maandag 29 juli 2013

Klusdag

Vandaag klussen: ramen lappen,behangen en wassen. Lekker weer, zodat de deuren open kunnen en de was buiten. Met een zware hoekbank voor het raam...kon ik dat behangen niet alleen aan. Vanochtend vroeg werd hij verzet door de mannen uit het gezin net voor ze gingen werken en mag hij straks weer terug als ze thuis komen. Ondertussen ook nog de ramen gezeemd en bedden verschoond en gewassen.  Wat een ijver hier.
Terwijl ik met mijn boterhammetje vanmiddag tijdens mijn korte pauze door de tuin mijn rondje liep, zag ik dat die pompoen toch wel heel erg zijn best aan het doen is .... dat denk ik dan. Want eigenlijk heb ik geen idee hoe groot dat zo'n plantje groeit. 
 De eerste bloemknoppen zitten erin. Het zal me benieuwen of er daadwerkelijk pompoenen aan gaan komen. Want afgelopen voorjaar plantte ik pitten die ik gedroogd had uit de exemplaren die ik deze winter kocht in de winkel. Zowel flessenpompoen als de kleine oranje exemplaar.
Elke zaadje werd een plantje, maar van de 20 mini-plantjes zijn er nu nog 5 over...her en der verspreid door de tuin. Deze is overigens de topper.
En ook de tomaten doen het goed. Ze  mogen nog wat groeien en verkleuren..
En nu weer eten gaan maken! Nog geen idee wat het gaat worden vandaag?
Ik vrees iets makkelijks...mijn energieballon is geklapt.
Vanavond lekker weer verder met mijn lapjes!
 En in plaats van mijn Phebe mag deze quilt weer eens een poosje hangen!
 

4 opmerkingen:

Berna zei

Wat een ijver! Pas je wel op dat je niette moe wordt om straks....... Ach nee dat duurt nog even.
Je tuin staat er vruchtbaar bij. Depompoenen wel op stro leggen he anders rotten ze weg voordat je er iets mee kunt doen.
Rust vanavond maar lekker uit bij je lappies. Mooi zomers quiltje heb je nu hangen.
Doei!

Ineke Hulzebos zei

Inderdaad wat een ijver, knap dat je kan behangen, dat lukt mij niet, ik schilder liever, dat lukt mij prima.
Met de pompoenen komt het vast goed.

Groetjes, Ineke

Yvonne zei

Wat een lief huisjesquiltje heb je hangen! Jonge, jonge, wat een energie! Ben benieuwd of je nog aan steekjes bent toegekomen gisteravond. Ik had na een dag werken Rosa nog een paar uurtjes gisteren. Toen ze na het eten werd opgehaald de ramen nog even gezeemd want DH had deze geschilderd in het weekend. Toen ik daarna op de bank neerzeeg heb ik mijn lapjes gepakt maar had de puf niet meer voor een steekje.....(zucht) vanavond in de herkansing!
Mooi blok trouwens dat je aan het appliceren bent!

Lida zei

Heerlijk een fris behangetje en je kamer wordt helemaal nieuw en mooi en dit quiltje staat er prachtig! Wat gebruikte jij er mooie kleuren voor!
Fijne dag
Lida