie quilt hangt daar, ik heb er laatst mee in mijn handen gestaan, in twijfel of dat mijn volgende project zou worden. Maar ik wacht nog even met kiezen, ik heb veel teveel ufo's. Ik kan me voorstellen, dat je weleens naar Amerika terug verlangt. Ik denk, dat dat altijd zo zal blijven, ben je hier, dan verlang je naar Amerika, ben je daar dan verlang je naar Nederland. Moeilijk hoor!
Groetjes, Cisca

Berna zei

Het is wel waar, als de herfst zijn intrede doet, gaan de kaarsjes weer aan en worden we toch (nog) wat fanatieker met onze hobby. Het is even wennen maar wel weer erg gezellig. Je kamertje is ook gezellig. Daar zul je vast heel wat uurtjes doorbrengen.

Annelies vdB zei

Ja, het is zeker herfst. Wat ben je met gezellige dingen bezig. Erg mooi !

Quiltendewilma zei

hihi..... meestal loop ik erg achter met lezen....
Heb nu jullie in google reader gezet. Tot nu toe erg handig!!

conny's quilts zei

Het zal zeker wennen voor je zijn dat Hollandse weer. Je maakt het gelukkig wel gezellig voor jezelf en het is wel echt prima quiltweer met al die regen.....

Guusje, zei

Wat een gezellig kamertje heb je gemaakt. Het zal wel altijd hier en daar zijn maar dat geeft niets als je je maar thuis voelt waar je op dit moment bent. Heerlijk dat je zo gezellig werkt aan je DJ en zo'n vel aan de muur wil ik heel graag en zal vast ook een keertje gaan gebeuren. Leuke patronen heb je verzonnen voor je quilt.

Lida zei

Ja het wordt al weer bijna tijd voor mijn kaneelkaarsjes, die vind ik het lekkerste ruiken! Maar vandaag mocht de deur nog een paar uurtjes openstaan! Wat een mooie quilt wordt het toch, zo bijzonder die kleuren! Groetjes
Lida

katrien zei

Leuk je kamertje.
En ja de herfst doet weldra zijn intrede.
Leuk quiltwerk.

Annemarie zei

Wat een gezellig kamertje! Begrijp dat het weer wennen voor je is in Nederland. Leuk dat je mijn blog gaat volgen! Wat heb je zelf mooie blogs zeg! En wat maak je mooie mozaieken!

Yvonne aka sommeke zei

Gezellig eigen hobbyplekje heb je daar! En dat quiltwerk ... njammie .... zo mooi! Je bent goed op dreef, hoe veel/hoe weinig moet er nog gequilt worden?
Joepie, 't is bijna zaterdag! ;-)))

Annemarie zei

Wat een gezellig kamertje! Begrijp dat het weer wennen is in Nederland na drie jaar buitenland. Leuk dat je mijn blog gaat volgen! Wat heb je zelf mooie blogs! En wat maak je prachtige mozaieken!

ria vogelzang zei

Heerlijke luchtjes (en lichtjes...) in huis, een heerlijk kamertje om in te werken (en gewoon te zijn...) gezelligheid ook door het weer, wat echt wat guurder wordt.....
Geniet maar heerlijk van alles wat je graag doet, daar wordt het gemis misschien wat minder scherp van.....
Liefs en veel genietplezier vandaag, hoor! ;)

Anoniem zei

Wat klinkt dat allemaal gezellig!

Berbel zei

Ja, heerlijk die herfst. Toch nog niet echt winter, maar wel alvast dat gevoel van binnen zitten bij de kachel... met geurkaarsjes aan! Lida schrijft over kaneelkaarsjes, hhmmm, ik ben een kaneelfan! Ik heb al appel- en peergelei gemaakt met veel kaneel erin , heerlijk!
Groetjes Berbel

christine zei

Miranda wat een super gezellige hobbykamer heb je gemaakt voor je zelf en je quilt wordt heel mooi met al die rondjes en lijnen en je dear jane dar kan je heerlijk aan werken met het echt hollandse weer. en amerika? tja dat is een stukje uit je leven wat je echt nooit meer zal vergeten toch?

christine

KijkDaarIs zei

wat ziet je kamertje er al gezellig uit..en je bent in gezelschap van "Sjaan"altijd gezellig...af en toe een steekje quilten..zo komen we de dagen wel door toch??..;0)
fijne avond

Marjan zei

Gezellig allemaal! Wat ben je prachtig aan het quilten... schitterend!

Shirley zei

Ooh wat een sfeertje in jouw quiltkamer, heerlijk ook zo'n designwandje, wat hangt dat er mooi!

Jantine zei

Dat ziet er gezellig uit, wat zul je lekker werken. Maar dat bewijzen al die foto's van het quilten wel!

Anoniem zei

Wat een gezellig naaikamertje heb je zeg. En je bent lekker bezig met quilten zie ik: mooi werk! Veel plezier en succes ermee.

Else zei

Wat fijn dat je weer gezellig plekkie in huis hebt met al je schatten om je heen! Je DJ word super en Succes met je tas, heel fijn weekend. KNuffels Else

Cindy at her Country Home zei

Hallo lieverdje, jééétje wat heb ik een hoop van je gemist heb het net allemaal bijgelezen! Was je al min of meer "kwijt" maar gelukkig weer gevonden en ik zal je "oude" weblog meteen aanpassen onder mijn favourites naar deze, dom hé hahah? Je laat me meteen weer verliefd worden op één van je prachtige quilts, de summerstars (20x lieve zuchten laat ik)! Ooohhh wat is die vreselijk MOOI Miran, echt zo prachtig! Heb je ontzettend gemist en stuur je hierbij veel liefs en warme hartengroeten, Cindy xxx

Johanna Zweden zei

Ik ben blij voor je dat je langzamerhand je naaikamer weer gezellig hebt. en dat je weer heerlijk in de weer bent, want ik kan begrijpen dat alles wat het afgelopen jaar gebeurt is, je weer een hoekje voor je zelf moet vinden. want verhuizen is ingrijpend elke keer.
Maar ik zie dat je weer heerlijk bezig bent, en het word prachtig, en vooral dat rood, zwart en wit! je begrijpt wel waarom!!!!!!
Groetjes Joke