zaterdag 5 maart 2011

Dear Jane update

Deze maand veel gewerkt aan dit quitje. Moet wel vind ik zelf....en eindelijk is er weer een rijtje bij. Rij G is de middelste van het geheel. Dit betekend dat ik nu nog 3 rijen vierkantjes en 3 taartpunten moet doen en 3 hoeken....Nu had ik jullie er deze maand al wat van laten zien. Maar er is meer. Nieuwsgierig...kijk dan maar even mee... Dit zeebrastofje kocht ik destijds na het maken van de ogenreportage in het Safariepark in Virginia.
En deze kleine klosjes, vingerhoedjes en strijkijzers zaten tesamen op een lapje dat ik bij Merel kocht op de beurs in Vijfhuizen. Twee dagen erna zat het in elkaar..
Tja, een sterretje vol met verschillende sterrentjes???  Herinneringen aan de sterrenhemel die werkelijk zo gevuld is...en wat we daar in de USA zo duidelijk zagen.
Hier een gekregen Xje, gemaakt van een lapje dat ik kocht in Quilt&Expression in Lynchburg VA.En een bloemig lapje van  Betty, dankzij haar ben ik weer vol enthousiasme terug naar Dear Jane terug gekeerd.
Een zwierige krul met een effen zwartje....afkomstig uit een mini-quiltwinkeltje in Terneuzen
Het middelste blokje hadden jullie al gezien....maar hoort toch bij dit reeks-je
 Hier het gekregen konijntje van Gerda...onze dochter heeft een zwak voor konijntjes, wat is begonnen met een knuffelkonijn dat ze van zoonlief voor der geboorte kreeg...eigenlijk had hij hem gekregen bij zijn geboorte, maar aangezien ze een jurkje aanhad, paste het toch veel beter bij zijn zusje....Maar ook onze Sam keek graag uit ons raam in de tuin in Amerika, waar vaak de wilde konijntjes rondhuppelden, vandaar dat ook de Amerikaanse huisjes erbij staan.
 En Berna schonk me dit schattige roosje.....dat lag al even te wachten op dit schitterende plaatjes. En het streepje was een gift van Ankie...
 Dit blokje hieronder heet vertaald: keuzes maken...was heel toepasselijk bij dit blokje. Judith kwam op bezoek en ik wilde dan haar lapje gebruiken...de witte kattepootjes op het zwart. Getsie, had ik net voor Shirley dit poezenstofje gekocht en weggegeven. Vanwege de titel van dit blokje, moest ik een keuze maken...durf ik haar een stukje terug te vragen? EN vanwege de titel heb ik doorgezet....
En samen met het schaartje vormt het weer een rij.... Het lapje van het schaartje was een gift van Petty
Zo zien jullie dat dankzij de vele gekregen, soms kleine stukjes, soms wat grotere lapjes het voor mij een erg bijzondere quilt zal maken...Hier in het Brabantse land is inmiddels de carnaval losgebarsten. Fijne dagen!

25 opmerkingen:

Hilde zei

De drive zit er in, Miranda, schitterende blokken met een surplusje(= suurpluusje).
Groetjes

Cisca zei

Wat een leuke stoffen allemaal en natuurlijk mooie blokjes! Die roos kwam mij bekend voor, die heb ik zowaar ook, ergens in een hoekje,en ook een kleiner roosje. En de grote ook in wit met zwart, niet zoń groot stuk, weliswaar, maar groot genoeg om in een blok te gebruiken. Dus als je wat wilt hebben, geef je me adres maar door.
Groetjes, Cisca

katrien zei

Prachtige blokjes heb je er weer bij.

conny's quilts zei

Heel bijzonder wordt jouw Jane met al die verhalen bij de lapjes. Ik vind dat je al die "plaatjes-stoffen" erg leuk verwerkt in de mini Jane blokjes.
Je gaat wel als een speer trouwens, super hoor!

Judith zei

Wat een mooie blokjes zijn het allemaal geworden.

Ria van Kasteel zei

Miranda wat heb je er weer mooie blokjes bij en wat een leuke stofjes heb je weer gebruikt. IK ben benieuwd naar het eindresultaat, dit wordt heel apart.

Groetjes van Ria ;0)

christine zei

mooie blokken miranda en wat leuk dat je die bijzondere lapjes er in heb gedaan .

christine

Ria van Kasteel zei

Miranda , wat een leuke stofjes heb je gebruikt weer een stapje dichterbij.

Groetjes van Ria ;0)

Joyce zei

Miranda wat een geweldige blokjes!! Zoveel lieve stofjes met zoveel herinneringen. Super!!

Nardy zei

Zo Miranda, jij hebt er weer een mooi aantal blokjes bij! Helaas ben ik maar tot 1 gekomen deze maand; ik heb teveel aan Phebe gewerkt denk ik. Jouw blokjes zijn mooi geworden! Groetjes!

Quiltendewilma zei

Mooie blokken heb je gemaakt....

Berna zei

Wat een prachtige blokjes heb je weer gemaakt en zoveel! Het roosje herkende ik meteen. Leuk dat je nog weet van wie je welk stofje hebt gekregen.

Annelies vdB zei

Je hebt veel blokjes gemaakt ! Erg mooi.

Hennie zei

Mooie blokken heb je gemaakt en die stofjes super leuk. Het einde is in zicht ! ! !
Fijn weekend Hennie

Guusje, zei

Wouw wat heb je hard gewerkt. Wat heb je veel en mooie blokken gemaakt. Het blijft een prachtquilt om aan te werken. En gisteren heb ik Phebe in het echt bewondert. Hij is nog mooier als op plaatjes wat een kunstwerk zeg.

Hester zei

Whauw , mooie resultaat deze maand, en ook jij hebt van die leuke blokjes met plaatjes,

Francien zei

Nou het is eerder een Dear Miranda aan het worden ...wat een herinneringen voor jouw bij dit quiltje en het gaat prachtig worden...ben zo benieuwd als het allemaal bij elkaar komt Miranda...prachtige blokjes...groetjes Francien.

Shirley zei

Blokjes met een verhaal, enig!

Nelleke zei

Hallo Miranda het zijn gewoon plaatjes geworden de blokjes met de stofjes die je gebruikt hebt.Straks als de quilt klaar is heb je er heel wat in te zien.Groetjes Nelleke

Marieke zei

Zo, dan zijn veel blokken! En wat een prachtige, met fantastische stoffen met een verhaal. Geniet er maar lekker van en succes met de 'laatste' blokken.

Lida zei

Hoi Miranda,
Wat een schitterende rij is dit geworden en leuk al die lapjes en de verhalen erachter, als ik jou was allemaal opschrijven en dan in een klein zakje op de achterkant naaien! Veel plezier met je vervolg, groetjes
Lida

Chris zei

Zo schiet je lekker op joh. Wat een enige lapjes heb je er allemaal in. Best een leuk idee wat Lida oppert. Zo leuk om al die verhalen te onthouden.

Johanna Zweden zei

Wat een schitterende blokken en wat is het toch mooi dat zwart met wit.
Leuk dat je bij elk lapje een leuke herinnering hebt.
Groetjes Joke en een fijne dag

marijke's crea zei

Wat een leuke presentatie van je dear jane blokjes en prachtig zijn ze! Kijk er met veel bewondering naar en dank je voor de bemoedigende woorden op mijn blog.
Fijne dag, groetjes Marijke

betty zei

Waaaa, er kwam geen eind aan jouw lijst nieuwe blokjes, wat een schatjes zijn het. Ja, stofjes doen veel, maar jij maakt ze dus alle lof voor jou! Je gaat heel goed...al weer een beetje bijgekomen van het carnaval?