zaterdag 18 februari 2012

Go see the doctor....

Gister in de namiddag kon ik ertussen bij de longarts. Een verontrustend plekje op de long was de reden.
Gelukkig blijkt nu voor 95 % dat het gaat om een ooit gebroken rib?!? Iets waar ik geen weet van had, maar na wat nadenken denk ik dat het gebeurd is rond mijn 15e. Nadat ik toen zelf op een haar na niet geraakt werd door een vrachtwagen. Ik gleed uit in de wintertijd over die witte geplakte zebra's. Waarschijnlijk lag daar ijs op...en door eigen oplettendheid en mezelf een slag om te draaien, ontweek ik het maar mijn fiets werd wel meegesleurd...ben ik wat later gewoon weer verder gefietst. Politie had natuurlijk alles geregistreerd, en nadat ik ze verzekerd had echt gewoon naar school te kunnen, werd mijn ogenschijnlijke onbeschadigde fiets weer terug aan mij overhandigd en fietste ik flink door richting school. Halverweg echter scheurde mijn fiets door midden en stuiterde ik eerst via het stuur te raken op borsthoogte, vervolgens over de kinderkopjes. Gevolg kapotte knieen en kleding en nu blijkt dus een gebroken rib. Gelukkig hadden oudere mensen die tegenover woonde mijn valpartij gezien. Zij knapten mij wat op en mocht mijn in twee gebroken fiets bij hun zetten en reed met een door hun geleend exemplaar toch weer verder. Pas eenmaal op school, het verhaal vertellende waarom ik meer dan een uur te laat was kwam het besef...
Dat is dus waarschijnlijk de reden van de gebroken rib...ik kan me herinneren dat het flink pijn had gedaan.... en om gehele uitsluiting te krijgen van dat plekje op mij long, mag ik volgende week toch nog even om een CT. Ondertussen heb ik weer een nog sterkere 10 daagse kuur gekregen, die nu hopelijk wel de bacterien zullen doden. Gelukkig heb ik eindelijk het hartje af voor de ruil. Waar ik nu een aantal dagen over gedaan heb...al zou ik het normaal in een dagje maken...
Hebben jullie het ook al gehoord van het ski ongeval van Prins Friso....vreselijk voor zijn familie...ongeacht of het nu wel of niet zijn eigen schuld is. Zoiets zou niemand moeten meemaken..
Ik merk dat ik er erg mee bezig ben en begaan ben met hun lot. Heel veel sterkte daar in Lech!

16 opmerkingen:

Lida zei

Ja ik denk er ook steeds aan, vooral voor zijn moeder en zijn gezinnetje een heel erg gebeuren. Ik hoop dat het gaat meevallen en hij weer helemaal opknapt. Fijn dat het niet iets ernstigs was, e hoort toch weer vaker dat mensen tbc hebben en nu maar hopen dat de pillen helpen! Mijn hart zit al op de post, fijn dat de jouwe ook op de bus kan!
Sterkte en wordt maar snel beter, knuffel
Lida

Else zei

Hey lieverd, wat een verhaal jij ook HEEl veel sterkte! Ik hoop dat je na dit kuurtje weer helemaal beter bent. Dikke knuffel, van mij

Shirley zei

Sterkte komende dagen, wat is dat toch balen, nog geen zekerheid.

carina zei

Bijzonder dat iets wat zo lang geleden is gebeurd nu nog gevolgen geeft. Sterkte ermee groet carina

Guusje, zei

Wat een verhaal zeg, fijn dat je een nieuwe kuur hebt gekregen, ik hoop dat deze helpt. Heel veel sterkte.

katrien zei

Hoop dat je er nu van afgeraakt.beterschap hoor.

Rennie zei

Als we nu weer met de neus op de feiten worden gedrukt dat het leven aan een zijden draadje hangt, laten we dan maar koesteren wat we hebben.

Ellie zei

Hopelijk knap je nu snel op en is er verder niets met je aan de hand.
Ja dat ongeluk van Friso is verschrikkelijk. Het is niet minder erg al zou het zijn eigen schuld zijn. Integendeel eigenlijk. Hopelijk komt alles goed met hem.
Wens hem en jou beterschap.
Groetjes, Ellie.

Anna zei

Sterkte de komendetijd! Wachten duurt altijd te lang!

Yvonne zei

Wat een verhaal zeg! Je hebt die dag dus duidelijk een engeltje op je schouder gehad en wat een onverschrokkenheid om toch maar door te gaan naar school!
Hoop dat je snel weer opknapt en dat de CT scan goed is.

Erna Peekel zei

Toch nog even spannend. Sterkte hoor.
Ja een Friso spookt ook regelmatig door mijn hoofd. Voor zijn familie is dit een hele zware tijd. Friso slaapt die weet van niets maar die onzekerheid wat doen die hersenen na dat zuurstofgebrek dit is echt killing om als familie mee te maken. Laten we maar hopen dat alles weer goed komt.

Groetjes,
Erna

inge zei

hei Miranda, wat een verhaal van toendertijd! ik duim dat je nu snel beter bent! knuffel (of misschien toch niet, want mijn verkouden knuffel kan je nu wel missen)

Hilde zei

Ho, Miranda, hoe het bijna vergeten verleden toch weer de kop opsteekt. Ik wens je vlugge beterschap en veel sterkte!

Liesbeth Wessels zei

En je swaphartje is hier goed aangekomen. Ondanks de maakperikelen toch geweldig leuk en origineel geworden, dank je wel. groeten van liesbeth

Supergoof zei

Hé meissie en hoe is het nu met jou????
Vind je valpartij van toen behoorlijk heftig om te lezen,...
En het ongeluk van Friso is verschrikkelijk. Denk er zelf ook de hele tijd aan, en besef wederom wat een geluk we met onze zoon hebben gehad toen hij uit zijn coma kwam.
Zet 'm op vandaag in het verre Brabantse Land!

Chris zei

Hoi Miranda. Hoe is het nu met je? Heeft die laatste kuur zijn werk gedaan? Dat is even best spannend voor je geweest. Wat een verhaal zeg over dat vallen en je fiets en zo. Heb je die CT scan al gehad?
Mijn gedachten gaan nog steeds heel veel naar Mabel en de koninklijke familie. Zo ontzettend tragisch! Lieve groet van mij.