maandag 30 juli 2012

Geinspireerd....

Eindelijk, daar ben ik weer. Wat heb ik weer veel te vertellen en showen....
Afgelopen vrijdag reed ik weer eens naar Wilrijk. Deze keer niet om te gaan mozaieken, maar naar de jaarlijkse zomerbijeenkomst van Antwerpen quilt. Het weer was nu beduidend beter dan vorig jaar. Toen begonnen we aarzelend buiten, maar zaten al weer snel binnen. Nu zat Yvonneke aka Sommeke samen met onze quiltvriendinnekes al te wachten op mij met vrijhouding van een stoel. Maar voor ik daar heen kon moest ik wel nog even inschrijven en kreeg een pakketje lapjes naar keuze.
Zomaar...als welkom! Da's een leuk binnenkomen. Na te zijn welkom gekust, kon ik ook gaan zitten en lag er nog een wat ouder quilttijdschriftje, aangeboden door Calicio-house, de quiltwinkel uit Antwerpen. Wouw... daar staan ook mooie dingen in.
Enfin, ik heb nog wat steekjes gezet aan Phebe, maar dat werd al snel veel te warm. Gelukkig hadden we iemand die voor ons parasols neerzette daar waar het nodig was....
En dus besloot ik om samen met mijn buurvouw Anne wat blokjes te gaan maken van mijn nieuw gekregen lapjes....en wel voor het Belgische quiltweekend.
Helaas ga ik dit jaar zelf niet mee, doordat we verwachten dan volop in de verhuis te zitten. Anne beloofde wel de blokjes te gaan inleveren voor de verloting, zo ben ik er dan toch op zijn minst vertegenwoordigd...dat geeft een goed gevoel...en mocht zij winnen, beloofd ze me dan weet ze me te vinden om al die lapjes persoonlijk bij mij te komen afgeven! Want voordat de ochtend om is, heb ook ik nog wat stapeltjes kleine lapjes bijgekocht en ben helemaal geinspireerd door dat leuke blokje.
Ook het buufke van de andere kant(ze staat er maar half op) is bezig aan een scrap-quiltje van Jacqueline Morel, en die staat ook op mijn verlanglijstje ...deze dus..
Totaal niet aan gedacht om daar nu weer een foto van te maken. Maar ach, der komt genoeg nog!
Yvonne werkt aan der verrassingsquiltje voor der eerste kleinkindje Luna. Zo mooi en zo fijntjes werkt ze aan een echt Sommekeswerkje. Ze heeft veel bekijks met haar werkje!
Het ziet er ook echt geweldig schitterend uit. Helaas mag ik daar de foto's nog even niet on-line zetten. Verbeeld je dat haar dochter het al zappend tegenkomt....nee dan is de verrassing eraf. Maar niet getreurd, ik heb toch ook foto's gemaakt van de show and tell.
Helaas hadden wij pas laat in de gaten dat deze al was begonnen, te druk aan het kletsen en werken zeker...en dan ook nog even een andere lens derop. Ik krijg ze niet dichterbij...maar daarna is het peace of cake. Gelukkig!
 Kijk mee en geniet van allerelei, meestal handgemaakt overgens.Deze laatste is speciaal voor Angela en Julie, de meisjes van onze mini bee en beiden gek van de Bargello techniek...is het geen plaatje?
Morgen komt er nog meer! Beloofd!

12 opmerkingen:

Rennie zei

Zo te zien hebben jullie een geweldig leuke Bee gehad. Het ziet er allemaal zo gezellig uit. En dan die quilts tijdens jullie Tell and Show. Je valt van de ene in de andere verbazing. Last s.v.p. nog maar meer zien hoor.

Supergoof zei

Wat een boel moois allemaal, en Wat een heerlijke dag,...
:o)
En, zo'n geweldig vooruitzicht, straks je nieuwe huis, blijven jullie in de buurt wonen?

Lida zei

Jammer voor jou, maar ik ben erg blij met het plekje! Maar jij hebt deze keer echt genoten!
Wat een gave show and tell!
Veel plezier met je steekjes en sterkte met de voorbereidingen voor de verhuizing! Knuffel
Lida

Else zei

Lief dat we fff mee mochten kijken, zoveel moois heerlijk hoor! Fijne dag knuffel Else

Nelleke zei

Hallo Miranda leuk om foto's te laten zien van de gezellige dag die jullie met zn allen hebben gehad.Mooie quilts worden er gemaakt.Groetjes en een fijne dag Nelleke

Ageeth Dorsman zei

Dat ziet er zeker uit als een heel erg
inspirerend dagje! Wat een mooie werk-
stukken komen hier voorbij! Bedankt,
ik heb er echt van meegenoten.
Groetjes van Ageeth

Yvonne zei

Wat een leuke Bee en wat een mooie dingen komen er voorbij op de show en tell. Jammer dat je niet naar het quiltweekend kan maar verhuizen is natuurlijk ook heel fijn!

katrien zei

Wat heb je een leuke bee gehad.
Haha blokjes voor het weekend,je zal het wel missen hé ,maar we zullen aan je denken hoor.

Chris zei

OPh wow Miranda, wat een mooie dingen allemaal en zóóóó gezellig ziet het daar uit. Je gaat dus een druk tijdje tegemoet joh. Ben je al spullen aan het uitzoeken en zo? Blijven jullie in de buurt of verder weg? Sterkte maar en liefs van mij. Dagdag.

Guusje, zei

Wat een prachtige quilts komen er voorbij en wat wen leuke dag hebben jullie gehad. Nu heerlijk nagenieten.

Annie Kingma.Bonnema zei

Heel veel mooie quilt laat je zien. Gezellig zo'n dag met andere dames.
Groetnis Annie

Yvonne aka sommeke zei

Haaaaaaa, ons Mir is er weer!
Bedankt voor foto's en verslag, wij blij dat je er weer bij was!
'k Duim dat je loterijblokken winst opleveren tijdens 't quiltweekend!