vrijdag 6 juli 2012

Ik krijg het op mijn heupen....

Dat moge duidelijk zijn....toch? Na voor mijn gevoel maanden van mijn lapjes in de steek te hebben gelaten
moet het er dan toch van komen. Lapjes nog vanuit mijn tijd in  het verre Amerika vormen lijkt het wel een vliegengordijn. Niks hoor, gewoon een patroontje van een najaarsquilt uit een Australische Homespun uit een ver verleden ....en waar ik toen ook al helemaal weg van was. Gelukkig nog steeds. En zo ware het gister....dat ik alleen zat op onze mini bee. Geen kraai overboord....dan ga ik toch lekker lappies snijden. Gisteravond lagen alle 168 vierkantjes op volgorde gerangschikt en al. En vandaag, zo tussen de bedrijven door telkens weer eens wat op het machientje naaien. Het lijkt wel of ik van mijn geloof af ben niet....op het machientje....dat krijg je er nu van als je een inhaalslag wilt maken. Helemaal vergeten foto's te nemen natuurlijk, maar kreeg gelukkig nog de geest om nog een fotootje te maken van de inmiddels al flink geslonken stapel vierkantjes.

 Nou nou, en wat gaat het lekker zo. En nergens last van een zeer armpje of zo...heerlijk zo tussendoor boodschapjes doen, een strijkje wegwerken, en wederom een wasje draaien.....
 Dochterlief werd naar der baantje gebracht, want gister rond 21.00 uur was hier het noodweer losgebarsten. Zeker twee uur hoosde de regen met bakken uit de hemel. Tuin stond blank en het meiske was 's middags zonder jas in de werkkleding op het fietsje vertrokken. Dan laat je zo'n kind toch niet tussen de lichtflitsen in de inkt donkere avond fietsen en dus haalden we ze op. Fiets maar achtergelaten....we waren al drijf van even naar de auto te rennen...hooguit 3 meter...en dus werd ze vandaag dus maar gebracht. Na het eten nog even verder. Hoezo verslaafd? Nu zit twee derde aan elkaar. Morgen nog een zo'n stukje van vier aan elkaar naaien en dan die weer tot een geheel maken. 
 Is het dan af? Nee....dan mag er op worden geappliqueerd. Nu hoop ik dat dit exemplaar eens snel klaar zal zijn. Nu heb ik begrepen dat ze binnenkort in Etten-Leur bij quiltwinkel Leur gaan beginnen met lessen op een longarm(quiltmachine), zodat je daarna het ding kan huren. En daar heb ik best zin in!

Dat de tour weer begonnen is en er weer al valpartijen waren, zagen we straks op het nieuws. Afgelopen dinsdag op de Heerlese bee kreeg ik van quiltvriendinnetje Jeanne een kleinigheidje..
Deze schattige fietsjes bracht ze voor me mee uit Den Bosch. Een van de laatste lapjes van het winkeltje van Francoise. Ik heb haar aangestoken met de Dear Jane. Inmiddels nadert ze me...en probeert ze me weer te motiveren. Zal het er toch eindelijk van gaan komen?

 En mijn laatste mozaïek-werkstuk gemaakt van Smalti glas in de directe methode is af. Het ligt nog los op een deksel van een doos...er is nog geen tijd geweest voor de afwerking.

7 opmerkingen:

Berna zei

Ik ben erg benieuwd naar het resultaat van deze quilt.
En wat een fleurig mozaiek. Leuk en vrolijk.
Ik zal je missen op het weekend meisie en hoop dat je volgend jaar weer van de partij mag zijn. Heel veel sterkte met verhuizen en we zien elkaar vast weer.
En maak je niet druk over het alleen rijden. Ik ga een dagje eerder en bij een van de lieve dames logeren. Komt helemaal goed.
Dikke kus terug en een goed weekend.

Shirley zei

ooh die mozaiek, schitterend wat een diepte zit er in! En wat een mooi gordijn ben je aan het maken ;-) haast glas in lood werk. Maar goed dat ik niet op de bee kon komen, want wat heb je nu veel gedaan. Ja, die bui van gisteravond/vannacht, dat was niet voor de poes.

Lida zei

Wat een energie zo plots en wat ga je vlug met deze lapjes, het ziet er al heel spannend uit, ben heel benieuwd naar de applicaties! Ja hier stond de boel ook blank, dus snap dat het kind even moest worden opgepikt en gedropt! Lief lapje en helemaal tour!
Prachtig je glasmozaiek, veel succes met het afmaken, zal straks mooi staan in je nieuwe huis! Knuffel
Lida

katrien zei

Heel leuk je mozaiek.
En wat ga je goed met de vierkantjes.ben benieuwd naar het resultaat.

Yvonne zei

Lekker zo'n snelle quilt! En wat een mooie en fleurige mozaïk. Je bent een mens met vele talenten!

Chris zei

Ik moest even studeren op je eerste foto, maar toen snapte ik hem. Tjonge, dat is een quickstart. Je hebt hem al bijna klaar. Heerlijk toch, met het machientje.
Ik vind je mozaïek geweldig!! Dat lijkt me ook enig werk. Lekker kleurig.
Wat een regen en donderbuien hè. Het ging hier ook even ontzettend tekeer. Nou ja, dat is weer over.
Fijn weekend en liefs van mij.

Supergoof zei

Wat leuk!
:o)
En ja, ik las dat ook van die long arm,.... en jij woont dicht in de buurt van deze snoepwinkel, bofkont!