donderdag 8 december 2011

Kerstversieringen en zo

Dinsdag in de loop van de dag begon mijn verkoudheid toe te slaan...keelpijn, verstopte neus en vermoeidheid slaan toe. Heerlese bee werd afgezegd en kroop al vroeg onder de wol....om vervolges maar de hele nacht te draaien en keren. In en en uit mijn bed en wat had ik het benauwd. Bijna alle uren heb ik zien passeren en heb geloof ik niet meer dan 2 uur geslapen. Nu had ik al voor woensdagochtend afgesproken met quiltvriendin Angela mee te mogen rijden naar UFO's...een quiltwinkel in Zuidland. In eerste instantie wilde ik afbellen, maar omdat liggen toch niet fijn voelde dan toch maar douchen, eten en mee. Vergat mijn camera van suffigheid overgens. Tegen tienen waren we al en ondanks het toch niet al te grote winkeltje was er veel te zien. Zij liepen we ook tegen het lijf en herkende der meteen. Leuk om je eens live te ontmoeten Jeannet. Zij kwam mooie antieke warme lapjes halen. Angel en ik snuffelden lekker en kwamen ook met gevulde tasjes thuis. Zij nam een doorgequilte quilt mee. Ik nam wat kadootjes mee voor deze en gene...dus niks gefotografeerd.
Op de terugweg wilde Angela nog even langs Zwijndrecht naar Aztec-Rose. Beiden konden we weer niet zonder iets naar  buiten. Bij mij lapjes voor in de toekomst...vreselijk zijn toch al die verleidingen!!! Tegen enen waren we alweer thuis en na een boterhammetje vertrok ze weer. Ik  ging maar eens een lekkere wandeling maken met onze Sam. Beestje blij en ik kreeg warempel weer wat lucht. Eenmaal thuis wat achterstallig huishouden inhalen en kwam tot ontdekking dat ons meiske ziek in der bedje lag...rode wangen en duidelijk koorts. Manlief haalde de kerstdozen van zolder en de kamer werd ook nog maar even omgebouwd. Het boompje staat en de kamer heeft weer een metamorfose ondergaan...
heerlijk al die knusse hoekjes waarin vele van de eigen maaksels in verwerkt zijn. Gemozaiekte kerstbal en sneeuwman 
Mijn hartjeskrans, die overgens steeds voller wordt en vele vriendinnetjes en ik aan meegewerkt hebben, tesamen met het Tilda rendiertje...bovenop het potkacheltje
 Mijn zingende muisje vorig jaar maakte ik er ook zo een voor mijn KERST ruil bij het mini boompje. Dit alles staat op het kerstkleedje die ik weer kreeg van Lida
Maar ook Lida's ander maaksels hebben een plekje gekregen..een kastje is verstopt
En het gapende kerstmannetje zit ons te ontvangen met nep kerst-petitfourtjes
Het heerlijke warme kerstquiltje hangt in onze keuken bij de ontbijthoek. Gemaakt in Virginia en hier kan je het terug lezen.
pas na middernacht rolde ik (helemaal op) mijn bedje in en viel in een droomloze diepe slaap. Pas tegen half acht word ik wakker. Verstopte neus, geen zere keel meer dan gister kom ik uit mijn bedje wederom staat Angela al net na achten(was echt afgesproken hoor!) al op de koffie. We hebben onze mini- bee bij Shirley vanaf negenen. Haar hal was al schitterend gesierd door vele leuke kleine kerstquiltjes  Wederom camera en nu ook handtas vergeten. Hoezo suffig en duf. Daar werk ik aan het mini december blokje. Shirley werkt aan haar kleurrijke quilt, met lapjes, schitterend  geverfd door der 80 jarige moeder Truus. Heerlijk om  zo thuis te kunnen winkelen...Julie werkt aan haar Cameron en Angela borduurt wat. Tegen het middaguur ruimen we op en gaan we weer. Wederom wachten  huishoudelijke werk. Boodschappen, strijken en bedden verschonen, hondje lopen, zijn plekje krijgt ook een kerstsfeer en daar kan ik de kerstsokken kwijt...en met ziek DD wat bankhangen.

 ook hij heeft gezellige sfeerverlichting...
En nu ga ik nog even verder aan mijn maandblokje werken..

22 opmerkingen:

huismuzz zei

Het ziet er al erg gezellig uit bij jullie en je quilt vind ik ook érrúg leuk !
groetjes patricia

Debbie zei

Wow!!Dat warme kerstquiltje ziet er mooi uit!!! Wat vervelend kunnen die verkoudheidjes en griepjes zijn he?

Groetjes, Debbie

Anoniem zei

Beterschap met de verkoudheid en je dochter. Het ziet er al feestelijk uit bij jou. Gezellig gewoon.

Inge zei

Gezellig blogje met mooie dingen om te bekijken!

Cisca zei

Wat een gezellig kersthuis heb je, Miranda. De quilt is ook heel mooi, al zie je er maar een stukje van. Wat een geluk dat je er toch op uit kon, al was je niet lekker. Gezellig, al die belevenissen.
Beterschap voor jou en DD, groetjes, Cisca

betty prins zei

Beterschap Miranda, toch nog heerlijk lapjes geshopt in Zuidland en Zwijndrecht! Ja, daar kikker je wel weer van op.

Quiltendewilma zei

Beterschap voor jullie en je huis ziet er prachtig en warm uit,..

Anje-Grietje zei

Met zo'n mooi Kersthuis vergeet je alle pijntjes, toch van harte beterschap....
groetjes Anje.

Yvonne zei

Het ziet er gezellig uit Miranda en je quiltje is echt prachtig! Het is een beetje werk maar je ziet het er wel aan af!

Guusje, zei

Wat ziet het er allemaal leuk, warm en gezellig uit. Leuk de bee, altijd zo gezellig. Heel veel beterschap voor jouw en je DD.

Shirley zei

Al weer een beetje opgeknapt? Wow wat een gezellige kerstspullen bij jouw in huis, blijft jullie boef overal van af? Zoiets als die muizen hoef ik niet neer te zetten, en kleine pakjes met strikjes al helemaal niet.

AnitaS zei

Gelukkig ben je al weer wat opgeknapt en kun je genieten van de kerstsfeer in je huis. Heerlijk he al die dingen die andere voor je hebben gemaakt, om je heen.

ria vogelzang zei

Nou, eerst maar beterschap! Hopelijk is het ondertussen al wat opgeknapt. Hier is het ook proesten en niezen.......
Wat is het gezellig bij jou thuis! Super!!
Ik denk dat ik je maar snel volg......
Liefs, Ria.

Ageeth Dorsman zei

Ik hoop, dat jij en je dochter je in-
middels weer wat beter gaan voelen!
De Kerstsfeer in je huis is heerlijk
warm met mooie spulletjes. We zijn
elkaar trouwens net misgelopen in
Zwijndrecht; ik was er waarschijnlijk
net iets eerder. Moest die fijne tus-
senvulling van Mountain-Mist hebben.
Fijn weekend verder en groetjes van
Ageeth.

quilting Jeannet zei

Heeee. Miranda, het was erg leuk je eens in het echt te zien joh! hebben julie ook nog mooie stofjes gescoord? in elk geval ook bij Aztec rose lees ik. Je huisje ziet er knus uit.

groetjes, Jeanet

Ilse zei

Oh, jouw huis zou ik en het echt willen zien. Wat een gezelligheid, het straalt er gewoon vanaf.

Hilde zei

Gezellige kerstsfeer bij jullie thuis. Jaag de wintervirussen maar buiten! Groetjes.

inge zei

gezellig al die leuke plekjes in huis!
beterschap meid! zorg maar dat je vrijdag in vorm bent ;-)

Supergoof zei

Na een uurtje heerlijk vertoefd te hebben in het gezellige kersthuis, gaat deze goof er weer vandoor.
Pssst,... de zak met warme broodjes ligt op het aanrecht, en de koffie staat te pruttelen,...
;o)
Fijne dag vandaag meiske!

Johanna Zweden zei

Neem even een bakje koffie en kom even gezellig bij je zitten en genieten van de kerstsfeer
Liefs Joke en een fijn weekeinden

Chris zei

Ik zie dat Joke al bij je op de koffie zit...kom er maar even bijzitten. Je bent wel een doordouwer hoor, petje af!! Wat is het gezellig bij je Miranda. Dat is het leuke van deze tijd van het jaar, je huis warm en gezellig aan kleden en alles weer eens uit de kast halen. Geniet er maar van joh. Is je dochter weer opgeknapt? Fijn weekend.

Judith zei

Oh Miranda, wat heb ik allemaal gemist deze week zeg. Ook deze blog had ik nog niet gezien. Wat ziet het er allemaal heerlijk uit, je kerstquilt daar ben ik helemaal verliefd op. En wat een mooie herinnering ook. Geniet van je zaterdagavond.