woensdag 13 februari 2013

The year after..

Een jaar na dato krijgt mijn versie van Dear Jane wederom er een blokje bij. En wat voor eentje! Een van het soort Appliceren (ja met een hoofdletter). J-10 dus.
En ondanks ook ik weet dat het vandaag niet de 5e van de maand is, laat ik toch vast wat zien. gewoon ook om te bewijzen dat ik wel degelijk weer begonnen ben. Maar ja...na een jaar van Janetje in de kast...moest ik toch weer eens even bekijken hoe ze er toch weer bij stond. Welke kleuren ik kan gebruiken voor de blokjes zonder dat de andere blokjes met scheve ogen gaan kijken als ze per ongeluk met een zelfde stofje zijn aangekleed. Dus ja....een kleine selectie van de zwart/wit stofjes mogen mee om te kijken. Gelukkig zit er wat bij en al gauw ga ik aan de slag. Patroontje over tekenen op freezerpapier. Stofjes mooi strijken, want wat een plooien zitten erin. Patroontje wordt nog maar in vlakken geknipt en op de stof gestreken. En dan de schaar erin! Dat was het makkelijke werk. En dan komt het. De "bloemblaadjes" vorm teken ik een aantal keer op freezerpapier en strijk er twee over elkaar. En dan op de stofjes. Nu is het vormpje wat steviger en knip de vormpjes met ongeveer een halve cm extra uit. Het extra randje wordt met strijkversteviger wat in een eierdopje is gespoten met een wattestaafje bevochtigd en met behulp van een houten satestokje plooi ik het erom. Stukje voor stukje met de behulp van de strijkbout wordt het in de vorm geplooid. En na de eerste vier te hebben gemaakt en vastgespeld op het middelste vierkantje, kan ik dan eindelijk beginnen. Na enige tijd zitten ze erop en worden de volgende randjes ernaast genaaid. Netjes langs de randjes.
Helemaal tevreden met het resulaat ga ik verder.
Pff, na wat kleine correcties gaan ook deze er goed op.
Volgend randje...en wat zijn die kleine applicatiespeldjes toch fijn om te gebruiken. Niks blijft erachter haperen tijdens het werken. Deze kocht ik ooit in Amerika. Ze waren van een overleden quiltster geweest, waarvan vriendinnen van haar quilt-nalatenschap 5 jaar lang quilts, kussenslopen, tafelkleden, beesten en tassen hadden gemaakt. Deze werden 1x per jaar verkocht en de opbrengst ging naar een goed doel. Na 5 jaar was, wilden de dames weer eens andere dingen gaan doen, maar er was nog zoveel over en werd ook dit maar verkocht. Samen met mijn eerste De Haan en Wagemakerstofjes kwamen ze zo bij mij terecht. Mijn speldjes zijn nog kleiner dan de Clover versie.  Hier in Nederland dacht ik ooit dat ik ze gevonden had, maar ze bleken grover te zijn en eigenlijk bedoeld om kralen op een foamvorm te prikken.
Maar we gaan weer verder...
 's Avonds tegen koffietijd zat ook het eerste lange randje eraan en de blaadjes er goed op. Wat wordt het een lievertje! Veel werk, maar het resultaat mag er al best zijn...en dan net voor twaalven is dit klaar! En om eerlijk te zijn ben ik stiekem apentrots op dit kleine blokje van 11 cm groot.
Fijne dag nog!
Miranda

17 opmerkingen:

Wilma Kuin zei

JIPPIE!!!!
Sjaantje!!
Een prachtig blok heb je gemaakt,..

Gonny zei

Het is leuk maar wel een gepriegel. Lekker handig dat je van die hele fijne/kleine spelden hebt. Ik ben al blij met die van Clover, maar die van jou........

AnitaS zei

Het is een prachtig blokje geworden. Fijne dag.

Rennie zei

Wat leuk zo met deze stofjes.

Saskia Smit zei

Respect! De DJ staat op mijn verlanglijstje,maar ik weetniet of ik deze al zou kunnen maken. Eerst maarmet de gemakkelijke beginnen.

Hilde zei

Ja, het is priegelwerk maar met een mooi resultaat.

Yvonne zei

Leuk dat je Jane weer uit de kast hebt getrokken voor het maken van de laatste blokjes. Dit is ook weer een hele mooie!

Terray zei

Terecht dat je trots bent. Het is een supermooi blokje geworden en wat goed van je om weer met Dear Jane bezig te zijn.

Groetjes
Tertia

katrien zei

WAt een mooi blokje.

conny's quilts zei

wat is het een prachtig blokje geworden!

Chris zei

Tjonge, jij hebt geduld hoor. Zo'n precies werkje en zo klein. Wat goed van je dat je Sjaantje weer voor de dag hebt gehaald!

Inge zei

Terecht dat je trots bent. Het is een prachtig blokje geworden! Ik heb vandaag ook geappliqueerd en ik vind het een hels karwei, dusojn bewondering voor jou is groot. Zo'n klein blokje, pffff, knap hoof!

Klaske zei

Prachtig blokje heb je gemaakt Miranda! Het word voor mij ook wel weer eens tijd om een DJ blokje te maken..Fijne avond

Guusje, zei

O wat is hij mooi geworden en wat knap om de vormen zo mooi te kunnen krijgen. Het is een beautie van een blokje geworden.

Sis Voorn zei

Bravo !!! Hij is superleuk...Maar ik hoop dat het nog wat duurt voordat ik eraan moet geloven ;-)
Strijkversteviger...dat is een goede tip. Morgen nog werken tot 15 uur en dan ga ik dat is proberen.
Fijn weekend
Groetjes Sis

sylvia zei

al met al nog een hele bevalling, he?!
tis een klus zo'n klein blokje appliceren, maar je hebt er maar mooi weer een blokje bij!!!

Jane in Wales zei

Ziet er erg mooi uit! Daar mag je wel trots op wezen. Ik vind die superkleine speldjes ook zo fijn.