donderdag 17 juni 2010

Tuinieren en quilten

Afgelopen weken heerlijk wat pogingen gedaan om in de grote saaie tuin, waarin onkruid en mos ernstig in gevecht zijn met het gras, er een leuk hoekje in te creeren. Eerst 4 dode boompje verwijderd, dan veel onkruid ook hun leven beeindigd, om vervolgens er 4 witte hortensia's er in te plaatsen. Het klimop dat woekert krijgt eindelijk weer eens wat hulp en zowaar verdwijnen langzaam de lege plakken in de schutting. Jeetje, dat ziet er gelijk veel beter uit. Daarna nog wat perkgoed en kruiden gehaald en zakken potgrond om dan ook onze potten weer eens lekker te vullen. En ook een mini-kersenboom voor in een pot wordt geplaatst. En dan is het lekker toeven in de stoeltjes in de zon. Dan besef ik weer dat ik dit toch wel gemist heb in de states. Want buiten dat het nu al veel te warm was/is buiten, waren de planten behoorlijk duur.
Komt er vanmiddag nog een naamgenootje langs en die bracht 2 potten magrietjes mee, voor het nieuwe huis. Zo lief! Daar weet ik al een plekje voor, maar zal eerst nog om jawel, wederom een grote zak potgrond gaan. En manlief mag dan een gat boren in de buitenmuur. Helaas ben ik straal foto's vergeten nemen, maar beloof ze gauw te maken. Sam vindt het maar niks, die wil rennen door heel de tuin met zijn oren in zijn nek en van links naar recht, zo zot als een deur!
En dan het quilten. Afgelopen dinsdag hadden we weer de mini- bee. Wederom aan de sinterklaasquilt gewerkt en inmiddels zijn er al 5 verschillende lapjes gevuld!
">Even koekeloeren?
/aLekker in die sfeer en dat met het mooie weer. Nog 9te gaan.... en verder ook weer een appliceerblokje der bij voor onze lieve Jane, wat de stand al op 8 blokjes brengt deze maand. En nog steeds wordt er aan de vliegende ganzen- board voor het Guute's AQ gewerkt, maar toch zit daar geen vliegende vaart in.....

4 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Wat goed om te horen dat je je weer een beetje thuis beegint te voelen in het Hollandse....!
Leuk om je hortensia's te zien. Die staan daar echt mooi!
Mijn hortensia's zijn in drie jaar echt struiken geworden! Zo super!
Veel plezier met je sint-quilt. De voorproefjes smaken echt naar meer!
Geniet ze!

Berna zei

Je tuintje ziet er toch al heel gezellig uit met dat hoekje zo. Ben benieuwd naar je Sinterklaasquilt.

katrien zei

Leuk plekje in je tuin.En ben benieuwd naar de gehele sinterklaasquilt.

Lida zei

Wat ziet dat er al gezellig uit, een heerlijk plekje om in de tuin te vertoeven! Ja Sam zal zich aan moeten passen, maar dat zal ook wel zo gebeurd zijn, je hebt wel een plek in de buurt waar hij lekker kan rennen! Je Sinterklaasquilt wordt wel erg leuk als ik zo de stukjes en beetjes zie! Grappig!
Oh en die Phebe!! Ik ben er weg van, maar weet eigenlijk niet of ik er tijd voor kan maken, maar ik hoor wel wanneer jij er aan wilt gaan werken, hoop dat ik niet te ver weg woon! Groetjes
Lida