dinsdag 13 december 2011

De derde traditioneel quiltles

Gister was het weer zover. Al vroeg reed ik Antwerpen binnen, al viel de reis erheen echt niet mee met al die passerende traag rijdende vrachtwagens. Op stukken waar je dan 130 mocht werd er 80 gereden ...en als je dan ergens op tijd moet zijn, viel dat met de protesterende truckkers niet mee. Daar kwam ik overgens pas 's avonds achter. Gelukkig had ik er in Belgie geen last meer van.
Deze les ging over hoe we nu precies de quilt kunnen gaan quilten en kregen alweer huiswerk op om de vlakken te gaan quilten. Eerst mogen we op bepaalde delen al gaan tekenen. Vervolgens moet dat gaan gequilt worden met de  zowel klassieke quiltmethode als het duimquilten. Gelukkig hebben we deze keer 6 weken de tijd, want met die drukke feestdagen ertussen is het fijn wat extra tijd te hebben. Ik blijf de lessen erg waardevol vinden en ga ook heel anders naar het quilten en de patronen kijken. Al vrees ik dat het erg veel tijd gaat kosten...probeer dan maar lekker op het gemakje elke dag een uurtje of wat proberen...met de nadruk op proberen.
En na een klein weekje niks in mijn handen gehad te hebben met die vermoedheid(en dan mag ik nog in mijn handjes klappen... een van de dames op de les had 3 weken lang de griep gehad!)en dagen vol extra vitamine C's en paracetamolletjes...is gister een weer een kerstbal gemaakt. Ook moet ik nog een mugrug gaan maken voor de Heerlese bee! Dus hup aan de slag zodat ik eindelijk weer eens lekker actief kan zijn. Enne nog bedankt voor als die beterschap wensen en de positieve reacties over ons kersthuis! Fijne dag...
Klik hier voor alvast  geweldig leuke kerstwensen.

10 opmerkingen:

Rennie zei

Wat heerlijk dat je je weer wat beter voelt. Geef je een berg energie op afstand! Geniet van de dag.

Supergoof zei

Veel plezier vandaag!
Is het niet moeilijk om datgene wat je jezelf hebt aangeleerd de afgelopen jaren weer af te leren?
Waait het bij jou ook zo hard?

AnitaS zei

Gelukkig dat je weer wat beter bent. Succes met het oefenen.

quilting Jeannet zei

Fijn at het weer wat beter met je gaat, en heel knap dat je de cursus traditioneel quilten volgt, ik denk zeker dat je dan met andere ogen naar quilts kijkt, handgequilt is toch het mooiste ( al gaat macinaal wel erg snel) leuk je ontmoet te hebben joh!enne....top secret.....wij gaan met een paar dames ook aan de Phebe beginnen in het nieuwe jaar....

Lida zei

Heb even heerlijk zitten lachen, bedankt had ik nodig! Succes met de steekjes, knuffel
Lida

Anoniem zei

Alsnog beterschap toegewenst. Succes met het maken van een mugrug (wat is dat?).

Ageeth Dorsman zei

Wat een geinig filmpje, heerlijk! En
het handquilten, tja, het valt mij
eerlijk gezegd ook nog niet mee, dus
weet, dat je de enige niet bent! Bij
ons zitten er gelukkig nu ook meer
weken tussen, de decembermaand slaan
we over. Kunnen de pijnlijke vingertjes even bijkomen... Maar ik
denk wel, dat als je veel oefent, het
vanzelf gemakkelijker gaat. Succes!
Groetjes van Ageeth

ria vogelzang zei

Fijn dat het weer beter gaat!! En geniet van al je quiltigs!! ;)
Liefs, Ria.

Hilde zei

Je doet er echt veel moeite voor om iets nieuws te leren, maar dat je het leuk vindt maakt het half zo lastig toch?
Voortdoen hé! Groetjes

Chris zei

Fijn dat het toch weer beter gaat Miranda. Volgens mij krijgen jullie ontzettend goed en degelijk les in dat quilten. Wat zal je daar een profijt van hebben! Liefs van mij.