maandag 9 mei 2011

Open European Quilt Championships in Veldhoven

Op de laatste dag van dit gebeuren bezochten Angela en ik(helaas zonder Julie en Shirley) deze geweldige quilttentoonstelling, waar tevens quiltwinkeltjes staan vanuit vele landen van Europa. En dat terwijl de temperaturen hier echt zomers zijn....30 graden C maar liefs was het hier in het zuiden des lands.
Wat hebben we genoten van de vele schitterende werkstukken. Allerlei technieken,
 mini's en maxi's, 3-D quilten en beeldende kunstwerken....maar zelf hebben werden we ook actief erbij betrokken, aten samen met Else en der vriendin...kortom een top dag!
Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd! Zin om te kijken wat en wie er zoal waren?

Het begon al meteen bij binnenkomst....even na tienen werden we al uitgenodigd om een vrije workshop te doen op de naaimachine van Bernina, het zelfde machientje waar we bij het Quiltgebeuren bij Willie ook al wat mee hadden mogen spelen....maar nu werd het cirkeltjes maken en allerlei borduursteekjes uitgelegd of geprobeert.
Karin ? , een Amerikaanse die al 30 jaar in Nederland woont, gaf ons een lesje waarbij we naaldenmapjes maakten op vilten lap de Mettler borduurgarens... Angel maakte de blauwe
En ik het roze exemplaar...He Angel.....je mag best kijken hoor!
Ook ik mocht showen en Angela maakte de foto. We mochten ze meenemen en kregen er nog een pen bij ook!
En dit leuke Picasso- achtig quiltje keek ons al die tijd aan....en dan de zaal in en wat leuk!
 Gerda uit Zutpen is er ook en staat bij het wolletjes kraam van Petra Prins....bekijk de nieuwe boekjes en werkjes en ooooo wat een inspiratie hangt er hier voor mij. Helaas zijn de gele wolletjes al op.....en dan naast zijn zij..
Austalische ontwerpster Lynette Anderson en blogvriendin Else. Leuk om haar eens live te mogen ontmoeten. Zie je in de hoek van haar stand net boven Else's hoofd The Pond House hangen....Veel donkerder en geler dan ik me had bedacht trouwens... En dan bekijken we weer eens wat quiltjes. Want voor Angela was het al haar tweede dag en zo gebeurde het dat ik even een prive rondleiding kreeg...Hier wat foto's van de origami-achtige vouwtechnieken. Is het niet schitterend?
 Deze quiltster Lucie Huig had vele van dit soort werken hangen...zie je hieronder dat de boven nog dichte vierkantjes op de andere rijen naar buiten zijn gevouwen? Het effect was dat er een soort van Chinese lantarentjes uitkwamen....zoiets als ook bij die uitvouwbare kerstklokken.....knap niet....en wel van stof hier!
 Deze hieronderis gemaakt uit 3 verschillende lappen. Over de onderste vierkanten zaten mini-quiltjes die er als drakenschubben over leken te vallen....heel mooi en bij het voorbijgaan zag je de glans en diepte van deze Haan en Wagemakers lapjes.
 In het binnenste kleine vierkantje zat deze tekst verstopt......
Zouden het nog stofjes van haar grootouders geweest zijn?
Ook zagen we vele quilten hangen van de Nederlandse ontwerpster Jacqueline de Jonghe. Ik zag haar kleurrijke ontwerpen voor het eerst bij Fay in haar winkeltje in Virginia. Fay vertelde me dat zij haar een hele talentvole ontwerpster is. En kreeg bij mijn vertrek uit Amerika nog een aantal patronen van haar mee.
Dus speciaal voor Fay.....deze foto!  En toen zag ik deze......
 Een eigen kleur is er aan deze Sue Spargo design gegeven....maar ook stichery's zagen we
 En de Art quilten...deze serie vind ik geweldig...gemaakt door een Franse, NEEE, Schotse quiltster (belt Angela net door)die geinspireerd was geraakt door haar reizen in Afrika...
En terwijl we weer door de winkelgangetjes lopen zien we haar wederom, Willie van het Quiltgebeuren....en werd ons gevraagd te helpen met beslissen welke schitterende sjaal ze nu zou kiezen...
 Of zal ik deze nu kiezen...wij adviseerde de bovenste! En wat denk je....als we op het einde van de dag voorbij haar schoondochter Janine lopen horen wij dat zij deze onderste heeft gekozen!
 En hing overgens van Janine(eigenaresse van het Quiltgebeuren in Briele) dit mini-quiltje....
OOoooohhhh.... Schittert niet! Als mijn Antieke Quilt af is zou ik graag aan dit miniatuur exemplaar willen beginnen...En bij Aurofill kon je deze kaartjes workshopjes voor 5 euro volgen....kant en klare pakketjes met 5 rolletjes garen, lapjes en draadjes incluus. Helaas voor ons zaten deze tafels goed vol...maar leuk werden ze wel!
En over mini's gesproken.....wat dachten jullie van deze vele mini's...tot een grote verwerkt! Angela moest even verplicht poseren.....om even te laten zien hoe mini ze zijn! Bekijk even het lichtblauwe exemplaar aan de ander kant van Angela....gezien?
Dat is dus dit snoepertje, een Sue Bonnetje.....en dan die kleine postzegeltjes eronder...zien jullie ze?
Zijn deze schattige vogeltjes! En bedenk evven dat ze niet groter dan 2 inch ofterwijl 5 cm zijn!!!!
Da's pas prutsen in mijn ogen!
En wat hebben we nu nog niet gehad? O ja, wat beeldende kunst ...
Leuk bedacht...een soort Barbapapa's met allerlei raakke teksten daar rondom.
Verder vond ik deze vrij grote 3-D klaprozen wel heel erg mooi....misschien ook iets voor mij als ik na mijn Dear Jane nog steeds met een even grote stapel zwart/witjes zit...
 Deze quilt is trouwens van haar. En wat dachten jullie van deze muzikale quiltjes...
 Bovenste komt uit Estland en de onderste uit Israel
En dan is het al bijna 5 uur....nu al? Nog even langs bij Dorry en der man die kunnen terug kijken op een geweldige beurs...en zien jullie helemaal links het kleine quiltje..mini mandjes van Jeanneke
 Nog even een leuke afsluiter van dit paar ......waarvoor ze toch wel erg hun best doen om er zo goed mogelijk op te staan! Lachen niet! En dan wordt ons toch vriendelijk verzocht door een van de medewerksters de zaal te verlaten.....wij kunnen terug kijken op een geweldige moederdag....
Die we afsloten met een etentje in een "van der Valkje"...
En wat ik zoal gekocht heb.....zie je later

14 opmerkingen:

Katrien zei

Hé je hebt ook een leuke dag gehad in Veldhoven.Twas weer prachtig en die mini antieke is ook wel mijn ding hoor.Geniete nog maar na.

ria vogelzang zei

Geweldig!!! Wat een heerlijke moederdag! En schitterende foto's!
;))
Geniet ze nog vandaag!

Chris zei

Tjonge Miranda, ik heb wat gemist!! Wat een pracht allemaal en je vertelt het ook zo leuk! Mooie foto's joh, heel duidelijk. Bedankt!

Nanske zei

Allemaal super geweldig!!!!
Al dat mooi's.
En Lynette 's stand.
Je zou voor minder kwijlen,hé?
Dan nog es gewpend met de nieuwe quiltmania...is de muze wel echt groot!
Blijkbaar een heerlijke dag gehad en ben benieuwd naar je nieuwtjes of aankopen!!!;-)
Geniet er maar van!

Gert zei

He, wat jammer dat ik je nu niet gezien heb: ik liep gisteren ook de hele dag rond. Fijn om te lezen dat jij je ook zo vermaakt hebt. Het is een leuk verslag geworden!

Annelies vdB zei

Leuk dat ik op deze manier toch een beetje mee kan genieten !

Phebe and Jane zei

Wat een leuke dag heb je gehad. Dank je wel dat je degenen die er niet zijn geweest (waaronder ikke) mee laat genieten. Mooie foto's heb je gemaakt!
Groetjes, Marian

Ieke zei

Dat klinkt als een goede dag! Ik & mijn mams hebben ook zo onwijs genoten...

Cisca zei

Wat een leuk verslag, en ik zie toch weer quilts die ik niet gezien heb, het waren er ook zoveel em ik wilde ook graag de winkeltjes zien.
Maar zo zie ik ze toch nog, die mini "antieke"van Janine vond ik ook zo mooi>
Groetjes, Cisca

Yvonne aka sommeke zei

Hé bedankt weer Mirreke!
Het plezier straalt weer helemaal van je logje!

Berna zei

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Dank dat je het wilde delen want helaas kon ik dit weekend niet.

Marie-José H zei

Leuk was het zondag hè? Ik heb ook genoten. Er waren zo veel mooie quilts. Nu ik jullie foto zie realiseer ik me dat ik jullie ijverig aan het werk heb gezien achter machiene;-)

Jantine zei

Heerlijk! Karin heet Karen Lipton en zij is een kei in het machinaal quilten, een les bij haar is een aanrader!

sylvia zei

wat een TOP-verslag van Veldhoven,ik had al wat gezien, maar ik denk dat het beeld nu compleet is!! WOW!!
leuke foto van Else!!!...;)
misschien dat ik volgend jaar ook maar eens moet gaan.....tis wat ver, maar ach, moet toch een keertje!!