dinsdag 28 juni 2011

Show and tell in Antwerpen van Caligo House

Dit jaar zijn Shirley  ondergetekende genodigden van de Show and tell van quiltwinkel Caligo House in Antwerpen. Al vroeg in de ochtend reden we onder een dreigende hemel richting Linkeroever. Zonder problemen dankzij Shirley's vlotte rijstijl waren we er al ruim op tijd. Eigenaresse Lisette (overgens ook een Nederlandse) zorgde samen met een van haar medewerkster Ilse erg goed voor ons. Daar was ook Yvonne en Anne en Lut, onze quiltweekeind vriendinnetjes. Samen met nog zo een kleine honderd dames,in een goed door ons gevulde ruimte, keken we onze ogen uit bij het zien van al die mooie quilts...zowel de beginners als de gevorderden maaktn erg mooie dingen.
In een dik uur, met goed het tempo erin, waren er dus zeker 100 quilts voorbij gekomen van mini's tot maxi's. En wij...genoten!
Vervolgens werden er tafels bijgezet en kon ieder wat werkjes ter hand nemen en ons meegenomen lunch opeten. Zo gezellig weer om lekker met onze Belgische vriendinnetjes te kletsen! EN niet te vergeten de werkjes te bewonderen. Zo was Vonneke bezig aan haar Dear Sommeke, een eigen ontwerp van de door haar uitgekozen blokjes.
Anne was bezig met een erg mooi, ook door haar ontworpen quiltpatroon, babydeken te quilten op een grijze effen ondergrond...schitterend!
Al weet ik niet zeker of je het wel goed kan zien op de foto, maar geloof me dat het erg fijntjes is!
Ook kregen we nog een lapje waarbij je nog restanten lapjes zelf mocht kiezen uit een grote scrabmand en een vierkant kartonnetje van 10 bij 10 cm, om hiervan zelf blokjes te ontwerpen en maken,voor een groepsquilt voor volgend jaar. Deze wordt dan verloot onder de dames...en daarbij ook al een uitnodiging om weer terug te komen. Oooh ja, dat doen we graag!
En alweer veel te snel was het tegen vieren en namen we afscheid. En na een klein beetje file-leed reden Antwerpen uit om via de Liefkeshoek tunnel toch weer richting huis te gaan.
Klik trouwens ook maar op dikgedrukte Shirley en Yvonne boven aan mijn berichtje...Voor nog meer foto's!!! Liefs Miranda

11 opmerkingen:

Gert zei

Wat een gezellige dag hebben jullie gehad, en wat een prachtige quilts komen er voorbij tijdens de show en tell. Erg inspirerend.

Guute zei

Hallo Miranda, naar de Belgskes overgewaaid! 't Is altijd goed vertoeven in Antwerpen: aangenaam gezelschap, wat kletsen en kijken naar prachtige quilts en zelf een naaldje ter hand nemen. Wat wil een mens nog meer????

katrien zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad.Leuk hé om weer eens iemand te ontmoeten.

Berna zei

Hallo barmeisje, ik zag het al bij de andere dames, jullie hebben een leuke dag gehad. De plaatjes bij jou zijn ook om van te smullen. Heerlijk om te bekijken.

ria vogelzang zei

Dat was zeker een prachtige dag! Wat een mooie quilts; één en al inspiratie'!
Groetjes en liefs uit Ommen!

Hilde zei

Jullie boffen dat je zo dicht bij A'pen woont, het zal er tof geweest zijn samen met de bekenden en zoveel mooie quilts.
Groetjes

Phebe and Jane zei

Wat een mooie quilts hebben jullie gezien. Leuk dat je ze met ons deelt.
Groetjes Marian

Yvonne aka sommeke zei

Blij dat jullie er bij waren! Je hebt best nog veel foto's van de quilts (met hoofd er bij)

betty zei

Wat een super gezellige dag is dat geweest. Wat veel moois wordt er toch gemaakt, dat stimuleert wel!

Guusje, zei

Wat een prachtstukken komen hier voorbij, mooi om even mee te mogen genieten.

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend quilts.en dat was weer genieten
Groetjes Joke