donderdag 3 november 2011

Soaps en zo

Persoonlijk heb ik niks met de soaps op tv, maar die heerlijk geurende zeepjes daar hou ik wel van. Lekker tussen mijn ondergoed, of gewoon vlak bij een kraantje.Afgelopen dinsdag heb ik eens wat zeepjes pogen te maken...van soyaolie, roze kleurstof, lavendelblaadjes en een heerlijke geurende olie...
na een dik uurtje mixen werd het in malletjes gegoten en vandaag kunnen de eerste 2 uit het malletje komen. Helemaal zonder afbrokkelen komen ze eruit.
 Nu moeten ze nog wat inharden en uitdrogen, waardoor de geur en structuur zich langzaam gaat zetten. Leuk om het eens gedaan te hebben en eens kijken of het nog steeds lekker ruikt!
Momenteel ruikt het nog teveel naar soya naar mijn zin heb ik het idee.... En wat ook belangrijk is, hoe mijn huid hierop reageren zal.

15 opmerkingen:

katrien zei

Hé wat leuk.
Ook je bloemetjes zijn weer mooi.

AnitaS zei

Ze zien eruit om op te eten, maar dat is niet de bedoeling. Ik ben benieuwd hoe het resultaat is.

quiltlodge gerda zei

Jeetje Miranda wat leuk! Begrijp ik nou goed dat de mix een uur in de keukenmachine (mixer) heeft staan draaien? Mooie foto's van je vakantie ook en die hexjes... ach, je bent bepaald niet de enige met dit virus ;-)

Anna zei

Wat grappig om dit een keertje uit te proberen! Ziet er goed uit hoor!

Yvonne zei

Na al dat werk is het wel te hopen dat het aangenaam gaat ruiken en lekker schuimen straks! Ze zien er in ieder geval leuk uit! Ook je bloemetjes zijn mooi geworden.

Phebe and Jane zei

Dat ziet er leuk uit! Ik kan ze hier haast ruiken!!
Groetjes,
Marian

Lida zei

Het lijkt mij enig om zelf zeep te maken, maar ik reageer op zeep nogal vervelend en dus verdwijnen zeepstukjes bij mij in mooie zakjes en tussen kleding, net als bij jou dus en ik hou ook niet van soaps, zonde van mijn tijd! Maar ben heel benieuwd of het goed gaat komen met jouw zeepjes, knuffel
Lida

Miranda zei

@quiltlodge Gerda: nee, het totaal bezig zijn, maar een kwartier mixen was het toch zeker!
@Lida: je gaat er vast nog van horen..

Cisca zei

Wat leuk, hoewel ik zou denken dat ze om op te eten waren. Ze zien er erg lekker uit. Je blommen zijn ook mooi!
Groetjes, Cisca

Chris zei

Wat leuk!! Heb je daar een workshop over gehad of zo? Je moet toch weten hoe je dat moet doen. Lijkt me ook leuk om dat eens met een stel dames te doen.

Guusje, zei

Wat geweldig dat je dit zelf kunt, ze zien er erg leuk uit.

Anoniem zei

Haaa cupcakes gebakken? LOL
Ruiken ze zo lekker dan dat ze er uitzien? Nog niet dus ....
Hou ons op de hoogte hé!

Gert zei

Lekker zeg, zelfgemaakte zeepjes. Dat lijkt mij ook nog wel eens leuk om te doen. Ik ben toch al zo dol op lekkere luchtjes: bij ons op het toilet staan 5 van die pompflesjes met verschillende soorten handzeep ;-)

Berbel zei

Oh wat leuk, ik heb ook eens zelf zeepjes gemaakt, dat was een groot succes. Het zijn leuke sinterklaas/kerst kadootjes, succes verzekerd.
Groetjes Berbel

Ageeth Dorsman zei

Even een antwoordje op de vraag over
mijn Quilt Jail DJ-blokje (en hoop,
dat je het leest): de tralies zijn
inderdaad over de lengte volledig
geappliceerd, dat ging eigenlijk heel
makkelijk.
Nog een fijn weekend en groetjes van
Ageeth