vrijdag 16 juli 2010

Eens even wat anders...

Afgelopen dagen ben ik bezig geweest met iets totaal anders....weer wat geduldwerk( tuurlijk, anders ben ik ik niet geloof ik) dat voor geen meter opschiet....maar wel een erg mooie toevoeging zou kunnen zijn aan het quilten......is het al duidelijk....nu ,nog een hint dan.....ook hier gebruik je heel fijn garen en klossen en je kunt er kant mee maken....ok, geraden....en kijk maar even mee naar hoe of wat.. Het begon met deze...
Eric, de leraar van Nikkie, die haar bijlessen geeft, had dit begin op zijn kantklos kussen zitten en meteen zag ik hier een pracht van een kantje in....en geintreseerd als ik ben, duurde het niet land voordat ook ik al een deel van die netjes zat te maken.....en deed ook op aanwijzingen hoor, de onderste spinnetjes....zo leuk om te doen...was ik pak hem beet 2 uurtjes kantkossen gegrepen door ook weer deze handwerkvorm. 


Erik zag wederom zijn kansen schoon met zo "een snelle leerling", om zijn vak leraar dan ook weer ten volle te benutten. Zo kreeg ik de gebruiksaanwijzingen van een beginnerspatroon. Werden me klossen en spelden met een mini-kopje geleend en maakten van piepschuim en een lapje katoen een heus kantkloskussen voor een beginneling.
Het patroon werd uitgelegd, leerde 12 klossen handmatig oprollen (deze keer met een licht roze draad) en vastzetten en na wat oefening mocht het mee naar huis. Het resultaat is hieronder te zien....de draaiing komt doordat ik de draad nog niet overal even strak had aangetrokken, maar da's de ervaring werd me medegedeeld.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er al netjes uit Miranda! Ik weet natuurlijk wel wat kant is, maar heb mij nog nooit verdiept in kantklossen. Het ziet er wel altijd indrukwekkend uit, met al die verschillende klosjes die over elkaar heen en onder elkaar door gaan, en al die spelden. Succes ermee!

katrien zei

Wat leuk dat je dit probeert.

Juicybear zei

Goed van je zeg dat kantklossen, het is niet mijn ding:-)
Leuk om te zien dat jij ook de summer stars maakt, die van jou zijn super, ik hou ook heel erg van die stoffenserie die jij er voor gebruikt, veel succes met de takjes en blaadjes.
Groetjes Anneke ^..^

Daniëlle zei

Grote bewondering!! Denk niet dat ik daar ooit aan ga beginnen, zou ook veel beter voor mij zijn hihi heb al genoeg projecten liggen! Ga zo door!! Mooie dag verder, liefs,Daniëlle

Yvonne aka sommeke zei

Ahaa, je bent ook de klos!
Ik vind het ook indrukwekkend om zien. Knap van je hoor!
Goe weekend!

Chris zei

Eric is dus van meer markten thuis. Pffff, je moet inderdaad wel geduld hebben en het is ook echt heel wat anders. Hoe mooi ik het ook vind, ik begin er maar niet aan, grinnik. Fijn weekend.

Marjan zei

Wat leuk! En wat goed dat je het gewoon bent gaan proberen! Met heel knap resultaat...
Het is bij mij ook nog steeds een oude wens...
Veel plezier ermee!
Groeten en fijn weekend,
Marjan

Guusje, zei

O wat leuk ndat je dit ook doet. Mijn moeder deed dit ook en ik heb dit ook eens geprobeerd. Erg leuk om te doen en het ziet er al heel erg goed uit.

Anita zei

Wat leuk ! ik klos ook en het valt me op dat er best wel meer quilt dames zijn die zich ook aan het kantklossen wagen. Het is en blijft een leuke hobby, ga zo door !! groet,Anita A
http://dot.web-log.nl

mieke zei

piep

miranda wat fijn dat dit hier staat, roept herinneringen op, heb zelf dat lang gedaan, en zelfs zelf even les gegeven erin,
maar rugje wil niet meer zo mee nu omdat te doen misschien ooit...
knuf quilting mieke