zaterdag 15 januari 2011

Folkart Gathering...


Wat lijkt deze quilt bedriegelijk eenvoudig, maar niks is minder waar. Dat blijkt wel tijdens het werken hieraan ...deze keer heb ik mezelf opgedwongen de kleuren zoveel mogelijk op te volgen....en alles uit mijn voorraadkast te moeten plukken. Wat een feest! Heerlijk afwisselend trouwens....eerst worden de 2 laatste sterren nog gemaakt.
Dan mag ook dit sterrenstrookje waaraan een stukje beige bijgezet moet worden eraan vast gemaakt worden.... gek het strookje is te lang...afsnijden dan maar, want het moet toch passen niet!
En dan heb ik dit al.....begint er al aardig uit te zien niet! Vervolgens moet ik 5 log-cabins maken ...
een avondvullend programmma zo met het handje...
 Oepsie, net voor ik verder wil sie ik op het patroon dat dit net een andere versie hiervan mocht zijn....
En dus wederom een aantal uurtjes later, de volgende dag dan wel, is het dit geworden...
getver, zie ik dat ik weer een randje vergeten ben...en zit dat ene beige stukje aan de verkeerde kant van de sterrenreeks....
  Ja nu mag ik aan de leuke wolletjes weer verder....lettertjes van wol( leuk , want deze wol komt van zuslief der jas....een afgeknipte zoom)...Vervolgens na de letters op freezerpapier gezet te hebben, uitknippen en ze op de wol vast strijken. En dan de letters uit de wol knippen....woordjes maken en opspelden op het quiltje in wording.....Inmiddels staan er al 3 letters op, met Valdini garen vastgenaaid...
Maar nu gauw weer even verder!

21 opmerkingen:

Chris zei

Ik bewonder je hoor. Het toch maar steeds weer veranderen. Wat een enig ding wordt het! Leuk met die letters, maar best veel werk. Fijn weekend Miranda!

Annelies vdB zei

Na je hele verhaal begrijp ik dat dit zeker niet eenvoudig is om te maken.

Juicybear zei

Hij wordt echt heel erg mooi, het lijkt mij ook heel leuk om deze te maken.
Groetjes Anneke ^..^

quiltlodge gerda zei

Miranda wat is hij LEUK! En die foutjes, ja baaaaaalen, maar gelukkig allemaal nog te verhelpen. Ben benieuwd naar het vervolg.

inge zei

prachtig Miranda!

katrien zei

Het gaat goed vooruit.Succes verder.
Fijn weekend.

Yvonne aka sommeke zei

Ni goe bezig precies? Aandacht er niet volop bij?
Maar 't resultaat van je voor- en achteruitnaaien is toch wel héél leuk!
Goe weekend nog!

Terray zei

Haha tis niet eenvoudig inderdaad om een quilt volgens patroon te maken. Goed opletten hoor. Maar het resultaat ziet er heel goed uit enne.....van fouten leer je ;-)

Groetjes
Tertia

Shirley zei

Lekker achteruit en nog veel meer vooruit gewerkt meisje, het resultaat mag er wezen!

Guusje, zei

Hij is erg mooi aan het worden en wat een herkenbaar verhaal vooruit, achteruit weer vooruit en dan het eindresultaat gewoon weer erg mooi. Veel plezier met het verder werken hieraan.

Else zei

Oh een quilt met VERHAAL! ja het lijkt soms eenvoudiger dan we denken, maar het wordt een LEUKEIE. Heel veel fijne prikuurtjes nog, dikke knuffel Else

Berna zei

Miran wat wordt ie leuk!!! Jammer dat hij zo lastig te maken is maar het resultaat mag er zijn. Fijne zondag!

Annemarie zei

Prachtig hoor! Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen! Groetjes, Annemarie

Marieke zei

Die wordt echt mooi: ook leuk dat je het helemaal uit je voorraad haalt en er niet voor gaat shoppen. Kan waarschijnlijk prima. Succes verder!

Lida zei

Geweldig, wat een klus en toch doorgezet ondanks de foutjes, mooi wordt hij echt een country of folk quilt! Ja mijn mapje komt uit een blad van december, zal moeten vragen hoe het heet, er staat ook nog een wollen mapje in!!LOL!! Groetjes
Lida

Cindy at her Country Home zei

Hieperdepiephoeraaa... zo voelt het voor mij om eindelijk weer even bij je aan te schuiven aan die heerlijke tafel waar zo'n heerlijk feestje ligt te "gatheren" lieverdje! Wat heb ik dit gemist zeg, langzaam krijg ik weer tijd voor blogs en des te leuker is het inhalen om alle posten bij te lezen.
Bij jou in 1 woord FANTASTISCH, ben sinds gisteren the Cathedral techniek aan het uitproberen... en na veel gepruts een heel leuk en mooi resultaat. Wij aanhouders winnen hahahaha....!
Oowwwhh en Haarlem, ENIG! Staat ook op mijn verlanglijstje, te gek dat ik mocht lezen dat ze daar ook een té leuke quiltwinkel hebben....mmmmmm eerst naar de handwerkbeurs daarna dagje Haarlem denk ik?
Dankjewel voor dit heerlijke en vooral oergezellige kleurrijk feestje lieve Miran, dikke zoen van Cin x

Judith zei

Wat leuk gaat het worden, maar als ik dat zo lees niet echt eenvoudig LOL

Mascha zei

Het heeft je extra energie gekost maar het resultaat tot nu toe mag er wezen.
Groetjes Mascha

Jantine zei

Wat een verhaal! Maar het resultaat mag er zijn!

Anoniem zei

Wat een leuke stijl is dit: mooi werk!

marijke zei

Wat leuk die folk art quilt blokken, ja daar houd ik van!
groetjes Marijke