zondag 7 november 2010

Pincushionswap of terwijl de speldenkussentjesruil

Mijn ruilpartner Monique, wie geen blog heeft overgens, en ik zijn erg tevreden over de door ons gekregen exemplaren van de speldenkussentjes. Mijn dank gaat naar Jeannet wie dit allemaal bedacht heeft!
Monique quilt nog maar een jaar schrijft ze, en heeft een schattig sterretje in mijn favoriete kleuren rood en wit gemaakt. Erg knap hoor, want deze sterretjes zijn erg lastig om ze mooi te krijgen.

Persoonlijk vond ik het erg lastig om voor een totaal onbekende dame iets te maken. Bedacht me toen dat elke vrouw eigenlijk wel dol is op tasjes....vandaar dat de tasjes-stof werd opgezocht en een mini-tasje getekend werd. Mooi fluwelen lintje als hengsel en een bijpassend knoopje en voila dit is het dus geworden.

En de reden dat ik zo laat ben...gisterochtend vroeg werden we bij manlief zijn werk verwacht. Samen met al zijn collega's en partners kregen we een dag aangeboden zonder dat we wisten hoe of wat. De enige voorwaarden waren  makkelijke kleding en schoenen. En dus reden we met behulp van een routeplanner richting Willemstad, waar we vervolgens in het Wapen van Willemstad koffie/thee met een heerlijke appeltaart werden aangeboden. Na een uurtje genieten en kletsen worden we in twee groepjes opgedeeld om vervolgens een rondleiding in en rond het centrum van Willemstad te krijgen. Erg leuk, al mogen sommige giden wel iets harder spreken. En wat troffen we het met het weer! Droog en zon na toch een vrijdag vol regen.
Na een paar uur struinen over de wallen en genieten van het gezellige binnenstadje
 nog vol bunkers

 van dit oude vestigingstadje,

het bekijken van het Mauritshuis
 met zijn verrassende zolder(waarin overgens een oude hexagonnenquilt hing en oude singertjes
 stonden) reden we net na het middaguur richting Steenbergen. Daar duiken we de polder in en gaan lunchen in een gezellig tentje...om vervolgens richting Bergen op Zoom te rijden, en daar ook een stadswandeling o.l.v. gidsen te krijgen. Dit keer werd er luid en duidelijk gepraat en leerde veel bij over onze oude woonplaats. We gingen in de Gevangenentoren en het Markiezenhof en leiepn door de oude binnenstad....
 Hier zie je de gids vertellen op de binnenplaats van het Markiezenhof.....
  In de gevangenentoren die je op de achtergrond ziet werden tot in de dertiger jaren van de vorige eeuw nog gevangen geplaatst..
 Wisten jullie trouwens dat er nog steeds een gangenstelsel te zien is  onder Bergen op Zoom, deze is alleen met de monumenten dag geopend voor het publiek....en in de toren zijn er wisselende dingen te zien zoals opgravingen en de gevangenis met hun poepdoos die overgens met schitterende oude tegeltjes betegeld is...het gekke is dat we eerst hierin alleen in de donker staarden en pas na de foto deze pracht en praal pas ontdekten....
  Wat een mooi paleis is dat toch. Hieronder een makette van de binnenstad..
binnenplaats en binnentuinen wederom van het Markiezenhof...
Hier kun je trouwens ook trouwen, feesten en vergaderruimtes huren...., wordt dagelijks gewoon gebruikt, want ook de bibliotheek heeft een gedeelte hiervan in gebruik.
Hier boven het ijzerwerk van een van de blinden van het raamwerk en hier onder de stempel /zegelring van de stad Bergen op Zoom
Maar ook de binnentuin was prachtig...helemaal Frans ingericht

 Twee jaar geleden is het helemaal hersteld en zo een 10 jaar geleden deed onze zoon daar zijn kinderfeestje....tot mijn verbazing was er erg veel anders ingericht met weer heel andere kleuren en meubels. Beslist de moeite om nog eens terug te gaan met de kids! Tegen zessen gingen we richting een restaurant bij de haven, waar ze de zolder afgehuurd hadden...kregen glaasjes met bubbels en borrelden wat onder genot van worstjes en kaasjes. En tegen half acht kregen we keuze uit twee verschillende 6 gangen menu.....en wat was het heerlijk
en erg gezellig...Pas na middernacht gingen we weer naar huis...Het was een geweldige leuke en leerzame dag geweest waarin ik weer vele mensen leerde kennen.

21 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Je hebt een erg leuk speldenkussen gekregen !
Een uitgebreid verslag van je dagje uit. Klinkt heel gezellig !

Berna zei

Je late logje is je vergeven hoor. Je hebt toch een leuke dag gehad? Het sterretje is heel mooi. Jammer dat je geen foto hebt van jouw exemplaar.

Cisca zei

Wat een leuk sterretje heb je gekregen! Jammer, dat je geen foto van het tasje hebt , maar wel een leuk idee. Mijn swappartner heeft ook geen blog en dan is het inderdaad moeilijk iets te maken.
Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad!
Groetjes, Cisca

katrien zei

Hé leuk je sterrenspeldenkussentje.
Leuk uitje hebben jullie gehad.

Chookyblue...... zei

lovely pincushion.......slowly I am getting around all the blogs..

quilting Jeannet zei

Erg leuke pincushion die je gehad hebt Miranda, inderdaad, mielijke sterren, misschien zien we die van jou ook nog ooit eens ergens ?

Groetjes, jeannet

Francien zei

Misschien kan je swappartner een fototje terug sturen van jouw kussentje Miranda...het zal best een superleuke zijn en wat je gekregen hebt ook...hartstikke leuk dat sterretje...Heerlijk zo`n verrassingsdag toch?! en met mooi weer...dat was zeker genieten...
groetjes Francien.

Hubertine zei

Wat een schattig sterretje! En een super leuke dag! Groetjes, Hubertine

Joyce zei

Wat een mooie ster heb je gekregen!! En ja..die omschrijving...klinkt geweldig, maar mis toch wel het bewijsmateriaal....;0))
Wat hebben jullie een heerlijke dag gehad. Geweldig om op zo'n manier de collega's en aanhang te leren kennen.

Shirley zei

Joh wat een heerlijke dag hebben jullie gehad, maar wat is dat nou, geen foto van hexagonnenquilt? Mocht het niet, foto's maken op zolder? Mmm, eten ziet er lekker uit! En je sterrenpincushion is een schatje, applaus voor de maakster.

Else zei

Je had een hele goede reden om niet op tijd te zijn, wat een leuke dag heb je gehad! Je speldenkussen is leuk, en net als ik van de vergetige komt vast goed (lol) fijne dag, knuffels Else

Lida zei

Wat een leuk speldenkussen heb je gekregen en dat voor iemand die pas 1 jaar quilt, maar misschien naait ze al langer? Maar ik vind je verslag van jullie dagje uit ook heel gezellig en ik denk dat ik binnenkort maar eens richting BoZ rij om dat Markiezenhof te bezichtigen, heb het nog nooit gezien. Fijne dag, groetjes
Lida

quiltvaria zei

Leuk sterspeldenkussen heb je gekregen.
groetjes Franny

Hilde zei

Bij een volgend tripje naar Nederland zal ik ook eens in BoZ stoppen, lijkt toch wel de moeite.
Groetjes

inge zei

leuk speldenkussentje Miranda! groetjes uit Poperinge!

betty zei

heerlijk zo'n dagje uit, Bergen op Zoom is heel leuk en de Markiezenhof helemaal. Ooit ook geweest met een dagje uit van mijn werkgever!
Een lief sterretjesspeldenkussen kreeg je, gezellig was deze Swap!

Chris zei

Eerst het speldenkussentje: enig!
Begrijp ik het nou goed dat je vroeger in Bergen op Zoom woonde? Wat was het dan hartstikke leuk om daar juist een stadswandeling te hebben. Bedankt voor je verhaal Miranda, prachtig stadje.

Guusje, zei

Wat een mooi speldenkussen heb je gehad en wat leuk een verrassingsdag. Erg leuk.

goof zei

Wat een heerlijke Hollandse dag! Wij zijn weer veilig terug uit The States, hebben genoten en veel lol gehad,... hadden echt buikpijn van het lachen,...
;o)))

Jantine zei

Dat sterretje ziet er erg gezellig uit! Dat tasje vind ik overigens ook geweldig, leuk bedacht!
En dat dagje weg klinkt als geweldig!

Jindi's Cottage zei

Two cute pincushions...how original to make as star and I love the handbag...I almost used a handbag pincushion pattern myself for my swap partner but I changed my mind...