dinsdag 5 februari 2013

Diverse quilt en bak werkjes

Afgelopen dagen staan bol van de activiteiten. Lekker frutselen dus. Een verscheidenheid van lappendekens in wording kwamen weer langs. Allereerst mijn driehoekjes, die wordt al lekker groot...
zo groot dat hij bijna ons tweepersoonsbankje vult. Eigelijk dacht ik eraan om hem voor de footstool te maken, waar onze Sam zo graag op vertoeft. Maar da's eigenlijk toch wel zonde lijkt me. En aangezien ik nog steeds lapjes over heb ga ik nog maar even door!
Vervolgens werkte ik aan het festoneren van dit leuke blok op de mini bee. Ze zijn overgens lekker groot..wel zo'n 50 cm per blok! Bij haar lees je meer hierover.
Bijna klaar alweer...en mag binnenkort weer een nieuwe gaan opmaken.
En dan, weer eens wat sterretjes voor de Phebe. Niet een....
twee.....
maar drie nieuwe blokjes zijn er gemaakt.
Even kijken hoe of dat het gaat worden als ze zo aan elkaar zitten en der rondom komen.
Voorlopig heb ik de eerste 16 gemaakt, maar eens bij elkaar leggen. Mocht ik het nu toch niks vinden heb ik er toch weer een lief klein quiltje in spe bij.
Nu even een bizar verhaal. Kennen jullie het verhaal nog over dat het niet mogelijk zou zijn om foto's te kunnen uploaden hie bij bloggen zonder eerst te hoeven betalen? Wel na vorige keer "vreemd" te zijn gaan met Photobucket, kan ik plots weer gewoon via blogger mijn foto's binnen halen op het blog....Nu ja zeg! En ik heb toch niks betaald! Benieuwd hoe lang het mag gaan duren....

Verder zijn DD en ondergetekende al weken bezig met cupcakes te bakken, decoren en te proeven natuurlijk. Want de 10e van deze maand is ze jarig! En aangezien het dan, behalve carnaval hier, ook bijna Valentijn is had ik het volgende bedacht. De cocosnoot creme kreeg wat roze kleurstof. En het bovenste laagje van de cupcake werd eraf gesneden.
 Receptjes komen uit dit boekje trouwens....en uit dat laagje werd het hartje geduwd met een mini hartjes vormpje. De roze creme erop smeren en dekseltje derop...Klaar is Kees!
Ook haar koekjes werden na het proeven gemaakt. Wat overgens moeilijk te zien is , het zijn twee van die platen die erin liggen.
En ik heb eindelijk weer zin mijn Dear Jane af te maken.

Bij het zien van dit blogje heb ik de oplossing gevonden. Ik zag er namelijk erg tegen op om weer zo'n zware joekel te moeten doorquilten zo in het handje... met last te krijgen in het schoudertje en zo....dus vanaf volgende maand zal ook ik weer mijn blokjes gaan showen!
 

 

 
 

14 opmerkingen:

Yvonne zei

Goed idee Miranda om je Dear Jane op die manier door te gaan quilten. Je bent weer met zoveel leuke dingen tegelijk bezig, geweldig hoor! en dan die cupcakes, lijken me heerlijk! Fijne verjaardag gewenst!

Guusje, zei

Wat ben je met veel moois bezig. Geweldig om te zien. Je Dear Jane en Phebe worden prachtig en de cupcakes lijken me heerlijk. Ook de driehoekjes quilt wordt mooi. Die groeit gestaag. Het blok van de minibee vind ik ook al zo mooi.

Jane in Wales zei

Leuk die driehoekjes!! Je sterretjes zijn mooi, en wat staat dat goed zo langs die rand! Succes met je Jane blokjes!

Ageeth Dorsman zei

Jeetje, wat ben je met veel en heel
erg leuke dingen bezig! De huisjes
zijn enig, en je Dear Jane wordt ook
al zo prachtig. Maar het aller-aller-
mooist vind ik je Phebe en de sterren
zijn er heel mooi bij (dus toch maar
geen mini-quiltje doen, hoor)!
Groetjes van Ageeth

Else zei

Hey Miranda, leuk om weer fff bij te lezen hier zo te zien heb je niet stil gezeten. Alvast gefeliciteerd met dd en een fijne carnaval. De cupcakes zien er heerlijk uit, doe mij maar 1tje (lol) Fijne dag verder, knuffel van mij

quilting Jeannet zei

Wow Miranda, over lekker bezig zijn gesproken, ik geloof dat jij dat ook zomaar ben, heerlijk!!

Berna zei

Prachtige werken Miranda! Heel goed dat je je Jane weer hebt opgepakt. Ze is zo mooi in zwart en wit.

AnitaS zei

Wat laat je veel mooi dingen zien. Die cupcake met hartje ziet er lekker uit. Je sterren staan mooi bij de Phebe.

Lida zei

Wat ben je heerlijk bezig en je Phebe wordt beeldschoon, maar je DJ verdient ook weer je steekjes, hij wordt zo apart! Veel plezier met alles, groetjes
lida

saskia smit zei

Mooie projecten. En ik dacht dat ik de enige was die met alle tegelijk bezig is! En je tip voor het doorquilten: super.

Chris zei

Tjonge Miranda, je hebt heel wat om mee bezig te zijn. En ook zo leuk verschillend. Ik vind je Phebe toch zó mooi!

Annelies zei

Je bent druk bezig zeg !
Zelf vind ik het geen bezwaar en ook niet zwaar om de hele DJ tegelijk te doen.

Annie Kingma.Bonnema zei

Heel veel mooi werkjes ben je mee bezig.
In gedeelten quilten ga ik ook eens proberen.
Ben nu mijn giga grote huizen lap bezig, maar niet langer dan een paar uurtjes, armen en handen willen ook nog iets anders doen hé
Groetnis Annie

Sis Voorn zei

Hoi Miranda, zie ik het goed een zwart/witte Dear Jane... Ik ben er dit jaar mee begonnen. Ben beginnend blogger en 'struikel' net over je...
Groetjes Sis