zondag 13 juni 2010

Dagje naar Zutphen.....

Zaterdagmorgen vroeg.....wekker loopt af om 7 uur. Alleen moet ik deze keer als eerste het bedje uit, want vandaag hebben Shirley en ik een dagje Zutphen geplant. Na een snel ontbijtje, tasje te vullen met Dear Jane lapjes, vliegende gansjes in wording en mijn Antiekse in wording brengt manlief me naar het station, waar Shirley al op me staat te wachten. Snel een kaartje en weg zijn we. Heerlijk handwerkend in de trein. Stappen in Oss even in de bus naar Nijmegen, omdat ze aan het spoor aan het werken zijn, en vervolgen daar de trein weer naar Zuthpen. En na een kleine 3 uur reizen zijn we der. Dankzij Shirley's uitdraai van de wandelroute zijn we na het genot van een koffie verkeerd al gauw goed op weg. Leuke winkelstaatje om door te lopen en opeens zien we een kookwinkel waar we best wel even in willen kijken. Heerlijk genieten we van de serviesjes, pannetjes. Ineens horen we het woord quiltwinkel vallen en vragen nog even voor de zekerheid waar die precies nu is. Blijkt dat we het straatje ertegen over in moesten slaan. Dus na alles bewonderd te hebben lopen erheen. Wat een mooie quilten hangen er in de etalage en op het quiltrek.
  • Wow, allemaal met van die mooie stofjes en wolletjes. We genieten nu al voordat we al binnen zijn......en dan het opstapje op en betreden een winkeltje vol pracht en praal ....waar ik best wel mijn bedje zou willen neer zetten. Hoe anders zijn hier de stoffen weer als in Amerika. Zo veel meer verfijnder en veel oudere donkerdere kleuren te vinden. Al kwijlend lopen we samen met nog veel meer quiltsters rond te kijken en zoeken de mooiste lapjes bij elkaar. Hier mijn nieuwste aanwinst. Maar mijn oog blijft zoeken naar een patroon van een quilt. Een waar ik als een baksteen voor gevallen ben. DE PHEBE van Di Ford...maar waar ik ook kijk, ik zie het niet... het zal toch niet...en dus gauw vraag ik een van de dames of het patroon er toch nog is. Jawel, pfff, gelukkig....maar ook ligt er een grote foto van dit exemplaar. Heerlijk kwijlend neem ik alle details in me op...ooooh...wat een plaatje..... Dan vertel ik dat ik deze al in Amerika wonende al ontdekt had, waarop de dame uit de winkel zegt: Ben jij dan Miranda? Ja knikkend en verbaasd verteld zei dat ze Gerda van http://kijkdaaris.web-log.nl/kijk_daar_is. Nou dat is leuk, ik stel haar Shirley voor en ook haar blog wordt herkend. Dan verteld ze dat er nog blogdames in de winkel zijn en al gauw staan we oog in oog met Jacqueline van http://neeftje.web-log.nl/en haar vriendinnen van haar quiltclub. Ook zij showt haar quilt die ze samen met haar quiltvriendinnen gemaakt heeft.....zoveel mooier in het echt dan op de foto!!! Samen met de meiden van de winkel gaan we samen achter zitten

    waar de Morrelquilt van Di Ford hangt, die zo mooi doorgequilt is met het machine. Prachtig ... wat zijn er toch mooie dingen gemaakt. Genieten jullie mee? Enne reageren op de Give-away kan nog tot de 15e!

12 opmerkingen:

jacqueline zei

wat was het leuk jullie te ontmoeten, een geweldig patroon heb je gekocht!!!! heb ook nog even staat twijfelen, hihihi.
niet gedaan hoor! groetjes

Francien zei

Zooo Miranda...dat lijkt me weer een dag om niet te vergeten en inderdaad...wat een prachtige quilt is dat zeg...en leuk al die meiden te ontmoeten zeker...wat is de (quilt/blog) wereld dan weer klein...je hebt weer jaaaaaren van de straat met dit nieuwe project...lol....maar wel weer iets schitterends om aan te beginnen en naar uit te kijken....groetjes Francien.

quilting Jeannet zei

Meid, Miranda, is met dat een toevalligheid!!! wij zijn gisteren ook bij PP geweest, s,morgens om een uur of 11,en daarna naar Bep, jammer dat we elkaar niet getroffen hebben, had dat keileuk geweest! enne, die Phebe.....vreselijk.....ik heb ook het patroon, maar hij lijkt me zo moeilijk dat ik van pure schrik de map weer heb dichtgeklapt.....Ga jij naar de bijeenkomsten ? dat vind ik zo ver, waar woon jij eigenlijk, kunnen we geen groepje dichterbij opstarten ??

Groetjes, jeannet

Shirley zei

Ik zit nog na te genieten, en heb ook al een mini-dresdenplate bijna af ;-), jij hebt zeker met het patroon van Phebe onder je kussen geslapen?

Jantine zei

Deze quilt is inderdaad prachtig! Moet je al die bloemen appliceren?
Wat een heerlijk dagje hebben jullie gehad... en dan al die bloggers ontmoeten, gezellig!

katrien zei

leuke dag hebben jullie gehad.
En wat een prachtige quilt wil je gaan maken.Succes.

Berna zei

O wat een heerlijk dagje hebben jullie gehad! Het is altijd een feest om bij Petra in de winkel te lopen. Zeker als je er ook nog eens mede-bloggers tegenkomt. Leuk hoor. Mooie buit heb je ook. Geniet er maar lekker van (na).

Miranda zei

@Jacqueline: Ook ik vond het erg leuk jullie te ontmoeten. Volgende keer weer?
@Jeanette: Ja , jamme dat we jullie net gemist hadden, je was net weg. Lijkt me ook leuk een Phebe-bee. Ik woon in Roosendaal! Maar dan pas na de vakantie graag.
@Shirley: hoezo verslaafd?
@Jantine: Ja, elk bloempje, blaadje of iets anders wordt geappliceerd of vastgeplakt en met de dekensteek verwerkt.

betty zei

Wat een gezellige dag in Zutphen, heerlijk toch al dat moois! Fijn dat ik nog een stukje Morrell zie. Daar ben ik dus voor gevallen, ook een veel jaren plan hoor!

zouthout zei

Hoe klein is de wereld kom via je kop binnen over amerika ga vervolgens door naar deze mooie blog voor een prachtige giveAway, lees ik meteen dat je in mijn geboortestad bent geweest en waar ik inmiddel al 8 jaar niet meer wonen omdat ik ergens elders in de wereld zit..... ik ga nu koffie drinken hahaah... hoe veraf maar soms toch zo dichtbij :)

lieve groet en een fijne dag

zouthout zei

Ps. Zutphen is natuurlijk wel met een h moet dit natuurlijk als echte Zutphense wel even melden hahaha....

yvonne zei

Wat toevallig allemaal,en ook weer niet natuurlijk.
Wel hééééél gezellig om elkaar zo te ontmoeten.
die quilt is ook heel mooi ,tot nu toe heb ik het nog niet gekocht ,tot nu toe dan .....
ik ben bang dat het niet lang gaat duren hahaha