vrijdag 18 november 2011

Vervolg van de traditionele quiltklas deel 2

Afgelopen maandag was het weer zover. Eindelijk konden we aan de slag met onze huiswerk... het getekende effen lapje vol lijnen en veren. Onze juf verteld me veel dingen die ik nog niet wist en leert ons duimquilten. Buiten de gewone quiltvingerhoed en quiltgaren gebruik ik nu ook een duimvingerhoed en een naaldtrekker. Wonderbaarlijk hoe snel dit went...
En aangezien we maar met 3 vrouwen les kregen kreeg iedereen royaal aandacht en hadden we het snel onder de knie...nu ja...de theoretische kant ervan...Praktijk ervaring zal dus nodig zijn om dit tot een goed resultaat te brengen. Voorlopig ben ik dagelijks al enkele uurtjes bezig geweest aan mijn huiswerk en het begint er op te lijken.
Duidelijk is dat ik dit echt vele malen mooier vind dan het handquilten wat ik ervoor deed en "vrees" dat er nog vele uurtjes zullen gaan volgen. Met name in de Antieke Quilt, waarvan ik enkel nog maar een heel klein binnenstukje heb gequilt op mijn oude manier. Ik ben benieuwd of ik dit zo zal laten zitten of toch de hele boel terug uit ga halen.
Donderdagochtend hielden we de mini bee. Shirley haar moeder Truus werd 80 jaar en dus zou zij daardoor er niet bij zijn. Nog van harte gefeliciteerd Truus!!! Maar beide andere dames waren er wel. Angela had der nieuwste quiltplan bij...Camelot en zowel Julie als ik kwijlden heerlijk mee. Sterker nog...we besluiten om mee te doen en hebben er beiden weer een projektje bij.

Lapjes werden er bij elkaar gesprokkeld en ik probeerde het in het klein te doen...
Hoe klein dan....nu zoals het sterretje van Phebe, of een blokje van Dear Jane...wat dus ongeveer 10 cm is...
wat resulteert in een soort van kerstbal...best snel klaar hoor, maar gevoelsmatig komen de stoffen niet zo mooi uit. Hier in de foto eigenlijk weer wel..Dus is het inmiddels ook in het  groot geknipt...
Fijn weekend!

15 opmerkingen:

katrien zei

Succes met het duimquilten.
En gevallen voor een nieuw project,ook hier veel plezier gewenst.

Lida zei

Pfft, effe nadenken hoor, je vertelt zoveel! Je camelot blok ziet er in ieder geval heel goed uit en succes met de grote! En ja het is even doorzetten, maar als je de slag te pakken hebt dan zal je heel mooie resultaten halen met je nieuwe quilttechnieken! Fijn weekend, knuf
Lida

Rennie zei

Knap hoor zoals je doorzet met het duimquilten ben benieuwd of het je bevalt. Ik heb de patronen van de Camelot al mogen proeven bij Berna. Ze worden prachtig.

Chris zei

Dat je echt les krijgt en zo oefent, dat is fijn joh! Ik vind het knap van je hoor dat je het zo snel 'onder de duim' hebt. Ik heb hier ook alles liggen en Marga P. heeft me geholpen, maar ik heb niet echt een stok achter de deur. Wie weet of ik er ook nog eens echt mee aan de gang ga. Het is wel héél praktisch met werken op mijn frame.
Fijn weekend.

Shirley zei

Oh dat duimquilten leer je nu echt van een toppertje hoor, dus als je doet wat de juf zegt, komt het goed, heel veel kilometers maken he. Ha, Angela aan de Camelot, mooie stofjes liggen er klaar voor.

quiltlodge gerda zei

Op de foto zijn de kleuren in ieder geval echt prachtig. Nou, dan maar foto's in de kerstboom, dit jaar?;-))

Hilde zei

Lijkt me heel interessant, die lessen. Toch ook speciaal die "kerstbal"!
Groetjes

Klaske zei

Dat lijkt me verhipte handig dat duimquilten. Ik zet de duimvingerhoed geloof ik maar op mijn verlanglijstje..
Fijn weekend

Guusje, zei

Dat ziet er goed uit de quiltklas, leuk om alles te leren en te leren hoe je de steekjes goed moet zetten. O ook aan de camelot wat mooi, mooie stoffen heb je uitgezocht. Soms is het even zoeken naar de juiste balans en dan ineens is het plaatje compleet en krijg je van die prachtige blokken.

sommeke zei

Ik heb nog geen steek huiswerk gedaan ... afgeleid door weer een haakwerkje!
Mooi is die Camelot, veel plezier er mee, hé!

Rina zei

Leuk die lessen handquilten. Ik volg de cursus nu in nl en loop 1 les voor. Het blijft erg leuk om te doen en je steekjes gaan nog mooier worden. Geloof mij maar. Veel plezier met het duimquilten.

Berna zei

Je quiltwerk ziet er mooi uit. Je zult veel plezierhebben van jeduimquilten. Het ontlastjehanden enorm door de afwisseling. Enjoy de club meis met de Camelot(je). Eerste van de maand is camelot-updatedag.

Erna Peekel zei

Succes met duimquilten. Groetjes, Erna

Jantine zei

Oefening baart kunst. Ik quilt altijd met zowel een duimquilt vingerhoed als een gewone met opstaande rand op mijn middelvinger en zo kan ik alle kanten op zonder mijn quiltwerk te draaien ;-)

Els zei

Mooi die camelot!