maandag 5 december 2011

Update Dear Jane

Afgelopen maand heb ik eindelijk weer lekker wat blokjes gemaakt. Aangstoken door ijverige Dear Jane maaksters. Deze is ligt het zwarte stofje er niet op, maar eronder....heet het niet de omgekeerde appliceren hier?
Zes stuks om precies te zijn, sommige erg bewerkelijk en leuk gefuzzy cut...(exact hetzelfde printje uitknippen)

En anderen heerlijk simpel... deze is overgens nog met een wit stofje afkomstig uit Spanje gekregen van mijn moeder en echte zwarte Zeeuwse kledendrachtstof gemaakt. Deze kreeg ik ooit van Gerda ...alleen kwam ik daar pas achter al lang en breed nadat ik het van haar had ontvangen.

En weet je wat ik nu weer zo leuk vond? Manlief kreeg gister van een nichtje een geweldig leuk Zeeuws pakket kado van bakkerij Schot uit Terneuzen voor zijn verjaardag! (Klein detail: zij werkt nu in dezelfde bakkerij waar hij ooit ook gewerkt heeft, alleen heette die toen bakkerij Wisse )
 Een Zeeuws grof brood(het lekkerste brood wat er is) , Zeewse bollussen...die smaken nog lekkerder met een laagje gezouten roomboter, de Zeeuws Vlaamse deegventje(recept staat nog op mijn vorige blog) en anijsbollen...de pepernoot met anijs, die wij nooit elders gevonden hebben als in onze geboortestreek en de Zeeuwse knoop bonbons...een mooi doosje met daarin 3 Zeeuwse knopen die men vroeger op de kledendracht droeg. Maar zien jullie dat geprintte stofje van het doosje liggen...
 Zo een ontzettend leuk klein detail...bij Jeannet zag ik al een cakeblik  van die zelfde Zeeuwse knoop en om jullie nu nog eens een echte oude zilveren Zeeuwse knoop te laten zien .
Gedragen door de verre voorvaderen...dit exemplaar is overgens een broche. Bestaande uit allemaal erg fijn fillegraanwerk, waar vast uren aan is gewerkt.
En nu weer verder met onze Jane
Op een van de warmere dagen van afgelopen maand novenber, zag ik nog een vlinder vliegen...bijzonder gekke gewaarwording als je er goed over nadenkt...Maar ja het was hier op die dag zelfs 18 graden. En dan zomaar een willekeur van bij elkaar gezochte lapjes. Zelfs dat geeft nog een feestje... wat een toeval  dat de herfstige takjes en bloemetjes  toch hierop staan
Het waaide een paar dagen terug nog flink! Hadden we de eerste nachtvorst dit jaar en vanmorgen hagelde het ineens en dat terwijl het zonnetje gewoon stug bleef schijnen. Kortom veel meer een novenbermaand zoals we die eerder kenden vanuit Virginia....met als enige verschil: dat het hier zo vreselijk waterkoud kan zijn met die gure wind, die zo dwars door je kleding heen gaan...en daar is het op enkele weken na een heel jaar lang echt windstil..
Endus werd er een sterrenhemel en een kale boom gezocht...met onder de woorden Savery, Star, Friendship & Quilt staan. Passen perfect in zo'n quilt als deze..
Hopelijk kan ik volgende maand er weer lekker veel showen.

30 opmerkingen:

Inge zei

Zo hé, jij hebt veel ge-Dear-Janed!!
Wat een gave blokjes allemaal.
Lekker...... dat cadeautje voor je DH en een leuk vertelseltje over de Zeeuwse knoop/bakblik.

Quiltendewilma zei

Wat een prachtige blokken!! Leuk om zo de blokken te volgen die je maakt,..

AnitaS zei

Mooie blokken heb je er weer bij. En wat een lekkere verrassing voor je man. Met jouw verhaal erbij ook voor ons leuk.

Annelies zei

Erg mooie blokken weer !

Lida zei

Ze zijn prachtig jouw blokken en dan die mooie lapjes! En je broche is ook schitterend, ik heb er ook een maar weet niet van wie ik hem heb geërfd! Zo'n bakblik hangt hier in de keuken, binnenkort eindelijk eens inwijden! Fijne dag
Lida

Klaske zei

Wat mooi je DJ blokjrs.Ik heb nog nooit omgekeerd ge-appliceert, moet het ook maar eens proberen bij een DJblokje.Nog een fijne dag.

betty prins zei

Wat een heerlijke verhalen weer, Zeeland en al zijn folklore stoffen, zo ontzettend mooi, ik zou bijna een zwart/witte Jane gaan maken.....uhh, o, ja de mijn moet nu eerst gequilt worden....
Erg mooie blokken weer Miranda!

christine zei

prachtig zijn jouw blokken deze maand en leuk die verhalen over de stofjes erbij. de zeeuwse knoopjes zijn een lust voor het oog . vindt ze prachtig hoop er ook ooit eens een in mijn bezit tehebben .

christine

neeftje zei

Wat een mooie blokken! Prachtig weer!

Juicybear zei

Dat zijn weer een boel mooie blokjes en een leuk verhaal over zeeuwse lekkernijen jaamer dat het zo ver weg is.
Groetjes Anneke

katrien zei

Wat een mooie blokjes.
En heerlijke zeeuwse geschenkjes.

Shirley zei

Zo, lekker doorgeprikt, en ooh zeeuwse bolussen, superlekker, waar het donkerbruine suikertje vanaf druipt en je je vingers erbij aflikt. Mmmm

Ageeth Dorsman zei

Wat een mooie produktie van prachtige
blokken! Je bent echt goed bezig ge-
weest! En die persoonlijke details in
de blokjes, dat is zo leuk, zoals dat
klederdrachtstofje en de teksten..
Dat Zeeuwse pakketje is enig, en zo
origineel! Ik heb zelf nog een ringetje met een Zeeuws knopje, precies zoals de knoop, die jij hier
laat zien.
Groetjes van Ageeth

Chris zei

Leuk, dat doosje met knopen. Dat stofje er in, kan je dat ook echt gebruiken of zit het te erg vastgeplakt. Leuk zo, met jouw verhaal er bij.

conny's quilts zei

Wat goed zeg , zoveel mooie blokjes deze maand, super!

Hilde zei

Weer een mooie aanwinst voor je DJ. Jullie zitten volop tussen de snoep-kadootjes... heerlijk.
Knuffel

Hennie zei

Je blokken zien er weer erg mooi uit ! ! !

Groetjes Hennie.

Gerda zei

Heé ...wat een leuke blokken heb je weer gemakt voor je Sjaan !!!
dat het een "klederdracht"stofje was dat wist ik wel ..maar waar vandaan??..leuk dat het dan zo allemaal weer op zijn plekje komt..
Tja en dan dat bakblik...van Jeannet...dûh mooi hé!!
Leuk weer bij je gelezen te hebben....
Groetjes en een fijne avond..;0)

Phebe and Jane zei

Jij hebt veel DJ-blokken gemaakt! En wat is het adres van die bakker in Terneuzen? In februari mag ik er weer naar toe.
Groetjes,
Marian

Guusje, zei

Wat heb je mooie blokken gemaakt en wat leuk die cadeaus voor je DH. Die zeeuwse knoppen in chocolade en de broche mooi hoor.

Rennie zei

Wat een leuke blokken en hoe apart in zwart-wit. Dat ik geniet van je Zeeuwse specialiteiten is vanzelfsprekend. René is geboren in 's Heerenhoek en mijn drie kinderen op de boerderij in Lewedorp.

Cisca zei

Dat zijn er heel erg veel, zeg. En wat een aparte stoffen allemaal. Reverse appliqué heb ik op de laatste DJ bee ook nog geoefend, ik was helemaal vergeten hoe dat moest.
Nog gefeliciteerd met je man, wat een heerlijk pakket heeft hij gekregen!
Groetjes, Cisca

Nelleke zei

Hallo Miranda wat leuk om jou blokken te zien we zaten in dezelfde rij deze maand maar wat zijn dan de blokjes anders geworden door het gebruik van de stofjes je hebt de printjes wel mooi uit laten komen.Groetjes en een fijne week Nelleke

inge zei

je hebt een flinke buit aan mooie blokken! super!

@nke zei

Wat is het toch leuk om de verschillen te zien door ander kleurgebruik in de DJ. Enne, geniet van het lekkere brood.
(Verkoopt die bakker het meel ook los?)

Quiltgroetjes!

Anoniem zei

Smakelijk cadeau kreeg je manneke! Zeeuwse knopen ... ik denk aan chocola en aan Nieuwkerke dan!
Goe gejaned zeg! 6 stuks tel ik toch!

Monica Zandee zei

Jouw DJ wordt ook echt heel mooi, en wat een leuke verrassingen kreeg jij

Yvonne zei

Wat mooi zo allemaal in zwart-wit en wat een heerlijke lekkernijen!

Gert zei

Wat een mooie blokken heb je er weer bij zeg. Mooi om al die verschillende stoffen voorbij te zien komen in je blokken. Het lekkers van de bakkerij ziet er heerlijk uit. En die broche is ook erg mooi: ik zou 'm zo willen dragen (ik draag regelmatig een broche, als ik een vestje draag)

Jantine zei

O wat leuk die Zeeuwse stof, die komt me bekend voor! Ik heb ook boven nog een groot stuk liggen... misschien voor de sashings van de huisjes, zit ik nu ter plekke te verzinnen.
Wat een boel DJ blokken heb jij gemaakt, leuk hoor!