donderdag 9 februari 2012

Ik ben der nog hoor....met veel nieuws

Afgelopen week zit een vervelende verkoudheid me in de weg. Manlief voelde zich ook niet super en dus zaten zitten we beiden nog steeds met een zere keel. Om de beurt lijkt het wel kruipen we al vroeg onder de wol. Heerlijk diep onder het dekbed plus quilt. Mag wel met die temperaturen van tussen de -10 tot -20 graden Celcius in de nacht. Gelukkig scheen overdag het zonnetje....behalve vandaag.
Hier kwamen net de eerste krokusjes boven toen de koude binnen kwam...en vervolgens de sneeuw.


Ben benieuwd of er nog iets van terug te vinden zal zijn na de dooi. Vijfhuizen ging niet door voor ons...we durfden het niet goed aan. En gaat "de Elfstedentocht" ook niet door, want er wordt tegen zondag weer dooi verwacht. Wel wordt er al een aantal dagen volop geschaatst op de plassen vlakbij ons huis.

Maar ook gesnoeid door de gemeente....
Nu met de naderende carnaval vinden we het hier niet zo erg dat het wat "warmer" gaat worden. Niet dat de echte carnavalvierder/vastenavondvierder daarvoor thuis blijft, maar het lijkt me toch fijner om niet in de vrieskou naar de optocht te kijken. Deze duren vaak enkele uren met de reclamecaravans en optocht tesamen. Dit brengt me weer terug naar de lapjes...want herinner je nog die gele eendjes van vriendinnetje Petty? Samen hebben we de snaveltjes en oogjes geverfd en wat zijn ze leuk geworden. Sam wil ze ook zo graag zien en zou het eendje best willen om mee te spelen....zou die ook piepen... Zie je het hem denken??????
Na een uurtje schilderen staan ze allemaal te drogen...
 En met een veiligheidspeld erachter heb je gelijk een leuke broche voor op de jas of hoedjes. Maar ook met een sateprikker eronder zal het een leuke gever zijn aan een paasboeketje... Patroontje kwam uit een van de Tildaboeken trouwens.
Hier wordt in de omgeving bij dweilbandjes en de bouwers van de carnavals-wagens vaak kleinigheidjes gemaakt (welke met het motto te maken heeft)voor de leden of gewoon voor de verkoop om de kas te spekken, zodat ze volgend jaar weer wat hebben . Maar ook worden onderdelen van de praalwagens verkocht door andere bouwclubs of plaatsgenoten om zo hun geveltjes te versieren...En was ik helemaal mijn Dear Jane vergeten... ik heb er toch nog eentje gemaakt..
Welliswaar waren we in oktober in Paris....maar ja die tekst had ik niet...en zien jullie de ondekant van de IJffeltoren? Ja daar liepen we onder, maar door de grote drukte die stond te wachtten zagen wij dus alleen deze vanaf de onderkant...
Ook is er nog een Camelot blokje gemaakt maar deze mag weer pas geshowd worden de eerste van de maand...
En heb ik de laatste les van het Traditioneel quilten gevolgd. Met een heel tevreden gevoel. Nu rest me alleen nog de proeflap afmaken...maar hier zijn nog wat van de laatste foto'sHopelijk valt het een beetje te zien. Mij werd gevraagd of ik het niet lastig vond om nu plots het anders te gaan doen. En nee, helemaal niet...want met zo een pracht resultaat heb ik mijn oude manier al snel vaarwel gezegd! Inmiddels kan ik de quiltring al niet meer missen en probeer ook tussendoor aan het Antiekje te werken, welke ik aan een quiltstandaard maak.

15 opmerkingen:

Gert zei

Jeetje, jij/jullie ook al ziek. Je hoort het veel de laatste tijd. Beterschap gewenst. De eendjes zijn erg schattig geworden, en je quiltwerk is super! Mooi werk zeg!

Heleni zei

Wat schattig die eendjes.
Je hebt prachtig quiltwerk gemaakt hoor.

groet Heleni

Rennie zei

Je bent gelukkig al weer wat opgeknapt dat je van je mooie quiltresultaat kunt genieten. Hier is het nog plup que gezondheid. Kan niet eens naar de Bee, arme ik.

Lida zei

Prachtig jouw proeflap, daar maak je toch wel een mooi afgewerkt quiltje van hè? Hier van hetzelfde laken een paf, gesnotter en gesnuif, maar gelukkig is de koorts weg, maar 's avonds er vroeg in ook hier! Leuke eendjes, succes ermee! Knuffel
Lida

AnitaS zei

Dat is een hardnekkinge verkoudheid. De eendjes zijn leuk geworden. Je quiltwerk ziet er heel goed uit.

Ageeth Dorsman zei

Hier ook al een zieke (die nog snel
een blogje of wat leest, maar eigenlijk mag het niet, want ik ben
flauwgevallen en heb lichte hersen-
schudding...). Ik hoop, dat jullie
weer wat opgeknapt zijn en dat je wat
quilterigs kunt doen. Zo te zien lukt
het handquilten je heel erg goed, want
je steekjes zien er prachtig uit; mijn
complimenten! Groetjes van Ageeth

Shirley zei

Balen dat je nog steeds niet boven jan bent, maar je laat wel mooi werk zien.

Monica zei

Wat ben jij(ondanks je verkoudheid) meet veel leuke dingen bezig! beterschap

Yvonne zei

Wat een prachtige lap met steekjes is het geworden. Ik heb er ook nog zo een liggen. Heb er nog steeds veel plezier van dat ik het destijds zo geleerd heb. Leuke eendjes ook, Sam kijkt alsof hij wil zeggen.....hap, slik, weg.....

Chris zei

Hoi Miranda. Ik hoop dat jullie gauw opknappen en alle verkoudheid de deur uit is.
Wat ontzettend leuk, die eendjes!! En zoveel! Leuk om dat samen te doen.
Ik vind je quiltproeflap geweldig, heb met mijn neus op het scherm gezeten. Wat een supercursus. Daar heb je je hele leven wat aan. Groetjes.

Quilting Moesje zei

Beterschap nog hoor ... (samen),

Het eendjes "verhaal" zie ik nu voor het eerst ... hebben ze een bepaald doel (om dat het er een aantal zijn :o))
Leuk gedaan hoor !
En wat een mooie regelmatige quiltsteekjes !

Groetjes,
Simone

Hilde zei

Blij je weer te horen. Hou je gezond!
Groetjes.

Guusje, zei

Er is zeker heel wat gebeurd, leuke eendjes en je quiltwerk helemaal geweldig. Je DJ blokje vind ik geweldig mooi. En heel bijzonder met zo´n middenstofje. En natuurlijk beterschap voor jouw en je DH en een gezellige carnaval.

Yvonne aka sommeke zei

Nog ziek allebei? Beterschap en snel graag!
Schattige eendjes!
Enne .... mijn oefenlap ligt voor 24 u in bad!

Anoniem zei

Mooi quiltwerk!