woensdag 23 februari 2011

Bee's en bezoek van Judith en weer een Dear Jane blokje...

Dinsdag was ik op 2 bee's waar weer veel geshowd werd. Zij (klik) was er ook en maakte veel foto's die je op haar blog kunt bewonderen. Ik bekeek vooral veel mooie quiltboeken...waarvan er in een, veel geappliceerde bloemetjes  uitgelegd werden.

Rond 10 uur kwam Judith na een ritje van een kleine twee uur aan. Ze had heerlijke chocolade/banaan muffins meegenomen voor bij de koffie!


Ondertussen showden we elkaars werkjes. Hier een Hawaiaans techniekje...
 De Bunny Hill baskets...is het geen snoepje....
 Bewonderde haar Australisch stichery's van a Journey of a Quilter en vergat hiervan foto's te nemen, maar gelukkig staan ze op haar blog... Verder had ik nog een belofte in te wisselen....
had haar een huisje beloofd op een quiltweekeinde een half jaar geleden..
en nu ze er toch was... 
Mocht ze vertellen wat ze in haar tuintje wilde hebben.....en ondertussen begint het te sneeuwen hier


 Showde wat van mijn Dear Jane-tjes blokje en liet mijn kleinste schaartje zien...die helaas niet goed knipte....knipte zeg je....
Ja, want Judith gaf me een tip....als je borduurschaartje bot is knip je gewoon een aantal keer in het glazen pootje. Zo gezegd zo gedaan....en waarempel...het wonder is geschiet!
 Ik kan hem weer gebruiken!!! Altijd fijn dit soort tips...verder bedacht ik me dat geen van mijn stof en borduurscharen er zo een schaartje bij zit, behalve dan het papierschaartje(dat ooit een haar- schaar zou zijn, maar gewoon nooit werkte) dan...

 Daarintegen mijn kappers scharen....jawel, hier dus wel.....
Ik?????? .........een scharentik???????

23 opmerkingen:

Chris zei

Wist niet dat jij zoveel scharen hebt. Wat een aparte tip van dat glas, kan het me haast niet voorstellen dat het werkt.
Het is hier op het ogenblik wit buiten. Best wel weer even mooi.

Berna zei

Heerlijke bee's had je en wat een gezellig weerzien met Judith. En wat schattig dat huisje! Heb ik vast gemist in het weekend.
En Judith..... dank voor de tip van het schaartje!

inge zei

gezellig, zo'n bezoekje van Judith

Cisca zei

Twee bee's op één dag, wat gezellig. Wat een leuke dingen laat je zien, en je DJ blokje is een schatje met dat schaartje. Goede tip van dat slijpen van een schaartje, ik ga het gelijk proberen.
Je hebt flink wat scharen, hoewel er hier ook heel wat rondzwerven.
Groetjes, Cisca

Miranda zei

mijn proef op de som....schaartje knite echt geen draadje door, na een keer of 10-20 het schaartje in allerlei hoeken te laten knippen in de voet van het glas...knipte het letterlijk bij elke knip een draadje door!!!!

Judith zei

Het was gezellig he. Heb ook genoten. Zal ook een berichtje op mijn blog plaatsen, maar eerst even van de ritten bijkomen.

Jane in Wales zei

Wat een schattig en uniek DJ blokje. En ik ga die tip over het scharenslijpen eens proberen. Ik ben trouwens ook weg van schaartjes....
groetjes
Jane

Annelies vdB zei

Dat klinkt als heel gezellig ! Ik heb het idee dat ik zelf steeds meer scharen krijg !

Quiltendewilma zei

hihi...werkelijk een scharentic. De scharentip ga ik zeker uitproberen...
Liefs...

miet zei

Wat een verzameling scharen zeg !!! En die glazenkniptip kende ik niet . Dat ga ik zeker uitproberen . Ocharme al die glazen die nu scharen aanvallen moeten ondergaan :o)

katrien zei

Leuk bezoek heb je gehad.En het huisje heb ik ook gemist op het weekend.

miet zei

Wat een verzameling scharen zeg !!! En die glazenkniptip kende ik niet . Dat ga ik zeker uitproberen . Ocharme al die glazen die nu scharen aanvallen moeten ondergaan :o)
Miet

Jantine zei

Je blok met het schaartje vind ik erg leuk! En die tip... die ga ik uitproberen op mijn schaartje van het quiltersgilde dat toch echt bot begint te worden!

Shirley zei

Je kan ook de hals van een gewone koffiemelkfles gebruiken, als je het wijnglas wilt sparen. Gezellig met Judith, wat een rit! En ooh die kappersspullen, dat klapmes, daar heb ik ook heel wat hoofden en scrotums mee geschoren, vond ik heel lekker scheren, het mes, de scrotums niet, helemaal niet als ze kippenvel kregen van mijn koude handen LOL

sylvia zei

druk dagje, met twee bee's.......;)
maar wat gezellig en leuke dingen hebben jullie onder handen!!! Ik heb ook even bij HAAR gekeken.
lekker recept ook, maar vast niet weightwatchers-proof, helaas!!! volgende keer dan maar.

Hilde zei

Ik kan me best voorstellen dat het daar gezellig was. Super tip van Judith! En wat een leuk huisje, zo mini.

gertvr zei

Wat gezellig: 2 bees op 1 dag. En wat een heerlijke scharenverzameling heb je intussen al opgebouwd. Jij zult niet vaak misgrijpen.

Birdblocks zei

oh, ja een scharen tic. Dat is mij ook niet onbekend *:-)*
En tjee, Shirley klapt weer uit de school. (koude handen, ja,ja)
Gezellig dagje hadden jullie!
Groetjes, Merel

Anita deR zei

Gezellig zo met Judith, mooie dingen lieten jullie zien. Dank je voor de tip, die kende ik niet.

quiltlodge gerda zei

Miranda, wat een schattig huisje en wat een geweldige tip voor die schaar. Ga het vanavond meteen uitproberen.

Guusje, zei

Het ziet er erg gezellig uit allemaal en wat een goede tip van de schaar. Ga ik ook eens proberen. Een scharentic nee hoor lijkt met niet deze heb je gewoon allemaal nodig voor van alles o:)) Leuk huisjes trouwens.

Lida zei

Natuurlijk heb jij ook een scharentic, waarom zou ik de enige zijn?? Leuke, handige, zelfs verstandige scharen zie ik op een rijtje liggen, nu nog mooie! Goede tip zeg, zal ik onthouden! Groetjes
Lida

Yvonne aka sommeke zei

Haaa, die Judith! Mmmm.... die muffins zien er lekkkkkeeeeer uit!
Mijn huisje (door jou gemaakt) krijgt hier ook véél Oooooh's en Aaaah's!
Goe weekend!