maandag 6 december 2010

Phebe up-date en top-recept voor de niet spruitjes fans...

Vandaag was het weer zover. Ditmaal zonder Lida, ze had zich moeten afmelden, maar wel gewoon weer met Angela. Afgelopen maand hadden wij samen al een paar keer gewerkt aan dit lapje. Alleen schoot Angela niet echt op. Telkens vond ze haar witte geappliceerde schaapjes niet mooi.....het groene gras zag ze er teveel door....niet mooi gemaakt naar der zin en zo had ze al vier keer de boel weer uitgehaald. En dus introduceerde ik haar de Steam-2-Seam lite. Dit is een heel dun plak vliesje die aan 2 kanten ingepakt is met een papiertje, waar door je kunt "kijken" en dus patronen  kan overtrekken van het patroon. Dit plak je dus onder je vormpje strijk dit vast en knip het vormpje uit. Dan pruts je het ander papiertje eraf en plak het op de plaats van bestemming. Pas als het gestreken is zit het echt vast op de plaats. En met een festonsteekje wordt het afgewerkt. Deze methode werkte dus super voor haar. Zo gedemotiveerd ze was geworden na die mislukte pogingen, zo gemotiveerd was ze nu. En voor ze weg was stonden daar haar 5 bruine schapen....
En ik appliceerde er een boompje bij.....met heerlijk appeltjes van wol
Wederom een heel gepruts, maar met zo andere afwisselende werkjes tussendoor gaat het wel lekker.
's Avonds werd er hier "groene kool" stampot gegeten....een recept waar ik ons gezinnetje al 3 jaar mee bedot/voorgelogen heb . Want hier zijn ze geen fans van spruitjes, behalve ik dan...en had er op een dag zo een zin in, dat ik bedacht dat ik de geur en smaak moest verdoezelen. En dus kookte in aardappelen en spruitjes normaal......stampte de boel door elkaar zonder verder toevoegen van iets, waardoor niemand de spruiten meer herkende en maakte mini-gehaktballetjes....waarin behalve het ei, paneermeel,peper en zout ook gemberpoeder, kerry poeder en knoflookpoeder ging. Die bakte ik in wat blue-band vloeibaar en eenmaal gebakken ging er een lepel bloemen honing over om de boel lekker zoet te maken. Per persoon een uitgeperste sinaasappel, en het sap bij de honing en balletjes in de pan. De laatste 2 ingedienten werden een erbij gedaan  nadat ik geinspireerd was van het zien van kookprogramma Ready Steady Cook, een kookprogramma op de BBC, waarin ze dit in een toetje verwerkte. Dit geheel laten sudderen en indikken tot jusdikte...gooi dit nu, ok ja giet dit dan over het stampotje heen en smullen maar.
Ze laten het zich telkens heerlijk smaken en na 3 jaar ze gefopt te hebben , en ze dit elk jaar opnieuw te vertellen, hihihi, heb ik ze verteld dat ze nu nooit meer mogen vertellen dat ze geen spruitjes lusten maar er dol op zijn! Zoonlief had dit verhaal op school verteld en een juf van in de 50 jaar, wilde dit recept dan wel eens proberen, want ook zij verafschuwde spruitjes. Een week later vertelde ze hem dat ook zij voor het eerst in der leven kon zeggen dat ze op deze manier ook de spruitjes heerlijk vind!

18 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Lekker, spruitjes!
LOL wat een ontaarde moeder ben jij! Arme kinderen toch! ;-)
(ik deed het met andere niet gesmaakte groenten ook)

inge zei

wat wordt die phebe leuk! tof met die wollen appeltjes!

Else zei

Jij Ontaard, nee hoor ik vindt je erg bijdehand! Hopelijk blijven ze het nu wel eten (lol) en Phebe word erg leuk, succes ermee. Fijne dag, knuffel Else

Cisca zei

Op deze manier mòet je spruitjes wel lekker vinden! Wat wordt Phebe mooi!
Groetjes, Cisca

Klaske zei

Oh wat heerlijk herkenbaar, ik verstop de groente soms ook in een stampot en dan eten ze het heerlijk op.
Je phebe word mooi hoor!!

Berbel zei

Hmm lekker spruitjes met mosterd, maar jou recept lijkt me ook erg lekker!
Groetjes Berbel

Monica zei

Ik geniet weer van al het leuks op jouw blog. Leuk je 'verstopte' spruitjes ik heb het recept opgeschreven en wie weet ga ik het nog eens maken. Je Phebe wordt ook prachtig, succes

Anita A zei

Wat lekker, spruitjes !! Mijn man lust ze ook niet, zou het bij hem ook werken, denk je?

betty zei

Over phebe, het lijkt mij ook best lastig om het middenpaneel te maken. Ben wel benieuwd hoe het uiteindelijk wordt (droom er nog steeds over..).
Heerlijk spruitjes stampot, goed recept!

Daniëlle zei

Hier heb ik konijn een keer voor kip door laten gaan hihi, errug he hihi?! Spruitjes met sambal, ketjap manis, kopje bouillion en dan maar stoven hmmmm, met rijst, boontjes, je weet niet wat je proeft! Die van jou gaan we hier ook een keer eten hoor! De balletjes klinken heerlijk! XXXD

Lida zei

DP en ik zijn gek op spruitjes, maar helaas DS niet, dus ik denk dat ik het recept over ga schrijven en hem ook ga bedotten! Je bent lekker opgeschoten met je Phebe! Ik heb er amper wat aan gedaan, dus ik wacht met mijn up-date tot een volgende keer!
En ook weer wolletjes erin gebruikt, leuk!!
Bedankt voor je reactie op mijn oproep! Dikke knuffel
Lida

Guusje, zei

Wat een heerlijk recept en ja zo kun je alles lekker maken maar dat geeft niets. De Phebes worden mooi, leuk dat jullie dit samen doen.

gerda zei

spruitjes héérlijk..maar jou recept lijkt me ook lekker...en phebe..wat is die heerlijk hé..en wat wordt het al leuk....volgende week is er weer phebeclub in zutphen...zo leuk al die verschillende te zien....stuur sjaan wel even naar jou hoor ..stuur je dan phebe weer deze kant op..anders loop ik daar weer mee achter..oke ..vooruit..na het weekend..oke????
fijne avond

Chris zei

Zo doe ik het ook vaak, dat appliceren. Vooral makkelijk met kleine vormpjes.
Het water loopt me al in de mond! Echt iets om uit te proberen.

Terray zei

Wauwwww wat een goed recept...althans het proberen waard.
Hier zijn ook geen spruitjes liefhebbers maar ze zijn wel gezond.
Thanks voor het delen

Judith zei

Ik verstop de spruitjes in een visschotel met ook nog kerriesaus. Mijn schoonvader lust ze niet, maar vond het heerlijk.

gertvr zei

Wat een leuk spruitjesverhaal: heerlijk om de boel zo "voor de gek" te houden. Klinkt lekker, dat recept (alleen jammer dat mijn wederhelft vegetarier is ^_^) Maar gelukkig zijn we beiden dol op spruitjes, dus dat komt mooi uit. Veel succes met Phebe!

Shirley zei

You go girl (Angela) wat heb je hard doorgewerkt! En heerlijk, dank je voor het recept Miranda, zal ik dit morgen maken? De appeltjes aan de boom zien er ook sappig uit, mmm.