dinsdag 20 december 2011

De huizenmarkt groeit wereldwijd explosief!


En dan bedenk ik me ...
de huizenmarkt wordt per 1 januari 2012 overspoeld worden met nieuwe woningen.... Zouden ze ook op www.Funda.nl komen te staan..hihihi...We zouden er zo het nieuws mee kunnen halen...Deze inmiddels ervaren woningbouwster ziet de makelaars al helemaal grijs worden als wij plots al die schattige dijkwoninkjes en startershuisjes zo online gaan plaatsen.

Ik mag wel zeggen dat ik in mijn nog vrij korte quiltersleven dat ergens in 2008 begon al aardig wat huisje heb gebouwd. De eerste, en gelijk een school bouwde ik  in het verre Amerika.
Daar heb ik toch best veel van geleerd. Als beginneling ging ik wel eens vaak de fout in. Ramen en deuren stonden schots en scheef
en ondanks dat ik het zorgvuldig voorbereidde ben ik maar een trage leerling. Gevels verzakken in de loop der tijd..
Maar ook schoorstenen vallen niet mee, weet ik nu uit ervaring
Gelukkig waren de bewoners al gauw tevreden met extra bloembakken ter vergoeding voor de gelden schade...
En gaf dit straatje best een karakteristiek aanzicht...
Huizen bouwen is dus duidelijk een vak apart. Vijf huisjes bouwde ik op Amerikaanse wijze.
Super snel in verhouding tot hier.... in een recordtijd van een kleine 3 maanden was dit huizenquiltje van ruim een meter klaar. De bewoners en ik zijn er enorm aan gehecht geraakt en maakten daarom tesamen leuke hartenplansoentjes.

Inmiddels heb ik hier in Nederland bij http://www.buildinghousesfromscraps.blogspot.com/  een oerdegelijke bouwtekening gevonden. Niks geen scheve ramen en deuren meer... en heb ik alweer een leuk klein straatje gebouwd. In een zelfde snelheid overgens... De bewoners zijn tot nu toe allemaal tevreden...pfff...maar het is wel een kleurrijke volkje dat er woont. Niemand wil het zelfde....en da's als bouwer dus zorgen dat je een flinke voorraad aanlegd. Gelukkig hebben we daar van genoeg !

15 opmerkingen:

Jane in Wales zei

Wat een leuke quilt! Huizen zijn toch altijd weer zo leuk in quilts.
groetjes
Jane

Monica zei

Ja wij moeten oppassen dat er straks geen overschot aan huizen op de markt komt. Jij hebt in ieder geval al ervaring. Ik ben nog maar een inimini aannemertje en heb mijn eerste huisje klaar, ondanks een degelijke bouwtekening staat het schots en scheef, dus de volgende ietsje nauwkeuriger bouwen.

lia zei

Oooo jij bent ook al hard aan het bouwen,ik heb ook al een straatje klaar.Ben benieuwd wat we in Januarie te zien krijgen.
Groetjes Lia

katrien zei

Leuk huisjesquilt heb je al.
En wat gaan er wereldwijd een heleboel huisjes bijkomen.
Succes ermee.

AnitaS zei

O, jij hebt al een boel ervaring. Hier zitten of de stenen los, schoorstenen scheef, gebroken ramen. Maar we knutselen door.

Rennie zei

Wat een leuk huizenverhaal.

Quiltendewilma zei

hahaha,... een overschot aan huisjes,...
:o)

Rina zei

Wat een heerlijke verhaaltje na een dag werken. Dank je wel, ik kan erom glimlachen

Inge zei

Scheef of niet, ik vind al je huisjes
énig!!!!

Guusje, zei

Wat een leuke huisjes zijn dit toch en wat leuk ik ben rond dezelfde tijd begonnen met quilten en wil het niet meer missen.

betty prins zei

Ja het zal gezellig druk worden met de huisjes, om heel eerlijk te zijn....is hier ook al een straatje af...ik geniet er erg van!

Anoniem zei

Al een heel straatje klaar? Dat gaat rap zeg!

Hilde zei

Bouw maar verder op jouw manier, het resultaat is heel leuk om zien!

Shirley zei

Enige huizenquilt, lekker wonky! Jij hebt al een flinke voorsprong op 1 januari, fanatieke dame!

Yvonne zei

Weet je Miranda, ik vind die huisjes met een scheef deurtje of schoorsteen eigenlijk veel leuker! Net of het al een heel oud (antiek) quiltje is en of het huisje en zijn bewoners al heel veel hebben meegemaakt! Ik vind het en schattig quiltje met die hartjes! Ga dat blog snel even bekijken.....