zaterdag 9 februari 2013

Voorbereidingen...

...zijn hier in volle gang, net als de carnaval trouwens.. Waarvoor? Voor ons Nikkie der sweet sixteen feestje morgen. De hele dag durfde ik niet te beginnen, bang voor de nog te vallen sneeuw. En dus afmeldingen?? En wat denk je...niks geen sneeuw! Tegen de avond komt DD vertellen dat der op een App-je staat dat het pas maandag gaat sneeuwen. Okee, groen licht dus. Maar wat te maken dan?
 
Red Velvet cupcakes....welke we bij onze Amerikaanse vrienden leerden eten. Maar dan wel die van het Amerikaanse merk Duncan Hines, die ze toevallig wel even hier bij de Jumbo in Roosendaal, Nederland ook verkopen.  Ze zijn net iets luchtiger en roder dan degene die we voorheen maakten.
Kijk maar eens hoe mooi rood het is...
 En als we dan toch op zijn Amerikaans weer bezig zijn, komt al gauw de Cinnemon Roll memoires weer binnen. Oh ja! Die gaan we ook maken. Google-end naar het recept, compleet met een U-tube filmpje en daar gaan we....
En terwijl dit ook in de oven staat, geurt de kaneel door het huis....en gooi ik buiten even mijn prullenbak leeg....eeks!!!
Wat is er gebeurd?
Het sneeuwt!!! En hoe...nu ja... het alarm van de oven gaat.
De creme cheese icing is gemaakt
en mag zo op de warme cinnemons rolls, zodat het kan gaan smelten. En bij de koffi/thee wordt er vast voorgeproefd. Verrukkelijk! Nu maar hopen dat de familie de tocht toch wil maken...
Voor morgen staat er nog een vers baksel klaar!
 
 Afgelopen week bracht ik dubbend door. Er werd veel gekeken . Wat zal ik nu doen met de Phebe...maar inmiddels weet ik het heel zeker...
 Ik ga ze toch zo laten als ik al eerder bedacht had. Zodat ze een mooi schilderijtje vormt. Van ongeveer 1 metertje in het vierkant. En met het van onderliggende lapje knipte ik reepjes...
En met dit als eind resultaat: wederom een mini quiltje...maar dan moet er wel eerst weer eens gequilt worden!
En voor de carnavalvierders...veul leut! 

21 opmerkingen:

Every Stitch zei

Love that mini quilt! and the cooking looks delicious :)perfect for the cold weather
Hilda
Every Stitch

Inge zei

Miranda, wat een gaaf verhaal hier over al die lekkere dingen. Het is 00:50 uur als ik dit schrijf, DH zit naar een film te kijken en ik speel met mijn iPhone. Ik heb het recept van de kaneelbolletjes gelezen en het water loopt in mijn mond. Het is wel erg veel werk, maar de verleiding is groot!
Goed plan voor je quilt(s). Ze gaan allebei hartstikke mooi worden en ach, dat quiltwerk komt wel, hoor, ooit. Hierbij het precies hetzelfde.
Ik ga naar mijn bedje, lekker slapen. Doei! Fijne zondag,
Inge

Saskia Smit zei

Heerlijk die kaneelbolletjes en de Red Velvet staat opgeslagen voor als we weer in de buurt van de Jumbo zijn.

Lida zei

Gefeliciteerd met je jarige dochter en ik wens haar nog heel veel gelukkige jaren! De sneeuw valt best mee hoor, dus reken maar op een lading visite! Fijne dag
Lida
P.S. Zij wordt beeldschoon!

Annelies zei

Erg ligt hier een behoorlijk pak sneeuw !
Je Phebe wordt mooi zeg.

Irene zei

Ik had ook rode cupcakes gemaakt voor Zoonlief z'n kerstontbijt op school. Alleen ik vond ze nergens naar smaken en de rest van zijn klas blijkbaar ook niet. Ze kwamen bijna allemaal weer terug. Jammer.

Zomaar een vraagje, in welke wijk van Roosendaal woon je eigenlijk? Ik in Kortendijk.

Groetjes, Irene

Irene zei

Ik had voor Zoonlief z'n kerstontbijt op school ook rode cupcakes gemaakt. Alleen vond ik ze nergens naar smaken. En de rest van zijn klas ook niet. Ze kwamen bijna allemaal weer terug. Jammer.
Even een vraagje, in welke wijk van Roosendaal woon jij? Ik in Kortendijk.

Groetjes, Irene

AnitaS zei

Ik hoop dat het vandaag een leuk feest is. Van harte gefeliciteerd met je dochter. Je gebak is yummie.

Yvonne zei

Heerlijk gebak, ik ga zeker op zoek bij Jumbo naar die pakken! Een goede keus voor wat betreft je quilt. Mooier zonder de sterren, dat heeft de quilt niet nodig en nu een lief schattig miniquiltje erbij! Fijne verjaardag vandaag en felicitaties aan de jarige!

Guusje, zei

Van harte gefeliciteerd. Wat een heerlijke baksels. Je phebe is zo mooi. En ja die sneeuw ineens was het hier ook raak een heel dik pak.

Petty zei

Gefelicteerd met de verjaardag van Nikkie!!

Klaske zei

Mjammie, daar wil de familie vast wel de tocht voor maken. Gefeliciteerd met je dochter!Zoet er goed uit, zowel je Phebe als miniquiltje. Fijne zondag

@nke zei

Ooohhh, die cinnamonrolls, dat wordt bakken. Ik heb er een gegeten afgelopen week bij een nèt geopend zaakje, slecht voor de 'basement', maar beslist de zonde waard.

En complimenten voor je quilt, goede oplossing trouwens, je hebt er ineens twéé......

Quiltgroetjes *+*

Rennie zei

Wat een goede keuze zo worden ze beiden prachtig.

Rennie zei

Wat een goede keuze zo worden ze beiden prachtig.

Daniëlle zei

Van harte met de jongedame!!!! Hopelijk heb je niet voor niets gebakken en is het een gezellige boel daar bij jullie! Kijk nou toch, zo heb je opeens twee gave quilts!! Lieve sterretjes! Liefs, Daniëlle

Ageeth Dorsman zei

Ik lees je stukje op zondag, dus bij
deze: Van Harte Gefeliciteerd met je
dochter!!! Het zal ongetwijfeld alle-
maal heel lekker zijn geweest...
En wat blijft je Phebe toch een
prachtige quilt, met of zonder ster-
renrandje erom heen!
Groetjes van Ageeth

Berna zei

Van harte gefeliciteerd met je tienerdochter. Wat een heerlijkheden allemaal. Jammer dat ik niet in de buurt woon anders kwam ik even proeven.

Chris zei

Hahaha, die sneeuw had je te pakken!! Wat ziet het er allemaal verrukkelijk uit, ik ruik en proef het bijna. Dat is een mooi feestje geweest, dat kan niet anders. Nog gefeliciteerd hoor. En je Phebe is op deze manier een plaatje!

sylvia zei

nog van harte met jullie DD en wat een lekkers schotel je ons voor!
Mooie oplossing voor Phebe, met die sterretjes vind ik haar minder mooi.
groetjes, Sylvia

Birdblocks zei

MMMm, wat een lekkernijen. Gefeliciteerd nog met je dochter. Vraagje: wat maakt die cake eigenlijk zo rood, het ziet er heel heftig uit :-)
Je sterrenblokjes zijn schattig en je Phebe is geweldig, maar bij elkaar ondersteunt het mekaar niet. Goede keuze om ze los van elkaar te gaan verwerken. Mocht je alsnog een rand om je phebe heen willen maken dan zou ik kiezen voor een applicatierand, misschien met 'vines and leafs' of druifjes daar nog bij ofzo. Beetje mee in dezelfde stijl.
Groetjes, Merel