donderdag 10 maart 2011

Zoef..klinkt het in de gang...belabbert kom ik naar beneden. Last van een buikgriepje. Wat heeft de postbode nu weer gebracht...een zachte envelope uit Belgie! Katrien stuurt me als wederdienst ook wat wit met zwarte lapjes. Zij maakt een schitterend vingerhoedjesquilt in het zwart wit.
Elk lapje lijkt steeds mooier.. bijzonder hoor, want geen enkel lapje heb ik ervan. Deze komen zeker in mijn Dear Jane!!!! Lieve Katrien bedankt ervoor.
Er komt dus weinig uit de handen. Zo nu en dan probeer ik wat te quilten...
Bekijk boekjes uit mijn eigen bibliotheek..... en open mijn nieuwe aanwinst, gekocht bij Dorry in Vijfhuizen. Het was dan ook liefde op het eerste gezicht. Deze: Fit to Frame #6 van Lori Smith.
 Het is een quiltje waarin zowel katoen als wol in is verwerkt...en Jeanneke had hem gequilt en pakketjes van gemaakt in het kleine doosje. Alleen is het een waar gezoek waar wat hoort met zo een klein foto, 12 patroontjes en vele lapjes.... het merendeel is herkend...maar heb toch nog een stapeltje waarvan ik het echt niet weet...
En dinsdagmiddag op de bee had ik weer wat stukje van de rand gemaakt van Phebe.Deze keer de bovenste. Zie ik het nu goed...die trekt..nogmaals tellen, getver zie je wel toch te weinig driehoekjes erop. Dus afhalen, bijwerken en opnieuw vastmaken. Krijg je ervan als je tot 's avonds laat doorgaat...

18 opmerkingen:

Cisca zei

Leuk, je nieuwe lapjes van Katrien, de mijne zijn onderweg, hoor. Wat jammer van de rand van Phebe, uithalen is nooit leuk. Maar hij wordt steeds mooier, dat kleine geappliqueerde randje is prachtig!
Ik herb ook al zitten kijken in mijn doosje van Dorry's applicatie quiltje om te zien wat bij wat hoort. Best moeilijk af en toe!
Gauw beter worden maar, groetjes, Cisca

Juicybear zei

leuke lapjes heb je gekregen, en je Phebe wordt ook steeds mooier. Heel veel beterschap toegewenst.
Groetjes Anneke

Thea zei

Dag Miranda,
Ik heb zitten kijken en tellen en het Phebe-patroon erbij gepakt; volgens mij moeten er in de dogtooth-border 22 donkere driehoekjes...dat zou betekenen dat je ook de onderste rand los moet maken....o wat jammer van al je werk! Misschien moet je eerst maar helemaal beter worden, dan diep zuchten en vol goede moed verder gaan!
Ik wens je heel veel beterschap!

Quiltendewilma zei

Jij vernaakt je wel zo te zien met je lapjes en draadjes....

quiltlodge gerda zei

Nou, van zo'n leuk pakje ben je vast wel een heel klein beetje opgeknapt. Alhoewel, ik weet niet of je buik gevoelig is voor mooie lapjes. Ik denk het eigenlijk niet. Kopje thee dan maar.

Chris zei

Gauw weer beter worden hoor Miranda. Je hebt er weer mooie lapjes bij en ook een enig patroon van dat quiltje. Lijkt me ook best priegelen. Vervelen hoef je je niet.

Mascha zei

Wat lief van Katrien om zulke mooie stofjes te sturen.
Ik wens je veel beterschap.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Beterschap en wat een mooie lapjes heb je ontvangen. Mooi pakket heb je ook gekocht jammer dat het zo'n puzzel is maar nog steeds wel erg mooi en wat goed dat je al zover bent met Phebe hij wordt prachtig.

Francien zei

Prachtige lapjes van Katrien en je nieuwe quiltje is zo leuk..nou eerst maar lekker beter worden...van buikgriep wordt je doodmoe...maar lekker boekjes inkijken en een nieuw projectje starten doet misschien wonderen..
groetjes Francien.

Judith zei

Dat ziet er allemaal weer mooi uit. Beterschap

Debby zei

Ik moet ook regelmatig iets uithalen! Waarom? Omdat ik iets niet goed lees of, niet goed meet. Ach, zo blijf je bezig!

Groetjes Debby

inge zei

beterschap meid

katrien zei

Ze zijn je met plezier toegestuurd.
Wat een mooi nieuw project.
Beterschap hoop.

Shirley zei

Beterschap meisie, en wat een puzzel met die blokjes van het nieuwe project, beetje op gevoel doen he. Je heb hard doorgewerkt dat er nog een rand af is.

jacqueline zei

beterschap! wat een leuk pakje met die wolletjes en je phebe wordt werkelijk prachtig!

Dorien zei

Hoi Miranda. Zal ik je close-up fotoos sturen van het applicatiequiltje? Mail me dan even weijtmans@home.nl groetjes Dorien

sylvia zei

jouw brievenbus is ook erg lief voor je: wat een leuke aankopen en vooral: wat een mooie zwart/witjes! En wat gebruik je die leuk in je DJ, dat wordt een echte kijk-en-zoekquilt! Ik hoop dat je inmiddels bent opgeknapt en lekker verder kunt met Phebe en je wolletjes: ik durf het nog niet aan en heb ook nog zoveel andere dingen liggen! Het was weer leuk om even bij te lezen op je blog! Groetjes, Sylvia

quilting Jeannet zei

Ohh, wat leuk van je fit to frame Miranda! Ik heb het pakket gewonnen in Amerika zoals je weet, deze winter begin ik er aan, en ik heb me er zin in, mijn patroon is ietsje anders geloof ik, patroon 16 van lori Smith.

groetjes, Jeannet