vrijdag 22 oktober 2010

Recept Pompoenensoep en een stichery

Na bij Shirley's geproeft te hebben van der pompoenensoep, wist ik het zeker. Ook ik was gezwicht voor deze pittige pompoenensoep. Dus ook ik moest het "oermoedertje" spelen. Alleen bij mij ging er een oranje pompoen in, gekocht bij de groente-afdeling.... De pitten waren van een ander exemplaar overgens.
Het recept is als volgt: Neem een grote pan,  2½ kg pompoen (ik schilde hem met de dunschiller), 1 grote geschilde appel, 2 grote uien, 3 cm gember uit een tube( ik heb een volle theelepel sushi-gember gebruikt), kwart theelepeltje knoflook(of 3 tenen knoflook) en een kwart theelepeltje chilipoeder(of een verse met slechts enkele pitjes) en 4 kruidenbouillonblokjes (kip kan ook) met 2 liter water. Na 25 minuten koken in de blender (of staafmixer). Zout en peper na smaak toevoegen, en na het opscheppen in de kom voeg je kookroom en een beetje geraspte kaas toe, en smullen maar! En hoeveel soep we nog hebben, nadat we al een een maaltijd ervan gegeten hadden. Voorlopig kunnen we vooruit!
 Gisteravond bij een stel vriendinnen op bezoek gegaan...ook zij zijn inmiddels besmet met het virus....en ik maakte dit 2e blokje voor mijn Stichery for Cristmas....de sterrentjes zijn reverse applicee gedaan.
 En ons Jantje zit zo zijn nieuwe broek te bewonderen, hij weet nog niet zeker welke zak hij het mooiste is
 Dat hartje is wel een heel liefje, maar ik vind het bandje zo mooi van de rode
 Alhoewel de kerstboom ook wel stoer is.....ja eh die hartjes-rand, is niet bepaald mijn keuze, maar die wilde jij erop.....
 Het mini-roze zakje, die komt van Jacky-boy zijn "oude" blouse, staat wel stoer volgens de boys hier in huis.
En al die strepen en blokjes, die vind ik maar lala, alsof ik een country line-dancer ben.....maar ach wie ben ik als de chickie's er maar voor vallen......aldus Jantje.
En wat vinden jullie......enne voor de goede tellers....op de rug staan er ook nog 3 stuks.
Morgen mag ik met Shirley en der moeder naar Woudrichem, waar een quilt tentoonstelling is....Fijn weekeinde!

18 opmerkingen:

Mupminoes zei

Jantje mag maar trots zijn op zijn mooie broek.
Ik ga morgen ook naar Woudrichem, misschien tot ziens

Guute zei

Hoi Miranda,
'k Ben weer aan het rondneuzen op de blogs en ik wist niet eens dat je een nieuwe had. Via Inges blog heb ik je toch gevonden. Jouw recept zal ik alvast eens uitproberen.

Berna zei

Schattige broek voor Jantje. Maak je voor mijn Jan ook zo'n leuke broek? ;) LOL
Veel plezier in Woudrichem. Kijk je ook een beetje met mijn ogen? Heb helaas geen tijd om te gaan. Morgen workshop en zondag verjaardag. JAMMER!

inge zei

mmmm heerlijk! pompoensoep! daarvoor hou ik zo van de herfst!

Chris zei

Ik ben verliefd op Jantje, vooral op al zijn zakjes!! Wat een snoep Miranda!
Lekker hè, pompoensoep, ik heb er vorige week ook van gesmuld. En deze week heb ik er eentje uitgehold en gezicht in gemaakt samen met mijn kleindochter. Geweldig!

Juicybear zei

Die soep ziet er goed uit:-) Die jan boft maar met zijn mooie broekje. Mooie stitcherie, ik ben er ook mee bezig.
Groetjes Anneke ^..^

Else zei

Hey Miran, jij hoeft voorlopig niet bang te zijn dat je geen soepie in huis hebt! Wat een werk, super hoor oer MOE. Jan die zit te genieten van al die zakken, als jij binnenkort wat kwijt bent weet ik waar jij een goeie kans maakt om het terug te vinden (lol) En voor morgen een gezellige dag met Shirley en mams, doe ze de groetjes. Fijn weekend, knuffel Else

Margeeth zei

Pompoensoep is prima in te vriezen. Gelukkig maar, anders zou ik het nooit kunnen eten (de rest van de familie lust het niet en die pompoenen zijn altijd groot.....)

Saskia zei

De soep ziet er zeer smakelijk uit! En geniet van de tentoonstelling, het is zo de moeite waard.

Annemarie zei

Bedankt voor je reactie op mijn blog en je aangeboden hulp! Heb je net een mail gestuurd.
Heerlijk hoor pompoenensoep!
Je brengt me op een idee...Veel plezier in Woudrichem morgen!

Nelleke zei

Hallo Miranda Jantje zit wel erg te pronken met zn nieuwe broek hardstikke leuk.Veel plezier in Woudrichem Groetjes Nelleke

Guusje, zei

Wat heeft Jantje een ontzettend leuke broek aan. De pompoenensoep lijkt me heerlijk en de stitcherie is erg leuk geworden. Veel plezier in Woudrichem.

Marieke zei

Bedabkt voor het recept: die ga ik uitproberen! Lijkt me heerlijk. En die broek met al die zakjes: fantastisch: helemaal geweldig!

Anoniem zei

Klinkt lekker zeg. Tip: bij deze soort pompoen kun je de schil gewoon meekoken, dat scheelt veel werk!

katrien zei

MMMMMMM lekkere pompoensoep.
Mooie je stitcherie.En je pop wat een schattie.

Anoniem zei

Aaahh...wat een heerlijke pop! Die zal veel worden gebruikt met advent! Ik vind 'm echt superleuk! En jammie...pompoensoep!

Miet zei

leuk broekje voor een schattig ventje !!

Jantine zei

Ik vind het een geweldige broek!