maandag 21 februari 2011

Phebe is echt zoooooo verslavend....

En vandaag hadden Angela en ik weer afgesproken... De Phebe-quilt is weer aan de beurt. Jullie mogen best weten dat er in de afgelopen maanden ons aller Phebe-ke aardig wat van de uithoudingsvermogens gevergd heeft in ons groepje. Zo werden de witte schaapjes bij beide mede-quiltsters regelmatig uitgehaald....weken achter elkaar. Moedeloos werden ze ervan...het groen kwam er telkens doorheen...en weg witte schaapjes...Angela had al aangegeven dat ze enkel en alleen dat tafreeltje maar meer wilde doen... en nadat ze ipv appliceren met een zoompje van techniek was verandert naar de steam-2-seam plak & uitknip methode, afwerkend met een dekensteekje....begon ze het lege lapje steeds meer te vullen. En gaande weg werd het toch weer wel aardig...tot vanmorgen. Ineens was ze heel ver gevorderd. En praat al over de volgende randen...randen Angel? Jawel, ze wil toch mee verder gaan! En waarom, nu daarom.... Kijk maar eens...

 En ineens ziet het er al erg leuk uit! Door ons getreuzel aan dit quiltje sloeg dus onze fantasie op hol...
en zagen jullie bij mij Phebe veranderd in een soort van wilde boerendochter/zigeunerinnetje. En het oude mannetje werd haar "lover"-boy...maar Angela had het plan gevat het heerschap een Schots rokje te geven,  haar moeder is een Schotse en dus dat leek haar leuk...vele geruite lapjes bij mij en haar werden gekeurd of ze wel door konden als een echte Schots...maar wat we ook bekeken...de ruiten, hoe klein dan ook waren nog te groot voor het heerschap. Er werd al gezocht naar alternatieven ... zelf schilderen of borduren misschien totdat ik bij haar een paar weken terug zat en opeens een lapje ontdekte waarop ...nee...jawel! Een echte heuse Schot opstaat, compleet met doedelzak en kilt! Was ze dat lapje toch helemaal vergeten..
 En er staat ook er nog een Schotse dame op dat lapje en waarschijnlijk gaat ze deze toch gebruiken... Verder waren we vooral al bezig met de besprekingen van de verdere randen....Pas vanavond ging er het randje om en werd het heertje eindelijk romantisch....
 zijn picknickmandje werd gevuld met heerlijke belegde broodjes, fruit en een flesje wijn.
 Een heerlijk picknick kleedje over zijn arm ... en eindelijk mag hij zijn geliefde aan het hof gaan maken...
Phebe gaat er spontaan lichtjes van blozen...
Enne zien jullie dat ik dit bloempje alweer opnieuw geappliceert had...veel beter zonder die zichtbare draadjes. Zo zie je dat door al dat oefenen er inderdaad verbetering in komt! Nu nog even de bloem van de andere kant...

22 opmerkingen:

Jane in Wales zei

O wat zijn jullie gezellig bezig! Ik hoop wel dat de schaapjes die doedelzakmuziek mooi vinden.....
En die picknic lijkt mij ook wel wat....!
groetjes
Jane

Thea zei

O wat leuk!! Wat een heerlijke eigen invulling hebben jullie er aan gegeven, ik vind het echt geweldig! Wat een idee, de schot. En het mannetje met picknickplannen....
Ben benieuwd naar de volgende sessie. En veel plezier met de volgende randjes!

Quiltendewilma zei

Ziet er prachtig uit!! Kan mij zo voorstellen dat je moeilijk kan stoppen...

Mascha zei

Dit wordt echt een quilt met een verhaal. Het is zo leuk om te lezen hoe jullie er mee bezig zijn.
Groetjes Mascha

marijke's crea zei

Wat zijn ze leuk geworden de phebe's heerlijk picnicken of getrakteerd worden op doedelzak muziek, nou de romantiek is echt in de lucht, hihi!
groetjes Marijke

Anita deR zei

O wat een plaatjes worden het, prachtig.

Else zei

Blijf jij maar lekker verslaafd, het word SCHITTEREND! fijne dag, dikke knuffel Else

Joyce zei

Miranda geef mij ook zo'n verslaving.......;0))
Heerlijk zoals jullie bezig zijn, lekker je fantasie laten gaan en je eigen Phiepje maken!!

Lida zei

Inderdaad hebben jullie er stevig aan doorgewerkt!! Wat is die Schotse vrijer van Angela en leukerd, ik ben er weg van en ben nu heel benieuwd naar de Schotese dame! Nu bij mij krijgt de Céline nu even voorrang en daarna ga uik vol voor de Phebe, zodat jullie de volgende keer tenminste wat vooruitgang kunnen zien, ben al wel wezen kijken naar de stofjes, ben er nog niet helemaal uit, maar weet wel ongeveer wat ik zoek. Ik vind jouw manneke ook leuk met zijn plaid en picnicmand, heel origineel en daarom extra leuk!! Fijne dag, knuffel
Lida

katrien zei

Prachtig hoor.En wat een werk zit daar in zeg met al die kleine stukjes.

Annelies vdB zei

Heerlijk te zien dat je zo met deze quilt bezig bent.

quilting Jeannet zei

Wat vreselijk goed van jullie Miranda! Dat is de ware quiltersgeest, met die schaapjes, Pfftttt, je zou er een paar uit de wei aanplakken als je het zo vaak moet verbeteren, maar ik vind hem echt heel mooi worden!

groetjes, Jeannet

Ageeth Dorsman zei

Wat zijn jullie goed bezig met jullie
Phebies! Dit is nou de quilt, waar ik
zelfs 's nachts wel eens van wakker
lig, zo graag wil ik hem maken....
te errug! Maar de tijd ontbreekt nog
en de financien om het aan te schaffen. Maar ik volg jullie graag!
Trouwens, als je ooit advies wilt over hoe witte schaapjes na het
appliqueren op een ondergrond nog
steeds wit zijn: ik weet het, maar
dan moet ik het wel even voordoen!
Als ik er ooit aan "mag" beginnen,
zet ik het op mijn blog. Nog heel
veel plezier met jullie Phebe's!
Groetjes van Ageeth Dorsman.

sylvia zei

wat een leuke originele elementen: hartstikke leuk!!!
kan me voorstellen dat je de moed wel eens laat zakken als het maar niet lukt: ik heb bewondering voor alle maaksters van deze quilt! Pfiew, moeilijk lijkt het me!!!

quiltlodge gerda zei

Oooh, ik heb zo'n bewondering voor iedereen die hier aan begonnen is of nog begint! Hij is zo mooi, maar ook zo bewerkelijk! Jullie doen het fantastisch.

Hilde zei

Een verslaving aan Phebe moet niet direct afgebouwd worden, het zal we deugd doen om zo samen te sakkeren en dan te pronken. En van pronken gesproken, het heertje is mooi uitgedost!

Judith zei

Ik kijk eral naar uit om hem morgen in het echt te zien.

Daniëlle zei

Geweldig!!! Kijk, je laat je als quilter natuurlijk niet op de kop zitten door een schaap! Ja, als je eenmaal bezig bent kun je niet meer ophouden met al dat gepriegel hihi!!! Veel plezier nog, liefs, Daniëlle

Guusje, zei

Wat zien ze er beide geweldig mooi uit. Het zijn echte plaatjes zo bij elkaar. Leuk ook het schotse meneertje en de mand en picknickkleed ook erg leuk. Het begint weer te kriebelen vind het zo leuk. Ze zijn beide erg mooi.

Chris zei

Je geniet er duidelijk van! Het lijkt me een quiltje waar je heerlijk ook je eigen invulling aan kan geven. Daar houd ik wel van.

Cisca zei

Wat leuk, dat jullie hem allemaal weer anders maken, en allemaal zijn ze mooi. Ik zag hem op de beurs en we waren er alle drie verliefd op, dus wie weet gaan wij hem ook eens samen maken. Want dat is het leukste, denk ik. Dat mannetje van jou is erg romantisch met zijn picnick, ik kan me voorstellen, dat zij ervan bloost!
Groetjes, Cisca

Jantine zei

Wat leuk om die blokken zo naast elkaar te zien, ik vind ze erg mooi. Leuk hoe jullie aan de blokken je eigen draai geven en ze allebei zo anders en ook een beetje gelijk zijn!