maandag 28 februari 2011

Daar ben ik weer...met Phebe.

Afgelopen week wat met Dear Jane bij gekletst, vele blokjes zagen het daglicht....maar pas de vijfde mogen ze weer showen. En vandaag wederom samen met Angela weer heerlijk gekeuveld aan onze Phebe.
 Onze hondjes speelden samen in het mistige landschap  hier... en wij plaatsen wederom wat bloempjes en vogeltjes... Ik wilde nog de kleinste bloemetjes plaatsen...opnieuw... en probeerde nu het kleinste Clover Yo-Yo cirkeltje en het bloemetjes malletje van het zelfde merk....hmmm wat is wijsheid...
Het YoYo-tje wordt het duidelijk niet voor mij....Dan even kijken hoe het bloemetje eruit ziet bij Angela der bloemen...Hieronder zie je het even naast liggen...
Qua formaal zou het wel gaan, maar het werd te veel van het goede... voor mij dan...Dit 3D- effect...geeft een zwaar opgeblazen bloem, naast al die tere blommekes. Vandaar dat ik dus maar wederom de bloemetjes gewoon volgens patroon erop zet.  
Ditmaal met weer een stofje met patroon, want de witte magrietjes zoals ik in mijn gedachte had...nee, dat was het duidelijk niet! Einde is in zicht... Nu alleen nog 4 blaadjes aan de bloemen bij de schaapjes en zieltjes/hartjes in de nieuwe bloemtjes en dan is mijn middenstuk klaar...
En ook Angela had haar twijffel momentjes...welk vogeltje in welke kleur... wat voor lapjes worden het...eeks, op dat plekje zit al wat. En al puzzelend hebben de vogeltjes toch alweer een plekje gevonden. Maar over het Schotse paartje heeft ze haar twijffels.....zijn ze niet te klein....is dit niet een al te simpele oplossing...maar ze(het stel) zitten nog niet vast....en nu had ik voorgesteld om jullie reacties eens te pijlen...zodat ze weer wat meer reacties hoort waardoor ze verder kan....hopelijk!
Volgende week is het hier carnaval en hebben onze kinderen vakantie en dus geen Phebe...

24 opmerkingen:

Thea zei

O wat leuk om jullie vorderingen te zien, en het geworstel, zal ik het zus doen of toch maar zó..... Het wordt prachtig! In zou inderdaad ook niet kiezen voor het 3d effect, te druk (maar dat is mijn smaak). Zo ook de Schotten, ik vind ze heel erg leuk en vooral origineel. Wat de verhoudingen betreft: volgens mij is er maar heel weinig in 'verhouding' in het middenstuk. Dus de kleine mensjes kunnen prima.
Tot de volgende keer maar weer.
Groetjes
Thea

Astrid zei

Zoals het middenstuk er niet uitziet vind ik het een mooi en evenwichtig geheel. Niet te druk maar je ontwaart wat er gebeurd. Lijkt me ook belangrijk. Dus ik zou zeggen....ga zo door!

Else zei

Niets prakkedenken, gewoon doorgaan het wordt schitterend! fijne dag, knuffel Else

en bestelling? ik zal het onthouden heb je voorkeur voor kleur oh en je maat (lol)

gerda zei

JEETJE...wat ga je snel!!!..ik zit nog steeds te zwoegen met het middenstuk..moet mezelf maar eens in het nekvel pakken denk ik...en tja sjaan moet ook nog...zucht...;0)
maar het wordt mooi....
het schotse paartje...een heel leuk idee..maar zo op het oog misschien wat aan de kleine kant...maar dat vertekend wel op foto.s...dus....als Angela het mooi vind moet ze het zo laten..het haar Phebe...;0)
fijne dag

ria vogelzang zei

Jullie Phebe's zijn allebei prachtig en ik zou ook gaan voor de bloemetjes die je al had gemaakt, ik zou de yoyo's ook een beetje te pompeus vinden.
Ik vind Angela's paartje wel een heel schattige vondst. Zo wordt het wel helmaal haar eigen quilt en zeg zelf: is het niet een heerlijk vrolijk stel!! :))
Geniet ze hoor vandaag!

Annelies vdB zei

Wat een prachtige middenstukken !

Shirley zei

Nee, die yoyo's zijn het niet, gewoon bij plat houden Miranda. En de Schotse Phebe van Angela doet het juist heel goed, het past er mooi bij, en ja, over welke verhoudingen hebben we het, alles kan. Ik zie jullie vanmiddag weer, dus nog even die blompjes afmaken,dan neem ik mij. Uiltje mee.

Lida zei

Ik ben helemaal voor het Schotse stel, juist die maakt hem uniek van Angela! En inderdaad ik heb nog geen spat aan Phebe gedaan, maar de trap naar zolder is hoog met een zere heup, vandaar weinig naaien en des te meer borduren, al is het wel veel achteruit! Ik vind je middenstuk schitterend worden en denk er hard over om het helemaal te gaan festoneren en niet appliqueren, maar hoop er dit weekend tegenaan te kunnen gaan, nu eerst wat andere dingen aan mijn hoofd! Fijne dag, knuffel
Lida

Nelleke zei

Hallo Miranda alletwee de middenstukken zien er mooi uit en toch verschillend zo worden het twee unieke quilts.Ook ik zou niet voor de 3d bloemetjes gaan.Wat leuk dat jullie elkaar stimuleren door samen aan deze quilt te werken.Groetjes Nelleke

yvonne zei

Prachtig gaat het worden heeeeeel mooi.

groetjes yvonne

Cisca zei

Leuk, dat jullie bij elkaar te rade kunnen gaan. Wat worden ze mooi. Ik zou ook niet voor yoyo's kiezen. Het Schotse paartje is weliswaar iets kleiner, maar het is net een merklap, daar hoeft niets in verhouding te zijn. Neem alleen al die vaas met bloemen! Angela was juist zo blij met haar Schotse figuurtjes, dat is het belangrijkst!
Groetjes, Cisca

Mascha zei

Wat wordt dit toch mooi.
Groetjes Mascha

Judith zei

Och wat worden ze beiden toch mooi. Ik moet nog even de dagen uitzoeken, maar daarna mail ik je.

Ageeth Dorsman zei

Wat worden ze leuk allebei, en toch
zo verschillend! De middenstukken
hebben van zichzelf al een verhouding, die niet waarheidsgetrouw
is, maar meer zo als in een sprookjes
boek, dus gewoon doen, die Schotjes!
Ik zou ook niet kiezen voor de grote
bolle blommen ertussen. Groetjes van
Aeeth Dorsman

Guusje, zei

O wat zie ik hier errug mooie Phebe's. Prachtig vind ik ze en de bloemen ben benieuwd hoe het mij af zal gaan. Aankomend weekeinde naar Zutphen de echte bewonderen en op de foto zetten en dan volgende ga ik beginnen. Zodra ik het eerste erop heb gezet laat ik het je weten. Nu eerst gauw verder met sjaantje.

Chris zei

Goeie keus hoor over die bloemetjes. Het is echt een quilt met eigen inbreng. Het Schotse stel vind ik wel heel erg leuk hoor. Groot of klein, het kan allebei. Veel succes verder.

Anoniem zei

Hoi, ik vind persoonlijk het schotse stel ook te iel, zonde van de quilt de rest is prachtig, ik zou het veranderen.
marga h.

katrien zei

Prachtig hoor.

betty zei

Ja het schuiven en veranderen, ik ken het! Soms moet je gewoon even wachten met vastnaaien! Ik vind jouw middenstuk zo leuk omdat het zo helder van kleur is en zo echt Miranda's.
Van Angela's getob over vogeltjes en schotse paartjes begrijp ik goed. Het échte' paar is ook niet groot, ik denk dat ze pas als laatste het stel moet vastzetten, als er nl een rand weer omheen komt ziet het totaal er toch weer anders uit. Het is ook geen haastklus, zullen wij maar zeggen!

marijke's crea zei

Het patroon is opnieuw gemaakt naar een heel oud patroon waarin de verhoudingen ook niet kloppen dit hoort nu eenmaal in deze quilt! Ik vind de quilts zoals jullie die maken prachtig ga zo door ik geniet ervan en hoop de tijd te vinden om er na wat er nog ligt hihi, ook aan deze quilt te mogen gaan werken!
groetjes Marijke

MarianneD zei

Een tien met een griffel..;-)
Wat worden jullie Phebes móói!!
Ik zou ook niet voor de 3d bloemen gaan,dan wordt het zo'n baltimore quilt..Succes ermee!

Jane in Wales zei

Prachtige stofjes gebruik je!!!! ben helemaal verliefd....
groetjes
Jane

Yvonne aka sommeke zei

Als ik hier aankom is 't allemaal al gezegd natuurlijk ;-)
Jullie Phebe's zijn prachtig allebei! Jij geen jojokes gebruiken, goed besluit.
En Angela's Schotse paartje mag er van mij op hoor!
Succes verder met het worstelen, plezant toch dat je dat samen kan doen, hé!

Johanna Zweden zei

Wat schitterend Miranda, wat een werk, maar wat zal je daar een plezier in krijgen als het hangt, want het zal een kunstwerk worden.
Wat leuk dat yoyotje , dat een bloemetje word.
sterk met de rest.
Groetjes Joke en een fijne dag.