woensdag 16 maart 2011

Recept van Amerikaanse spare ribs in de slowcoocker..

Gisteren na de bee waar ik weer een schattig Dear Jane blokje had gemaakt, nog even een boodschapje halen. Buiten het lijstje ontdek ik plots spare- ribbekes! En ja met een huis vol fans....en al lang dit goedje niet meer te hebben gegeten is de keuze snel gemaakt. Na onze Mexiaanse maaltijd, bestaande uit 4 kipfilet, 3 gekleurde paprika's, 2 uien en een blikje kidneyboontjes in een pittige saus en nacho's, maak ik de ribbekes panklaar door ze in te smeren met een lobbig goedje. Pak dakpansgewijs in de keramieke pan ( net de bodum nat maken)en zet de timer op 8 uur op LOW... en vanmorgen kijken ze me zo aan....
Het geurt aangenaam in de open keuken....dit pannetje is meegkomen vanuit Amerika, maar inmiddels zijn ze ook hier verkrijgbaar!
 En het recept geschreven in het Engels natuurlijk....en voor het op te dienen nog even een BBQ saus erover smeren...
 Even dichterbij getrokken en mochten er problemen zijn hoor ik het graag....
En zoals je ziet is hier de maaltijd al voorbereid. Wat kruidenbrood met sla of frietjes erbij en klaar is Kees.
Wat overgens ook goed te doen is is het in dit stadium invriezen. En later na het ontdooit te hebben nog even opde gril of BBQ op te warmen. Het vlees glijd letterlijk van het botje af en is super mals! Krijg je al zin???En wat eten jullie?

16 opmerkingen:

Berbel zei

Nou, ik krijg zeker al zin.
Het ziet er super lekker uit!
Groetjes Berbel

Hilde zei

Ik schrok al van de eerste foto... vlees en al wat erbij komt is niet mijn ding, wat blij dat ik niet met een slager getrouwd ben !!! HAHA
En nu je het vraagt: deze middag ga ik uit eten,met een Bongobon (maar ook met DH) een "healthy lunch", slaatje met gerookte zalm !
Groetjes

katrien zei

Haha geen spare ribs hier vandaag,maar ziet er wel lekker uit.
Vandaag Biefstuk friet en sla.

Juicybear zei

mmmmmmm, dat ziet er lekker uit zeg.
Groetjes Anneke

Yvonne aka sommeke zei

Ik kooooooooom! ;-)))

goof zei

INGERRRRRRRRRRRRRRID!!!!
Aan tafel!!!!

Jaaahaaaaaaaaa, Miranda,... ik kom er aan!
:o)))))

Ik ben net een grote pan, gezonde en aansterkende groentesoep aan het maken voor DH die al anderhalve week de griep heeft,...

Dear Jo zei

Wat ziet dat er heerlijk uit!!! Een ideetje om te bewaren. En wat wordt je Dear Jane mooi zeg, in zwart/wit. Erg leuk!!!

huismuzz zei

Het water loopt me in de mond en ik heb toch net gegeten.

Mascha zei

Jammie, dit ziet er heel lekker uit.
Groetjes Mascha

Shirley zei

Zalig zeg, om je tanden in te zetten! Wij hebben fusilli met kip, ui, fetakaas en rucolasla gegeten, om je vingers bij af te likken, recept op mijn weblog, rechts in kolom recepten.

Judith zei

Wat ziet dat er lekker uit. Wij aten lasagne.

betty zei

Ik ruik jouw spare ribs bijna...Wij hadden een snelle hap van rijst, des (iets vega's) en veel gebakken groente! Als dat niet gezond is...

sylvia zei

ziet er heerlijk uit, alleen heb ik geen 'kluivers' in huis!!
dus hier maar mie, met, voor het gezonde maar weer eens, quorn!
en heeeeel veel roerbakgroente voor het gezond...;)
eet smakelijk

Lida zei

Bij ons was het "jachtschotel" al moet je dat met een flinke korrel zout nemen, deze wordt gemaakt naar een Knorr recept, met prei, champignons en gehakt, waarop de heren heel de schotel afkeurden en mijn eigen jachtschotel wilden, met rundvlees, uien en appelmoes! Ik wil graag zo'n slow cooker hebben, 's morgens alles klaarmaken, terwijl je dan toch je bezigheden hebt, alvast de tafel dekken en dan 's avonds even de sla maken en hup alles op tafel, heel de dag tijd voor mijn lapjes, lijkt mij heerlijk!! Knuffel
Lida

Dear Jo zei

Wat een heerlijk recept!!!
Dank je wel voor je reactie over de Blackbird. Een kraai was nog niet eens zo zeer waar ik aan dacht, meer een raaf of een ekster. Daar wist ik zo snel de Engelse benaming niet van. Maar toen ik gelezen had dat de Blackbird onder andere stond voor creativiteit ging ik twijfelen.

Anoniem zei

Ziet er heerlijk uit en zal ook wel heerlijk smaken. Fijn weekend groetjes Dorien