vrijdag 4 juni 2010

Vliegende ganzen, hexagonnetjes bloemen en mini- vierkantjes....

Wat ben ik toch weer heerlijk aan het quilten geslagen de laatste dagen. Want nu alles weer een beetje een plaatsje heeft vond ik van mezelf dat ik weer eens lekker te met de lapjes aan de gang kon gaan. En dus werden al een deel van de vliegende gansjes aan elkaar genaaid met het handje, een verademing en wat lijkt dit weer groot na die hexagonnetjesbloemetjes gemaakt te hebben. De hexjes had ik overgens gevonden op deze link http://www.ciaspalette.com/patterns/06/englishhexagons.html en na ze op gewoon papier te hebben geprint, deze uitgeknipt....en er dan achter te komen dat ik er wel drie op elkaar kan plakken voor wat stevigte(volgende keer dik papier gebruiken dus).
Shirley had me al de fijne kneepjes hiervan geleerd, maar tevens had ze een boek voor me meegenomen.

Waarom ik daar nooit eerder iets van gelezen had geen idee, maar geniet er nu heerlijk van!
En dan ben ik bezig geweest om dit tasje na te maken...van het patroon van Dotty http://www.quilt-it.nl/ ..met de vierkantjes van 1 cm2 , over klein gesproken....... deze berg mag samen aan elkaar gemaakt gaan worden, maar wel op het machientje hoor!!! Duidelijk iets om zo nu en dan even aan te werken.....
en ja, duidelijk met mijn kleurtjes, al ontbreekt zwart en wit er nog wel aan....
En met de kids gaan duidelijk ook weer lekker, ook op school. Nikkie krijgt op school extra bijles Frans, maar ook ik doe pogingen om aan der uitspraak te helpen, iets waar ze duidelijk erg veel moeite mee had en alles op zijn Amerikaans uitsprak. Maar ook prive-les er bij ivm Nederlands en techniek. Waar we heel duidelijk al gelijk resultaat aan zien. Haar eerste rapport was dan ook zonder onvoldoendes.....joehoe ga zo door meiske!!!!
En Joey gaat ook lekker, al valt ook bij hem Frans en Duits vies tegen. Hij hoeft geen bijles, maar leert hier dan ook behoorlijk voor en had deze vakken een vijfje, maar de rest waren 7, 8-en een 9 en een 10.

14 opmerkingen:

inge zei

wat ben je druk bezig! leuk!

Bietje zei

Goed dat de kinderen het hier ook goed op school doen. En vreemde talen, daar hebben de Amerikanen natuurlijk geen boodschap aan. Zij kunnen zich prima met engels redden.

Ik zag trouwens dat ik de eerste volger/ster op je blog was. Dames, dat kan toch zo niet blijven. Het staat zo kaaltjes. Dus kom op.

En kijk dan ook even op mijn site.

Klaske zei

Wauwie dat word vast en zeker een leuke tas!!
Je schreef in een berichtje op mijn blog over Drachten, dan moet je even op deze site kijken: http://quiltershaven.nl, als je er al naar toe gaat even bellen, want ze kan wegens ziekte weleens dicht zijn stond op de deur!!

Francien zei

Leukl is je nieuwe blog Miranda..lekker vrolijk...ga je weer "stalken" hier hoor als er een nieuwe post is..hoop dat ik ook weer op je blogrol kom.....en fijn dat je weer bezig bent met patchen, die kleine vierkantjes...meid hoe krijg je het voor elkaar...wel een heel apart tasje wordt het zo..met de kids komt het ook goed zo te lezen en hoe gaat het met Sam?
heel fijn en zonnig weekend...groetjes Francien.

conny's quilts zei

Leuk dat je een nieuw blog begint Miranda nu de amerikaanse avonturen voorbij zijn. Ik heb je al weer bij mijn favorieten gezet en volg jouw avonturen weer graag. Je bent alweer lekker bezig met leuke projecten. Fijn dat het met de kinderen op school ook goed gaat!

Petra zei

Leuk je nieuwe jasje! Zet em op meid.
En ook super dat de kids het goed doen. Hartstikke knap van ze!
Ga duimen voor jullie huis.

katrien zei

Hé leuk je gansjes en je bloemetjes.
En wat een leuke tas ga je maken,zag hem al een tijd geleden bij Dorry.Mooi hé.
Fijn te horen dat het naar wens gaat met de kids,een hele aanpassing hé.

Yvonne aka sommeke zei

Héhé, nog ééntje met hexagonitis besmet! Yeah! Leuk werkje hé!
Succes met de Dorry-tas, ik heb ze ook al in het echt bewonderd.
En ja, hoe is het met Sam?

Berbel zei

Leuk, je nieuwe start.
En wat zijn de blokjes van de tas klein!
Groetjes Berbel

Guusje, zei

Wat maak je weer prachtige dingen en wat leuk een nieuwe blog. Ik kom hier weer vaak op bezoek.

betty zei

Ik had je helemaal gemist, ja dat komt ervan als je te lang wegblijft....
Gelukkig hebben jullie de draad weer opgepakt en gezellig jullie Bee, heerlijk mooie dingen maken en gezellig bijpraten. Ik kijk uit naar je DJ blokjes en alle andere moois waar je mee bezig bent.

Anoniem zei

Gefeliciteerd Miranda, met je mooie nieuwe site. Wat ziet het er vrolijk uit, met die gekleurde vlaggetjes aan de zijkanten. Leuk om weer nieuwe quiltvorderingen van je te lezen. En ik zie dat je ook bezig bent met het eerste boek van Jennifer Chiaverini. Weet waar je aan begint: je wilt ze straks allemaal ^_^ Ik heb net het 4e deel ontvangen en ga er eerdaags in starten.

Shirley zei

Zooo, je gaat lekker zeg, en wat een leuke blog. Beterschap met je ventje, en proficiat met de goede rapporten, heel knap gedaan!

Jantine zei

Wat heerlijk dat het goed gaat met je kids, je bent al weer lekker aan het quilten geslagen, volgens mij heb jij je draai aardig gevonden! Welkom terug in Nederland!